תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
החודש 8 שנים למחלה.
בהמשך לכול שאלותי, להזכירך אני עם סרטן שד גרורתי עם גרורות בריאות שכתוצאה מכך אני משתעלת ועם הרגשה כמו קוצר נשימה ע"י שיעול זה עובר. אני לאחר טיפולי: הרצפטין, נבלבין, (5 שנים)הקרנות,לפטיניב וקסולודה, TDM-1, גמציטאבין ועכשיו סיימתי שני טיפולים של דוקסיל היפסקתי את הטיפול בדוקסיל שלא עזר כלל הגרורות בריאות גדלו מאוד.עשיתי ב- 09/12/14 ביופסייה חוזרת תחת ct והתוצאות הן:
בבדיקת ER - נמצאה צביעה שלילית
בבדיקת PR - נמצאה צביעה שלילית
בצביעה ל- P-53 - BNM נמצאה צביעה חיובית חזק ברוב תאי הגידול.
בצביעה ל- KI-67 - (ה-proliferation index) נמצאה צביעה חיובית ב- עד 25% מגרעיני הגידול.
בדיקת - her2/neu
זו התבצעה באמצעות נוגדן (4B5ׂ) ה PATHWAY RABBIT MONOCLONAL של חברת ventana ולפפיה ביטוי היתר של חלבון ה- Her2/Nen בגידות הוא חיובי 3+
TRUCUT BIOPSY FROM RIGHT LOWER LOBE
* FINDINGS COMPATIBLE WITH METASTATIC CARCINOMA OF BREAST ORIGIN
הרופא רוצה שאמשיך בטיפול בטקסול או טקסוטר (טקסנים) שהם גורמים לנשירת שיער ואני מסרבת.
אני כבר חודשיים ללא טיפול (הטיפולים שקיבלתי גם לא עזרו כלל).
האם יש עוד טיפול שאוכל לקבל ללא נשירה? (גם אם אצטרך להיות ניסיונית).
מה לגבי קיטרודה? (גם האופן פרטי) האם יכולה לעזור?
אשמח לדעת על עוד טיפולים ללא נשירת שיער.
אני פשוט נואשת.
תודה
בהמשך לכול שאלותי, להזכירך אני עם סרטן שד וגרורות בריאות לאחר טיפולי: הרצפטין, נבלבין, הקרנות,לפטיניב וקסולודה, TDM-1, גמציטאבין ועכשיו סיימתי שני טיפולים של דוקסיל היפסקתי את הטיפול בדוקסיל שלא עזר כלל הגרורות בריאות גדלו מאוד.עשיתי אתמול ביופסייה חוזרת (מקווה בעז"ה שלפי התוצאה אוכל להמשיך לקבל טיפולים שאינם גורמים לנשירה).שאלתי היא: מאחר והטיפול בהרצפטין עזר לי במשך ה-5 השנים הראשונות (מתוך 8) ולאור זה שנמסר לי שלא נהוג לחזור לטיפול שהפסיק להגיב.(שאלה רטורית). אם אעבור לבית חולים אחר לקבלת טיפולים האם שם יסכימו לנסות שוב את ההרצפטין? או שזה לא משנה ורואים את מה שעברתי בטיפולים קודמים???תודה וחג אורים שמח.
דר ירושלמי האם טקסול גורם לנשירה?
דר ירושלמי, תודה על הזריזות בתשובתך.
הביופסיה שתילקח מהריאות, ותועבר בטח למכונים בארץ לבדיקה לקוחת זמן מסויים עד שמקבלים את התוצאות. מה עושים עד קבלת התשובות?
איזה טיפול אפשר לקבל? האם אפשר לקבל טיפול כמו הרצפטין ונבלבין או כל דבר לחוד עד קבלת התשובות? (טיפול שעזר לי 5 שנים).
כמו כן האם את ממליצה על טרגט-נאו?
למרות שהעלויות יקרות מאוד? או שיש בדיקת ביופסיה אחרת בארץ שאפשר לעשות עם פחות עלויות?
תודה ושבוע טוב
היי קרין,
אני אחרי שני טיפולים את השלישי היפסקתי מאחר ולא היה שיפור.
התופעות שהיו לי זה פצעים בפה אבל... עם השטיפה טנטום ורדה זה עזר מאוד , כמו כן שמרי טוב לא להיות בשמש, מאחר וצבע העור מתכהה. שתי הרבה מים זה מאוד עוזר.
הרופא רוצה שאקבל עכשיו את הטיפול שקיבלת ואני מסרבת בגלל התופעות לוואי.
הייתי רוצה לדעת איך השפיע עליך הטיפול?
מהן התופעות, היכן יש לך, תוך כמה זמן החלה נשירה ואם בכלל השפיע עליך.
הייתי רוצה לדבר איתך השאלה היא איך אפשר????.
שבוע טוב, והרבה בריאות.
בהמשך לכול שאלותי, להזכיר אני עם סרטן דש וגרורות בריאות לאחר טיפולי: הרצפטין, נבלבין, הקרנות,לפטיניב וקסולודה, TDM-1, גמציטאבין ועכשיו סיימתי שני טיפולים של דוקסיל היפסקתי את הטיפול בדוקסיל שלא עזר כלל הגרורות בריאות גדלו. ב-CT שעשיתי לפני שבועעים הודגמו מס' רב של הנודולים ע"פ שתי הריאות שגדלו בהשוואה: קשר LUL בגודל 2.6 ס"מ לעומת 1.3 ס"מ בבדיקה קודמת שבוצעה סוף יולי. קשר RUL בגודל 1.8 ס"מ לעומת 1.1 ס"מ. כמו כן בלוטות קטנות בשני שערי הראות דומה לבדיקה הקודמת. הודגמו מוקדים היפודנסיים באונה ימנית בגודל 1 ס"מ שלא מוגדרים היטב דבר שלא היה בבדיקה הקודמת.שאלתי היא: אני רוצה לעבור ביופסיה נוספת מהריאות כדי לדעת מה הסוג כדי לקבל טיפול מתאים.
כמוכן הוצע לי לעשות גם בדיקת טרגט-נאו. מה דעתך?
וטיפוליי אדריאמצין CA שאותם אני מסרבת לקבל בגלל השפעתם. ושומעת הרבה שהטיפול לא עזר להעלמות הגרורות. (רוצה להמשיך חיים שיגרתיים ללא נשירה כמו שני מנהלת מזה 7 שנים).
כמן כן האם אני יכולה לקבל היום טיפול שהינו לטיפול בסרטן ריאה ולא לסרטן שד כי שם זה התחיל. או שאני חייבת להמשיך עם טיפול של סרטן שד.
ואם אני יכולה לקבל טיפול של סרטן הריאה. האם יש טיפול שאינו גורם לנשירת השיער?