תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ד"ר עופר כספי, תודה על התיחסותך המהירה.
שאלה, האם לנשאיות צעירות לעומת מבוגרות יכולה להיות השפעה מזיקה פיטואסטרוגנית בגלל רמות אסטרוגן שונות בגוף? נניח שגשוג תאי סרטן שד?
האם יש את אותו אפקט מגן גם בצריכת זרעי פשתן בקרב נשאיות?
קיימת כמות יומית מומלצת לנשאיות צעירות לסויה/פשתן?
והאם שמן סויה, קמח סויה, וחומר מתחלב סויה שנמצאים באופן קבע במוצרים רבים נחשבים גם מקור לפיטואסטרוגן?
בהערכה רבה,
האם יש את אותו אפקט מגן גם בצריכת זרעי פשתן?
והאם שמן סויה, קמח סויה, וחומר מתחלב סויה שנמצאים באופן קבע במוצרים רבים נחשבים מקור לפיטואסטרוגן?
עופר שלום,
אשמח לדעת האם יש השפעה (חיובית/שלילית) באכילת זרעי פשתן ומוצרי סויה על נשאיות BRCA1 מבחינת הסיכון לשד/שחלה? ראיתי מחקרים בעד ונגד..בגלל הפיטואסטרוגן. האומנם מבלבל ולא חד-משמעי?
הי,
בת 33 נשאית BRCA1. (סיפור משפחתי-אמא וסבתא סרטן השחלות)
אשמח לקבל רשימת תוספי מזון/ צמחים שידועה השפעה חיובית בעניין המניעתי.
וכן, האם צריכת אומגה3 על צורותיו השונות (שמן דגים כמוסות-אלספה, זרעי פשתן)
וצריכת כורכום על בסיס יומי הן דבר מומלץ לנשאי הגן? האם רצוי לשלב?
האם צריכת מוצרי חלב מעלה/מורידה את הסיכון לסרטן השחלות והשד.
הסיבה לשאלות: הרבה מחקרים שמראים בעד ונגד...:)
מודה מאד ויום נעים!!