תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לפני חמש שנים זוהה אצלי גוש בשד ימני שלאחר ביופסיה הוגדר כאדנוזיס והומלץ על המשך מעקב בלבד. לפני כחודש בבדיקה שגרתית תחת אולטרסאונד התברר כי הגוש גדל ובעקבות זה בוצעה ביוספיית CORE.
בתשובת הביופסיה נכתב חשד ל DCIS. להלן התשובה המלאה:
Core of breast tissue showing a florid screrosing adenosis. The process is involved by usual ductal hyperplasia. Some foci show nuclear and cytoplasmic enlargement, few nucleoli and focal cribriform architecture. CK2/6 immunostain negative in some of these foci.
Suspicious for ductal carcinoma in situ low nuclear grade, involving sclerosing adenosis.
נאמר לי שיש לבצע למפקטומי. השאלה שלי היא: האם יש מקום לשקול כניסה מאזורים שונים של השד לצורך הפרוצדורה מטעמים אסתטיים? האם כניסה דרך הפיטמה עדיפה/אפשרית מטעמים אסטתיים? כי נאמר לי שלא יכנסו מהפיטמה אלא מהאזור שמעל לגידול עצמו. תודה