תודה על תשובתך.
1. האם בסופו של דבר יהיה ניתן לאכול רגיל? (תפוזים, שעועית, סלרי וכו' -כל אלו שיש להם סיבים ארוכים)
2. מה זה אומר שתמיד יש צואה בהירה? (מאז הניתוח כבר 3 חודשים).
3. האם יכול הלבלב לתפקד שוב בפירוק השומנים?
4. בעקבות ירידה גדולה במשקל, האם נכון יהיה לקחת "אבקה להכנת משקה על בסיס חלבוני מי גבינה - ultimate nutiration) בשילוב עם אימונים קלים.כדי לעלות במסת שריר ולהעשיר את הגוף בחלבונים.
תודה
זהר
שלום ,
מה הסיבות שיכלות לגרום לשומן בצואה אחרי ניתוח כזה (כחודש לאחר הניתוח)?
וכמה זמן אסור לערבב מזון ושתייה ביחד (האם זה לכל החיים)?
וממה צריך להימנע לאכול כדי למנוע את היווצרות השומנים האלו או לפחות להקטין אותם?
תודה,
זוהר
שלום הייתי מעוניין לדעת האם יכול להיות שאנשים עובדים באותו מקום עבודה ואצל חלק מהעובדים מתפתח גידול סרטני בראש הלבלב אך סוג הגידולים שונה.
אלה הסוגים:
אחד יש לו אדנוקרצינומה בשלב ממאיר ולשני solid-cystic, pseudo papillary neoplasm of pancreas בשלב מהפך לממאירות.
שלום,
התגלה אצלי סרטן בראש הלבלב מסוג: solid-cystic, pseudo papillary neoplasm of pancreas.
כמו כן ידוע ש:
הגידול התגלה בגודל של 1.5.
אין גרורות.
CA-19, CEA בערך של 1.3 בערך.
רציתי לדעת כמה זמן (מה הטווח בערך כדי שיהיה לי מוסג) הגידול התפתח אצלי בגוף?
תודה ,
זהר.
שלום רב פרופסור חנוך קשתן,
פרופסור אליה הוברט הפנה אותי אליך היות והשאלה נוגעת בעניין טכני.
בן משפחה שלי חלה בסרטן בראש הלבלב.נראה כי ניתן לעשות לו ניתוח וויפל.
שאלה 1:הבנתי שישנם מס' שיטות לביצוע ניתוח וויפל, ומהי השיטה הכדאית ביותר מבחינתך?
*מדוע לא בוחרים בשיטה 4 שהיא הדרך הכי דומה למצב האמיתי?
צירפתי קישור עם 4 שיטות שידועות לי.http://www.medhelp.org/photos/show/6769555?type=posts
אודה לך באם תוכל להתייחס לכל שיטה ביתרונותיה ובחסרונותיה.
שאלה 2: האם ניתוח וויפל בשיטת לפרסקופיה (כדי למנוע צלקות מכוערות) מומלצת על פני ניתוח רגיל שחותכים את הבטן?
שאלה 3:איך יהיה ניתן לטפל בצלקות אחרי הניתוח, כדי להקטין את המראה שלהן וגם לעזור לשערות לצמוח באיזור?
שאלה 4:
מבקש להתייחס לסוגיית ביצוע ה"חיבורים של המעי" בהיבט של מניעת נמקים או קושי בשיחזור הזנות דם, ושיקום מהיר.
תודה רבה על תשובתכם המהירה,זהר