תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
האם יש הגבלה במסגרת הזמן לניתוח כריתה לאחר טיפולים?
מהו הדד ליין?
תודה.
מה הכוונה שאומרים לחולת סרטן שד שהחזה שלה פיברוטי? האם זה מלמד על היווצרות סרטן שד חדש?
כמו כן,כשאובחנתי עם גוש ממאיר נמצא גם גוש שפיר בשד השני והוא לא נותח. האם יש צורך לנתח אותו?
בבדיקת אולטראסאונד במהלך הטיפולים הגוש לא נמצא אלא ממצא היפואקוגני,יכול להתאים לציטטה לא צלולה.
האם יש צורך להוציא את זה?
מה גישת הרופאים היום בהמלצה לנשים צעירות (27-32) בכריתה מניעתית ללא נשאות אך עם סיפור משפחתי אחרי אבחנה עם סרטן שד?
הינני אשה צעירה (31) אשר סיימה טיפולים לא מכבר.
שוקלת לעבור כריתה מניעתית,יש סיפור משפחתי אך איני נשאית.
נאמר לי שניתוח למפקטומי+הקרנות שווה ערך לכריתה.
האם הדבר נכון?אם כן,מדוע לכרות?
מה סיכויי ההישנות בשד ה״חולה״ וכן בשד הבריא?
מקבלת כעת הרצפטין ובהמשך טמוקסיפן.גרייד 3.
בת 31 אשר סיימה כימו לא מכבר. ישנן מספר שאלות המעסיקות אותי..
1. כמה זמן מסיום הכימו יש לעבור ניתוח כריתת שד באם האשה מעוניינת?
2. האם אשה שעברה למפקטומי+הקרנות תוכל באם תרצה לבצע ניתוח קוסמטי בשד בעתיד (לדוגמא הגדלת חזה מתחת לשריר) או שמא הדבר בגדר איסור מוחלט.
3. מה ההמלצה היום לגביי לקיחת טמוקסיפן,האם ל 10/5 שנים? מה בדבר נשים צעירות המעוניינות להביא עוד ילדים לעולם? האם ההתייחסות כלפיהן אחרת והאם היריון יסכן אותן?(הגידול שהיה לי חיובי לשלושת הרצפטורים גרייד 3 אך ללא בלוטות).
4.בבדיקת MRI ראשונה שעברתי הבלוטות היו מוגדלות אך בניתוח נמצאו נקיות. האם תוצאות הניתוח סותרות את בדיקת ההדמיה?
תודה חמה מראש.