תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלחתי ב-22 לחודש . מחכה לתשובתך.
בתודה :בונצי
תודה רבה לך על תשובתך שאכן תואמת את הפיענוח החדש מהממוגרפיה מהצילומים הנוספים.התשובה:שמאל לא נבדק בשל ביקורת של שד ימין.ימין בוצע צילום מכוון עם קומפרסיה לאיזור סמיכות מסומנת-הממצא נמחק.. רושם:ללא ממצא חריג בבדיקה. המלצות. 1.א.ס.שד 2.מומלץ מעקב שיגרתי קליני ולחזור על הממוגרפיה תוך שנה. השאלה שלי:מה זה מעקב שיגרתי קליני? (האם הכוונה לכירורג שד?)
בנוסף לכל זה אני בלחץ בגלל כלתי.לכלתי לפני שנה התגלה גוש בשד.(היא בת 39) עברה סי טי ונאמר שזה גוש שומני.עברה שנה והיא ביצעה ממוגרפיה והגוש מאד גדל. הופנתה ל mri (לביצוע רק לאחר המחזור)איך אוכלים את זה.? ומה זה אומר? אני מאד חרדה .
ביצעתי ממוגרפיה לאחר שנה ו-7 ח.מהבדיקה הקודמת שהייתה תקינה.התשובה:בשד ימני סמיכות מוקדית קטנה כ-6.5 ס"מ מאחורי הפיטמה ומעט לטרלית.מודגמת רק בצילום cc רושם:הערכת הממצא:בדיקה טרם הושלמה.סמיכות כמתואר. להשלמת הבירור יש לבצע צילומים מכוונים עם קומפרסיה ב- rcc+rt.lat -עשיתי היום שוב ממוגרפיה עדיין אין פיענוח.אני בת 66 .לאמי היה סרטן שד ולא הייתה גנטית. לחוצה מאד.מה זה אומר? בצד השמאלי ללא ממצא חריג בבדיקה.