תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
הינני עתידה לסיים את טיפולי הכימו בקרוב ומתכננת לעבור ניתוח כריתה ושחזור דו״צ.יש לציין שעברתי ניתוח משמר שד לפני הכימותרפיה.
אונקולוגית אחת ציינה בפניי שאצטרך לעבור MRI לפני הניתוח ובמידה ואני ״נקייה״ יש לי אוקיי להמשך הדרך ואילו האונקולוגית השנייה ציינה שאין צורך.
מה המשמעות והאם אני יכולה להתעקש לעשות את הבדיקה?
הינני רווקה בת 30 ואובחנתי לפני 4 חודשים עם סרטן שד-0.8 ס״מ,טריפל פוזיטיב גרייד 3.
אובחנתי בארה״ב ושם 3 כירורגיות (!!) הציעו לי לעבור מסטקטומי בגלל גילי הצעיר וכן בגלל שאמי חלתה בגיל צעיר (43) ולא שרדה את המחלה.נמצאתי שלילית לגן.
כעת,במהלך הטיפוליים הכימותרפיים אני שוקלת לעבור בסיומם ניתוח כריתתי ושחזור דו״צ במקום ההקרנות על מנת למזער סיכוי למחלה חדשה וכן לטובת מזעור החרדה הענקית מהמחלה.
בארה״ב הוצע לי לעבור ניתוח משמר פטמה שכן הגידול היה מרוחק מהפטמה.
אשמח לשמוע חוות דעת בהתחשב בסוג הגידול שלי וכן מה הסטטיסטיקה אומרת על השארת הפטמה.
תודה רבה.
למרות שהינני יודעת שהפורום לא מחליף התייעצות עם רופא (התייעצתי עם שלושה) עודני לא מצליחה להחליט באיזה פרוטוקול לבחור.
בת 30, ER/PR/HER2 +3
בלוטות נקיות,גידול 0.8 מ״מ.
עם כל השיקולים של ACTH (ותיק יותר,יותר מחקרים,יותר ניסיון,סיכוי קטן מאוד לפגיעה לבבית) למול TCH (החלמה טיפונת נמוכה יותר והישנות גבוהה יותר ב 1% מהטיפול השני) מה עדיף?!?
אינני מצליחה להחליט בין שניהם.
בהתחשב בגיל שלי..
כמו כן,אני מתחילה את הכימו אחרי 9.5 שבועות (חודשיים ושבוע) עקב 2 סיקולים של שימור פוריות (הראשון לא הצליח) האם מסגרת הזמן הזו הגיונית להתחלת הטיפולים??
אודה לעזרה..
תודה!!