תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אני בת 29 ולפני כחודש וחצי זוהה אצלי גוש בשד ימין.
ממצאי US, ממוגרפיה, ביופסיה ו – MRI ועל פי המלצת כירורג מומחה
נקבע כי הממצאים מראים על: LG DCIS עם מקבץ הסתיידויות בשד ימין נרחב (בהתאם ל – MRI). בלוטות לימפה עם מראה מבני תקין.
המלצת הכירורג הוא לבצע ניתוח כריתתי של רקמת השד משמר עור מימין עם שחזור. כולל שיקול של כריתת שד שמאל כאקט מניעתי – הכירורג אינו ממליץ לעשות אך טוען שזו בחירה שלי בלבד (ממליץ באם לאחר בדיקה גנטית יתגלה גן (BRCA)
רציתי לשאול לגבי הטיפול המשלים לאחר ניתוח הכריתה:
1) האם ידרש טיפול משלים כלשהוא לאחר הניתוח ואיזה מצבים (גם אם יהיה DCIS בביופסיה)?
2) בכוונתי להיכנס להריון, האם הנ"ל ישפיע ואם כן, מתי יהיה ניתו להיכנס להריון?
תודה,
דר שלום,
אני בת 29 והממצאים שהתגלו מצביעים על LG DCIS עם מקבץ הסתיידויות בשד ימין נרחב.
בהיבט היסטוריה משפחתית – סרטן שד אצל סבתא מצד האבא בגיל 70.
האם הנ"ל מגדיל את הסיכוי לסרטן בשד השני?
מהם גורמי הסיכון המשמעותיים (מלבד מוטציה BRCA)?
אני בת 29 ושוקלת לבצע כריתה מניעתית של שד שמאל בעקבות DCIS בשד ימין
השאלה שלי היא בעקבות המאמר הנ"ל http://ww5.komen.org/Content.aspx?id=6442452097
מצד אחד אומרים ש - CPM greatly lowers the risk of developing cancer in the healthy breast
ומצד שני
Between 3 and 9 percent of these women who choose lumpectomy or unilateral mastectomy (removal of only the breast containing cancer) will go on to develop breast cancer in the opposite breast
כמו כן, ישנם מאמרים נוספים המציינים כי הסיכוי לחלות בסרטן השד בצד השני (כאשר לא מבצעים כריתה מניעתיתי שלו) הוא עד 4 אחוז. נראה מספר מאוד נמוך.
Women who have had breast cancer are at a slightly higher risk of developing cancer in the second breast, especially if they have a genetic mutation. However, among women without genetic mutations, the chance of developing cancer in the second breast is about 2 to 4 percent over five years. What’s more—evidence shows that removing the cancer-free breast does not improve survival rates.
לכן אם כריתה מניעתית של השד השני (לא נגוע) מורידה את הסיכון לחלות בצורה משמעותית אז צריך להתבטא במספרים גדולים יותר ולא 3-9 אחוז.
למה הניגוד בין הדברים?
מה הסיכויים לחלות בסרטן שד בצד השני (הבריא) כתוצאה מאי ביצוע כריתה מניעתית שלו?
תודה
אשמח אם תסבירי לי מה משמכעות המשפט הבא:
CPM greatly lowers the risk of developing cancer in the healthy breast, but it does not appear to increase overall survival and is not routinely recommended.
איך יתכן שכריתת השד הבריא מקטינה את הסיכוי לחלות בסרטן אבל לא את השרידות?
אשמח לקבל פירוט נרחב לגבי המושג "שרידות"
ממצאי US, ממוגרפיה, ביופסיה ו - MRI ועל פי המלצת כירורג מומחה
המלצת הכירורג הוא לבצע ניתוח כריתתי של רקמת השד משמר עור מימין עם שחזור. כולל שיקול של כריתת שד שמאל כאקט מניעתי – הכירורג אינו ממליץ לעשות אך טוען שזו בחירה שלי בלבד (ממליץ באם לאחר בדיקה גנטית יתגלה גן (BRCA .
יש לי מספר שאלות שאשמח לדיתך:
1) אשמח לקבל את דעתך לגבי הצורך בכריתה מניעתית של שד שמאל.
2) המלצת אחת מבתי החולים שביקרתי היא לא לבצע כריתה מניעתית של שד שמאל, האם עדיף לחיות עם המחשבה התמידית שאני יכולה לחלות שוב? על סמך מה מבוססת ההמלצה שלהם?
3) במידה ולא מבוצעת כריתה מניעתית של השד השני ואין את הגן BRCA. האם הסיכוי לחלות בסרטן השד בשד הנותר עולה?
4) האם לאחר כריתת השד החולה, נדרש לבצע מעקבים וביקורות בצורה שוטפת? או שעצם הכריתה מבטיחה הבראה מוחלטת מהמחלה?
5) האם לאחר ניתוח הכריתה נדרש לקחת כדורים כלשהם או לבצע השלמה של טיפולים אונקולוגיים – בהנחה שלאחר ביופסיה של השד שהוסר לא נמצאו ממצאיים אחרים?
6) האם החולי בסרטן השד, מגדיל את הסיכוי לתחלואה בסרטן אחר?
אשמח להתיחסותך הקדם האפשרי.
שלום רב,
אני בת 29 ולפני כחודש זוהה אצלה גוש בשד ימין.
הועברה אליי הפנייה לבית החולים.
פונה אליכם מאחר ואיני מכירה את תהליך הדרוש על מנת להניע את התהליך הניתוחי מול בית החולים שלכם.
אשמח לפרטים נוספים אודות:
המלצתכם לגבי כריתה מניעתי של שד שמאל.
והסבר לגבי אופן ביצוע הניתוח וההכנות אליו בדגש על: אופן קביעת מועד הניתוח, הצוות המנתח, בחינה של המקרה על ידי אונקולוג, כירורג ופלסטיקאי לקראת הניתוח וכו'.
אשמח להתיחסותכם בהקדם האפשרי.