ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום פה-אחד את הצעת החוק 'שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תיקון –לקות שאינה מגבילה באופן מהותי', שיזמה ח"כ אורית נוקד. לפי ההצעה, ייאסר על המעסיקים לפטר חולים עם מוגבלות זמנית, ביניהם גם חולי הסרטן.
הצעת החוק אושרה בתאום עם משרד הרווחה, התמ"ת, המשפטים והאוצר. בין היתר סוכם, כי לא יופלה בעבודה, מי שלוקה בלקות פיסית, נפשית או שכלית, אף אם אין בה כדי להגביל את תפקודו באופן מהותי כגון חולים במחלה ממארת.
תיקון זה יבוא במסגרת חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 ולא במסגרת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998. עוד הוחלט כי במסגרת תיאומי נוסח יילקח בחשבון, כי לא תהיה פגיעה בלתי מידתית לזכותם של מעבידים לנהל את עסקם ולכן ייבחנו השלכות התיקון המוצע בהתייעצות עם ארגוני עובדים ומעבידים.
הצעת החוק הוגשה בעקבות פנייה שקיבלה ח"כ נוקד מאדם חולה במחלת הסרטן, שפוטר מעבודתו בעת שעבר טיפולים נגד מחלתו, למרות שתפקודו לא נפגע ובמסגרת הטיפולים נאלץ להיעדר שעות ספורות מעבודתו.
ח"כ נוקד מסרה כי "החוק מגן כיום על נשים בהיריון ונשים בטיפולי פוריות מפני פיטורין שרירותיים. אולם דווקא אנשים עם מוגבלויות זמניות וביניהם חולי הסרטן, שנאבקים במחלה, ורבים מהם זוכים לריפוי מלא, אינם זוכים להגנה מפני פיטורין. הם נקלעים לקשיים כלכליים, ומפאת גילם, הם מתקשים, לעיתים, להשתלב עם החלמתם בשוק העבודה".
נוקד מציינת כי הגישה את הצעת החוק כי סברה שכשם שהחוק מגן כיום על נכים ומוגבלים מפני פיטורין, "גם חולי סרטן, שאף הם מוגדרים כבעלי נכות זמנית בתקופת מחלתם, זקוקים להגנת החוק על מנת לאפשר להם להיאבק במחלה ולנצח אותה".בנוסף יש מספר תקדימים משפטיים בבית הדין לעבודה שהחזירו חולי סרטן לעבודתם לאחר פיטוריהם ואף ניקבעו סכומי כסף גדולים לטובת חולי הסרטן.
שלום רב.הועסקתי ע"י מעסיק (עמותה) במשך כ 24 חודשים רצופים כמנהל יחידה המטפלת בבעלי צרכים מיוחדים.
בחודש 9/2008 אובחנה מחלת סרטן בגופי, עברתי ניתוח וסידרת הקרנות, בחודש 03/2009 קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי לחזור לעבודה.
פניתי למעסיק על מנת לשוב לעבודה והוא במשך חודש וחצי הפעיל עליי לחץ לכתוב מכתב התפטרות, אני סירבתי לכתוב מכתב התפטרות וביקשתי לחזור לעבודתי כמנהל היחידה.
מנכ"ל העמותה הוציא לי מכתב פיטורין.
אודה לכם מראש על התיחסותכם לנושא.