שלום פרופ'
האם אבירטרון הינו טיפול שנלקח כתוספת לטיפול הורמונאלי בפירמגון או מגיע במקום? ועל צה כל אחד מהטיפולים עובד?
כתוספת. על אף הורדת הורמון המין הגברי בדם ע"י פירמגון, בסביבת הגידול רמות הורמון המין הגברי מוגברות. רמות אלו מורדות ע"י אבירטרון.
בברכה,
במדינה קטנה כמו שלנו קשה ליצור מרכז המלמחה בכל האפשרוית. בכל אופן, בכל גישה, גידול כזה אינו מהווה בעיה קיומית.
שלום רב פרופסור,
לאבי סרטן ערמונית גרורתי, היום בפגישה עם האונקולוג נאמר שכיום חלק מהטיפול בקו ראשון, מעבר לטיפול כימי ו והורמונאלי, מקובל גם לבצע הקרנה לערמונית, מה הידע בנושא? ובאופן פרטי, מאחר וב pet psma נראת קליטה מוגברת באונה הימנית, האם אפשרי/מומלץ לבצע קרינה כטיפול בנוסף לטיפול ההורמונאלי ואקסג'בה שמקבל באופן רגיל.
במחלה עם היקף גרורתי נמוך טיפול קרינתי האריך את תוחלת החיים בשילוב עם טיפול הורמונלי מדכא הורמון מין גברי. כ 20% מהחולים טופלו גם בטיפול כימי.
שלום רב ,
ב - 17.8.2018 עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית . כחודש וחצי לאחר הניתוח רמת ה - PSA היתה : קטן מ - 0.03 ( עפ"י בדיקה במכבי ) . היום 4.5 חודשים לאחר הניתוח בבדיקת מעקב רמת ה - PSA היתה : 0.04 . כיצד עלי להתייחס לתוצאות הבדיקה וכיצד עלי לנהוג ? תודה
באם שולי הניתוח היו מעורבים, ובדיקה חוזרת ברמות אלו, או מעל, כפעילות מחלה.
על סמך המידע שנימסר לא יכול לענות על הסוגיה. חסרלימידע על היקף המחלה בעצמות והאם יש תלונות הקשורות לנוכחות מחלה בערמונית. הנושא של שינוי טיפול בעלייה מזערית של PSA ושינוי כזה ב PET-PSMA אינו ברור.
בברכה
צרפתי קובץ סיכום בדיקת פט סיטי. לגבי הערמונית לא חש כאב או תסמין כלשהו. לגבי החוליה בגב יש כאבים שהיו מאז התמט ואולי מעט התגברו בגלל החוליה החדשה ב D12. בנוסף, קראתי על הטיפול בטכנציום, מה הניסיון בדבר הזה? האם לא כדאי לנסות טיפול כזה עכשיו? מה היתרונות חסרונות לטיפול במועד הנוכחי?
תודה מראש פרופסור
לא צורף קובץ.
אין שינוי בתשובתי.
האתר נועד לענות על שאלות גנריות ולא שאלות פרטניות מרובות את כל הסוגיות הנוספות עליך ללבן עם הרופא המטפל שלך.
שלום פרופסור,
לאבא שלי (70) נתנו זריקה לוקרין מנה ראשונה ומנה שניה בעוד כ 3 חודשים. ונאמר לעשות PSA שבועיים לאחר זריקה שניה
מטופל רק בזריקות הורמונליות .מציינת שיש קליטה של PET במקומות בודדים בלבד. האם כדי לבצע בדיקה PSA גם לאחר זריקה ראשונה כדי לבדוק שPSA בירידה או שלא רואים ירידה לאחר פרק כזה קצר?
שאלה נוספת באיזה מקרים מוסיפים גם הקרנות ? קצת דואגת כי מקבל רק טיפול הורמונלי .
תודה רבה
הי,
נראה לי סביר לבדוק לאחר כ 3 חודשים. שיעור התגובה הוא למעלה מ 90%. בהיעדר מידע על היקף המחלה, פתולוגיה ומצב בריאות כללית של החולה קשה לי להתייחס. בכל אופן, בעבודה שהוצגה לאחרונה, בנוכחות מחלה בנפח נמוך גרורתי (גרורות רק באגן ועמוד השדרה), טיפול קרינתי לגידול בערמונית האריך את תוחלת החיים. מתקיימים כעת מחקרים במחלה גרורתית מינימלית (ולכך מספר הגדרות - המחמירה עד 5 גרורות גרמיות), נבדקת תוספת טיפול קרינתי לאתרים אלו.
אפרט קצת
לפני כ 8 שנים אבא שלי עבר קריתה רדיקלית של פרוסטטה בגלל סרטן. גלסון 7 לא נזקק להקרנות כי לא יצא מקפסולה. זה מה שזוכרת. נמצא במעקב PSA , אחרי נותןח psa היה 0.00 ותקופה ממושכת סביב 0.01
ב 14.1 היה 0.83
בגלל ערך 1.78 לאבא עשוPSMA PET חוזר. (נעשה פעמיים בהפרש של חצי שנה שבבדיקה ראשונה לא היה כלום) בדיקה שניה הדגימה קליטה פטלוגי ב
תוצאה של PET:
הקליטה היא ב צוור : קליטת PSMA מוקדית בבלוטות קטנות על בריחיות משמאל, הממצא חדש.
בטן ואגן: כיום קליטת PSMA מוקדית בבלוטה זעירה לאורך כלי הכסל החיצוני מימין, מעט בולטת יותר בהשוואה לבדיקה הקודמת,נמדדת כ-5.0 ס"מ זה המקומות עם הקליטה.
PSA אחרון נעשה ממש לפני זריקה והוא קפץ פי 2 וערכו כמו שציינתי3.26 ממש בתקופה קצרה.
השאלה הגדולה האם מספיק לקבל רק לוקרין לאור תמונה זו?
אני מניח שהכוונה 5 מ"מ. אפשר לדון על תוספת זיטיגה.
ערב טוב, הומלץ לי לעבור בדיקת פיוז'ן לאחר שכבר פעמיים ביצעתי ביופסיה רגילה, ללא ממצאים. אך ה-PSA שלי ממשיך לעלות.
האם הבדיקה נכללת בסל הבריאות? בכתבה של רביב דרוקר על גיורא איילנד אמרו שכן, אבל בקופה אמרו לי שלא.
זה מה שהבנתי מבירור.
שלום לך ,לפני שנה וחצי נשלחתי לעשות ביופסיה רגילה ובזכותך דרשתי וקיבלתי פיוזן ,נמצא סרטן,
מאז גם אני חקרתי והתעמקתי בנושא(כרגע אני במעקב פעיל).
אשמח מאד לשוחח איתך טלפונית,האם אפשרי ?האם ניתן לשלוח אליך את הטלפון שלי למייל שלך?איך עושים את זה?
תודה
לאחרונה אני חש סוג של כאב באזור האגן
תוצאת psa מראה 9. לפני שנתיים היה 4
האורולוג בקופח שולח לביופסיה .
השאלה היא איזה ביופסיה עדיפה כדי להקטין כאב ולהגדיל מידע.
והיכן מבצעים . ובאיזה מידה יש דחיפות.ימים שבועות?
עדיף בשיטת Fusion. זה מאבחן יותר גידול עם Glason גבוה יותר.
שלום רב "לקבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית" אנו שמחים להודיע , שהמפגש הקרוב יתקיים ביום ה' 31.1.2019 בשעה 17:00 . במרכז הרפואי "וולפסון" קומה F, שמאלה ביציאה מהמעלית.
נושאי המפגש : הטיפול העדכני בסרטן הערמונית המוקדם והגרורתי.
מרצה אורח: ד"ר דניאל קייזמן
ד"ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן במערך האונקולוגי במרכז הרפואי מאיר. מומחה ברפואה פנימית, אונקולוגיה רפואית, ובאונקולוגיה של הערמונית, שלפוחית השתן, כליות ואשכים. בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, התמחה ברפואה פנימית ובאונקולוגיה רפואית במרכז הרפואי תל אביב. התמחה בגידולי דרכי השתן במרכז הסרטן המוביל ג'ונס הופקינס בארצות הברית. חבר באיגודים אונקולוגיים בארץ ובעולם, הינו חוקר ראשי במחקרים בסיסיים וקליניים רבים ושותף במחקרים בינלאומיים בתחומי סרטן הערמונית, כליה, כיס השתן ואשכים. מחקריו פורסמו בעיתונים רפואיים מובילים והוצגו בעשרות כנסים בין לאומיים.
כמובן הקהל משתתף פעיל לכל אורך המפגש
מומלץ להגיע עם בנות הזוג וגם בני משפחה.
הכניסה חופשית . יהיה כיבוד קל. אבי סרנגה 050-5256468 Robotic.avi@gmail.com
שלום פרופ.
תודה על המידע והזמן שאתה מקדיש לפורום
שאלתי עקרונית :
בהנחה שיש לחולה גליסון 7 וכן PSA 6
MRI - אין פריצת קופסית
PET PSMA - תקין אין גרורות
האם יש איזשהוא מחקר שבמקרה זה יש עדיפות לניתוח על טיפול הורמונלי והקרנות
תןדה
לא.
כמובן רצוי לדעת האם ב Gleason 7 המרכיב הראשוני הוא 4 או 3. ההחלטה נופלת לעיתים בהתאם לחשיבות תופעות הלוואי בעיני המטופל וע"ס גורמים רגשיים, ובהיתחשב במצב בריאותי המונע את אחד מהטיפולים.
הפעם אתיחס להערה.
בעתיד, נאפשר רק שאלות ולא הערות של מטופלים. זהו אינו אתר של דו-שיח, יש אתרים אחרים לכך, אלא אך ורק למתן תשובות מוסמכות. מאידך, אשמח לענות על כל שאלה שתוצג.
המחקר ב TOOKAD בוצע בחולים עם Gleason 6 בלבד, והיו פרמטרים נוספים בהקשר למספר הגלילים הנגועים, אורך המחלה בגלילים, והיקף המחלה בערמונית. זה בוצע רק בהשוואה למעקב פעיל, כשהיעד העיקרי התייחס להתקדמות ביוכימית. לכן, התוצאות של טיפול זה מצייחסות לחולים מאד ספציפיים.
שימוש בשיטה זאת במצבים אחרים הינו ניסיוני בלבד. כל הערה שטיפול כזה עדיף על ניתוח והקרנות היא ספקולטיבית ולא נחקרה. אם מוצעת לחולים, אינה מבוססת על מידע תקף. המידע שקיים לגבי TOOKAD עולה באיכותו על HIFU.