תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
תענו בבקשה. מצפה לתגובתכם בקוצר רוח.
תודה מראש.
שלום רב,
תוך כדי בדיקות לפני ניתוח שני להרחבה חזרו הפרשות מאותו שד. בהתייעצות עם רופא המליצו לי על כריתה מלאה של שני שדיים. קשה לקבל....
השאלה שלי היא לגבי סוג ניתוח: האם הכי כדאי לשחזר שד בעזרת שומני בטן מבלי לגעת בשרירים. שמעתי שניתוח עצמו מורכב יותר אבל השיקום הוא יותר קל.
אשמח לשמוע את חוות דעתכן. תודה רבה.
ערב טוב דר׳ תניר אלוייס,
המון תודה על התייחסותך. הבנתי מה עלי לעשות. אם אפשר לפחות שאלה קטנה אחרונה וחביבה: במקרה שלי כמה זמן מקסימום יש לי עד הניתוח השני? אני די מפחדת שלא יתפתח לי משהו גרוע יותר עד שאעבור את ההרחבה ועד שאקבל חוות דעת מרופא. תודה מראש.
שמי ילנה. בקיץ השנה הופיעו הפרשות מוגלטיות משד שמאל. משנת 2006 עושה ממוגרפיה וUS שד. לא אותרו גושים חשודים אפילו בזמן ההפרשה. הופנתי ל M.R.I. מצאו גוש חשוד. בביופסיה גילו קרצינומה in situ. בנובמבר עברתי ניתוח והוציאו את הגוש אשר נשלח לבדיקה פטולוגית (מצ"ב). מכיוון שהשוליים בעייתיות רופא ממליץ על ניתוח נוסף (הרחבה של רבע שד). אונקולוג ממליץ לעבוד הקרנה פלוס טיפול הורמונלי אחרי ההרחבה. אני נורא מבולבלת ומודאגת. החלטתי לפני ניתוח לבצע בדיקת דם גנטית. השאלה שלי: אם אני פועלת נכון לפני קבלת החלטה? אבקש גם לראות את התשבה המצורפת ולהביע את דעתכם. מה הכי מומלץ לעשות במצב שלי? המון תודה מראש.