שלום,
לצערי, גילינו לאבי ( 81) באיחור סרטן בערמונית
תוצאות ביופסיה:
גליסון 9 (4+5) , group 5.
סובל מאד מכאבים...
מה מומלץ לשיכוך כאבים? איך ניתן להשיג עבורו קאנביס רפואי?
תודה
אני עם סרטן ערמונית גרורתי אני התחלתי לפני חודש בטיפול הורמנלי הכולל זריקה וכדור אברטרון לאחר טיפול של חודש הPSA ירד בצורה יפה.
אני יודע שהטסטוסטרון זה הדלק של סרטן הערמונית ואני שמעתי שלפעמים לאחר מספר חודשים התא הסרטני לומד בעצמו ליצר את הטסטוסטרון האם אתה מכיר תרופה שיודעת לטפל במנגנון הזה למנוע מהתא הסרטני לייצר את הטסטוסטרון.
עד כה עברתי 18 שטיפות BCG בראשונות כמעט לא הרגשתי כלום לאחר השטיפה.אולם עם ההתקדמות כל פעם תופעות הלוואי ( דימום, צריבות וכו' )נעשות פחות נסבלות
השאלה: האם יש קשר בין הסיכוי לחזרת הגידול לבין התופעה שתיארתי???
איך ממשיכים??
היה חשד לסרטן ערמונית (לאחר MRI שעשיתי) וביופסית פיוז'ן הראתה שיש מעין דלקת בערמונית כתופעת לוואי של ה-BCG ואין תים סרטניים. האם הדלקת הזו מגינה גם על הערמונית??
בתודה מראש
שאלותיך חכמות.
בשתיהן, ע"ס המידע שקיים, התשובה שלילית.
בברכה,
אני חלתי בסרטן הערמונית עם גרורות לבלוטת הלימפה באגן התחלתי לפני חודש
טיפול הורמונלי כולל כדור אבירטרון וזריקות. בדיקת הPSA לפני התחלת הטיפול
היה 17.3 היום לאחר חודש של טיפול הPSA ירד ל1.29. האם יש טעם לקבל גם
הקרנות או להסתפק בטיפול הורמונלי שנותן בנתיים תוצאות טובות
אם היקף מחלתך מוגדר כ'פיזור נמוך" "Low volume", תוספת טיפול קרינתי לערמונית תוך כדי טיפול סיסטמי, מאריכה את תוחלת החיים.
פרופ' סלע שלום,
עברתי בדיקת אולראסאונד בעקבות כאבים בבטן תחתונה שמאלית שנמשכים מספר שבועות.
הממצאים:
הכליה הימנית בקוטר אורכי 12.2 ס"מ.
חשד לציסטה קורטיקלית קטנה בכליה ימנית.
הכליה השמאלית בקוטר אורכי 15.7 ס"מ.
הודגמו שתי ציסטות קורטיקליות בקוטר עד 11.6 ס"מ בכליה שמאלית.
אין עדות להידרונפרוזיס.
האם מצב כזה מצריך פרוצדורה כירורגית?
מה ניתן לעשות?
אודה מאוד על תשובתך...
פרוספור סלע שלום רב,
אבא שלי בן 67, לאחר ביופסיה שנייה בה גילו גידול סרטני. מדד גליסון 6 (3+3), T1. היינו בהתייעצות אצל רופא. לדבריו המצב הרפואי גרידא אינו מצדיק ניתוח כרגע ורק בגלל המצב הגנטי של אבי (ל-3 מאחיו התגלו אצלם סרטן בערמונית) הוא ממליץ לעשות ניתוח.
השאלה היא לגבי שיטת הניתוח - הרופא טוען כי בעקבות גודל הערמונית (110) ניתוח באמצעות הרובוט יותר מסובך והוא ממליץ במצב זה על ניתוח פתוח אשר ייתן שליטה טובה יותר (על הוצאת הערמונית ועל חיבור צינורית השתן).
מקווה שהסברתי את הדברים בצורה ברורה.
אודה לדעתך בנושא .
כדאי להתיעץ עם אורולוג מומחה בתחום.
שלום רב פרופ' אבישי,
אבי בן 70 עם סרטן ערמונית גרורתי. לםני שנתים + עבר טיפול טקסוטר וקרינתי(לחלק גב עליון)....כעת עלה הפיאסאי מ 0.03 יציב ל0.07, גם נראה שמתלונן שיש עוד אזורים בגב שכואבים( מעבר למה שהיה עד היום) . כמובן שמאז ועד היום מטופל בפירמגון אחת לחודש ולפני 3 חודשים החל גם לקבל אקסג'בה. שאלותי הם;
1. האם זה סימן שיש להתחיל טיפול קו שני? ואם כן מה מומלץ היום?
2. האם יתכן שהתחלת האקסג'בה יכולה לגרום לעלייה ב psa?
לתשובותיך המועילות מודה מראש,
ש.כ
עליית PSA לא משמעותית לקביעת החלטה טיפולית.
Xgeva אינו משפיע על הגידול אלא על תגובת העצם לגידול.
נשא מוטציה ב brca2. (גבר צעיר מגיל 50)
תוצאות ביופסיה fusion : גליסון 6.
המלצה: מעקב הכולל psa וכן ביופסיה חוזרת בעוד כשנה.
אשמח לשמוע דעתך.
תודה.
זוהי אינה מדיניות שהמועצה הלאומית לאונקווגיה המליצה. גם במדינותתאחרות קיים ויכוח אודות הנושא.
האין זה תפקידו של רופא המשפחה ליידע את מטופליו בני החמישים ולהמליץ על בדיקת דם ובדיקה רקטלית?
מה עדיף גילוי מוקדם או גילוי מאוחר ?
סליחה על ההתערבות ברור שתפקידו של רופא המשפחה להמליץ לכל מטופל שלו להמליץ על הבדיקות שמטופל בן 50- צריך לעבור ,אבל זה בדרך כלל לא קורה ובאם לא תדאג לעצמך לא ידאגו לך לצערי
אתה לגמרי צודק, לא ידענו ולא יידעו אותנו ובעלי לא נבדק ולצערי גילו את המחלה בשלב מאד מאד מאוחר כשכבר היו גרורות בעצמות, בעלי נפטר שנתיים לאחר גילוי המחלה בייסורים קשים והוא בן 60.
אם רופא המשפחה היה מגדיל ראש בעלי היה חי היום.
למה אין מודעות לסרטן הערמונית כמו לסרטן השד או לסרטן המעי הגס?
הקושי בגילוי המוקדם הוא שיש לטפל ב 48 חולים בטיפול שהם לא זקוקים עם תופעות לוואי ע"מ להציל 2 חולים. לכן,אין המלצה גורפת לאיתור מוקדם וזהו נושא שנוי במחלוקת. הפשרה המוצעת כיום- בדיקה רקטלית ו PSA בגיל 45 ובהתאם לכך להחליט. היוצאים מן הכלל הם חולים עם סיכון גבוה (רקע משפחתי, נשאי BRCA)ץ
כאשר יתתחו שייטות טיפול ללא תוםעות ללואי (טיפול ממוקד) ואבחון (בדיקות גנטיות מנבאות), יהיה ניתן לטפל בצורה סלקטיבית, באותם הזקוקים לטיפול.
בנוסף לשאלתי הקודמת בנושא הערמונית , אני מודאג מהתשובה של MRI
בנוסף חשבתי שהניתוח של הערמונית יפתור לי את בעית ההשתנה בלילה אני אחרי 3.5 חודשים עדין קם בלילה 4-5 פעמים ,השתנה עם זרם חזק ללא כאבים מה שלא היה לי קודם לניתוח. בניתוח בוצעה גם הרחבת השופכה שבקצה היתה הצרה משמעותית.
(יש לציין שיש לי סכרת ).
האם לעלי לעשות בדיקה אורודינמיקה לשם בדיקת ההשתנה או כל בדיקה נוספת.
במידה וצריך יותר מידע של תשובות MRI או הניתוח אשמח להעביר פרטים נוספים
אשמח לקבל תשובות
תודה מראש
באשר לנושא האורולוגי עליך לפנות לרופא המתאים.
מבחינה אונקולוגית- מצאו לך גידול ברמת בשלות טובה באונת המעבר בערמונית. בד"כ סרטן ערמונית מתפתח באונה האחורית. שם בדיקת MR הראתה PIRADS2. דהיינו סיכון בסביבות 15% שיש גידול.
כדי להחליט על הטיפול בגידול עליך להיבדק ע"י רופא מומחה. יעברו על כל המידע, במיוחד הפתולוגיה, גילך, מצב הבריאות הכללי שלך, וייעצו לך.