תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לצערי הרב, אין בירושלים בשני בתי החולים את המכשיר המשמש להקרנה תוך ניתוחית.
אני בת 72, ולאחרונה עברתי כריתה של גוש סרטני קטן ( 0.5ס״מ) מהשד.
במהלך הניתוח קיבלתי הקרנה חד פעמית למיטת הגידול. ההקרנה היתה לא טראומטית, לא מכאיבה, והשתחררתי מבית החולים למחרת הניתוח.במצב מצוין.
הקרנה חד פעמית זו באה במקום 25-30 הקרנות חיצוניות בהן חייבת כל אשה שנמצא אצלה גידול בשד.
במאמר שקראתי (אני אחות במקצועי) בעתון רפואי מהשורה הראשונה, Lancet נבדקו 3451 נשים שקיבלו הקרנה תוך ניתוחית מול מספר זהה של נשים שקיבלו סדרת הקרנות חיצוניות.
התוצאות (חזרת הגידול, נזק לעור, נוחות ונוחיות, ונזק לרקמות בסביבה) הראו כי אין הבדלים משמעותיים בין שתי השיטות.
אני תוהה מדוע לא מספרים לנו על המכשיר? מדוע בעיר גדולה כמו ירושלים אין את המכשיר בשני בתי החולים בעיר כאשר הואקיים בבתי החולים של קופ״ח כללית ובאותא?
את הניתוח עברתי בבית החולים קפלן.
זו היתה חוויה חיובית יוצאת מהכלל.
יעילים, נחמדים, רגישים, ומעל הכל עושים עבודת צוות משולבת ומעולה בראשותה של ד״ר תניר אלוויס מנהלת התחום.
חשוב להביא מידע על המכשיר (Intrabeam) לכל הנשים ובמיוחד לנשים לאחר הגילוי ולפני הניתוח.