תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אני עברתי שיחזור רגיל עם שתלי סיליקון בשני השדיים לפני 5 חודשים.
אני מכירה שתי חברות שביצעו שיחזור עם מותחן ומאוד מאוד סבלו.
צריך כל הזמן להגיע למנתח פלסטי ולמלא במי מלח פשוט הבנתי מהן שזה זוועה. זה לא נוח, לא נעים וכואב. מדוע אינך יכולה לבצע שיחזור רגיל??
ענת.
דר' רינת ירושלמי ,
תודה על התשובה, אבל מה שאותי מעניין האם יש איזשהו סיכון בריאותי עקב המצב שלי בביצוע הפלה , מעבר לסיכון הרגיל שידוע בכל ניתוח.
ביולי השנה עברתי כריתה דו צדדית ושיחזור ללא טיפולים כימוטרפיים ואני מטופלת בטמוקסיפן.
מהבדיקות שעשיתי עולה: אינני נשאית של המוטציות בגנים של BRCA1 I-BRCA2
מבדיקות הורמונליות נמצא כי האסטרוגן סביר ואין צורך לקחת תרופה.אני בת 46 ועדיין יש לי וסת.
מרופא הנשים שהייתי אצלו לגבי אמצעי מניעה נמסר כי התקן שמתאים לי שאינו הורמונלי הוא NOVA T שיתכן ויהיו תופעות לוואי, מחזור חזק ועיבוי של רירית הרחם ועוד.... כמו כן נמסר כי בגילי ועצם זה שאני נוטלת טמוקסיפן סיכויי להיכנס להריון הם נמוכים. אם אני מחליטה לוותר על אמצעי מניעה יש איזשהו סיכון אם אכנס להריון ואצטרך לבצע הפלה?? אני כבר כ-6 שנים ללא אמצעי מניעה כלל עוד לפני גילוי סרטן השד.