תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. אני בת 40, לאחר 3 לידות ולפני זה כארבע שנים של טיפולי פוריות (למרות שההריונות היו טבעיים - לא הפריות). הבעיה היא שהכירורג השאיר את ההחלטה בידיי בלבד, הוא אמר שיש את האופציה של להשאיר ולעקוב ויש את האופציה של הוצאת הגידולים. אין לי את הכלים והידע לקבל את ההחלטה ולכן שאלתי כאן את השאלה. אני יודעת שאף אחד לא יכול להחליט במקומי, אבל אם אפשר לכוון אותי למה יותר מומלץ, אני אשמח מאד. תודה וחג שמח
לאחר תשובה של אולטרסאונד שד שנמצא גוש סולידי בשד ימין מאחורי הפטמה בגודל של 8 מ"מ בוצעה ביופסיה trucut והתוצאה של הבדיקה המאקרוסקופית היא: Right breast, 2 o'clock, trucut biopsy:FibroadenomaNo avidence of malignancyבשד שמאל היה גוש לפני כשלוש שנים בגודל של 12 מ"מ, גם שם בוצעה trucut biopsy וגם אז התוצאה היתה שזה גוש סולידי נראה כפיברואדנומה ללא ממצא ממאיר. אולם בבדיקת האולטרסאונד השנה הגוש בשד שמאל שינה גודלו ל 16 מ"מ.האם מומלץ להוציא את הגושים משני הצדדים, או רק מספיק לעקוב כל חצי שנה?האם יכול לקרות מצב שהגושים ישתנו במשך הזמן לממאירים? אוסיף ואדגיש כי יש במשפחה עבר של סרטן שד ואני רוצה לעשות את המקסימום כדי להישמר ואם יהיה משהו אז לתפוס את זה בזמן. תודה על העזרה והייעוץ