אני אחרי ניתוח ערמונית בשיטת אידוי. ביאופסיה של הערמונית הראתה תאים סרטנים גליסון 6. נשלחתי לבדיקת MRI כולל שימוש בסליל אנדורקטלי
ותוצאות סיכום הבדיקה.
ממצאים בלתי ספציפים באזור פריפרלי מימין ומשמאל בצורת פסים PI-RADS
מסכם 2. קפסולה נראית שמורה.
בדיקות PSA בעשר שנים האחרונות 0.1-0.3 כולל לפני הניתוח ואחריו
אני מטופל בסרטן כליה עם גרורות בלנווימה 14mg+אפיניטור 5mg כקו שלישי.
מכיוון שאקסיניטיב כשל הייתי מצפה שהמינון יהיה יותר אפיניטר וכנראה פחות לנווימה כדי להקל על תופעות לווי. למשל 10+ 10.
מה עמדתך?
אפיניטור אינה תרופה יעילה במחלתך. השילוב ניתן בשל יעילותו בניסינות פרה-קליניים של החברה והוכחו בניסיונות קליניים. המינון נקבע ע"ס מחקר שבדק זאת. אין לשנות מינון ע"ס "ציפיות" אלא בהתאם לניסויים קליניין מבוקרים.
בהצלחה,
שלום,
במהלך שנה וחצי נבדקה רמת הpsa ועלתה מ-4 ל-5.6 ועכשיו עומד על 8.5
בבדיקה הרקטלית איבחן הרופא ערמונית תקינה אך מוגדלת מעט.
ההמלצה כמקובל היא לביופסיה.
ממידע שאספתי ברשת (כולל של רופאים ומומחים) עולה שלביופסיה בערמונית יש סיכונים (אם כי בסבירות נמוכה) בהקשר לשופכה ולזיקפה של גבר ואולי גם לעוד סיבוכים.
שאלותיי :
אלו סיכונים קיימים בביופסיה של ערמונית ומה אומרות הסטטיסטיקות.
מהמידע שאספתי עולה שהיכולת של ביופסיה לאבחן מוגבלת (דוגמים רק 4 מקומות ואי אפשר לגשת לחלק האחורי של הערמונית) ובכל מקרה נדרש מעקב כל 3-6 חודשים של רמת פיאס אי.
האם בדיקת mri יכולה לאבחן טוב יותר מה מצבה של הערמונית ? האם בדיקת mri pusion נעשית בשלב ראשון בלי ביופסיה ורק מאתרת אם יש גידולים כלשהם ?
האם בדיקה גנטית (קראתי כתבה על כך) יכולה לאבחן טוב יותר ?
האם יש אפשרות לקבל מקופת חולים (אורלוג?) הפנייה לmri לערמונית במידה ולא רוצים לעבור ביופסיה ?
אתה יכול לבקש MRI טרם הביופסיה, ואח"כ להחליט. הדרך הנכונה לאבחון היא ביופסית בשיטת "פיוזון". כאשר אובחן גידול ניתן לשקול בדיקות גנטיות. יש לזכור שהעבודות בבדיקות הגנטיות בוצעו כאשר האבחון היה ע"י אולטראסאונד. ב"פיוזון" מאבחנים יותר סרטן משמעותי.
בברכה,
שאלה לא ברורה. אם אתה מתכוון ליציאות מבחינת צואה, זה אינו קשור לניתוח. אם הכוונה להשתנה, בדוק זאת עם המנתח שלך.
שלום פרופסור,
ב 20 נובמבר התייחסת לשאלתי שבנדון והיה חסר קובץ. צירפתי כ PDF. מקווה שכעת תקין לפתיחה. נא ראה שאלתי לגבי הבדיקה וכיס השתן. בתודה.
סימון
לא זוהתה קליטה בבדיקה. לכן לא ניתן לזהות מקון הגידול.
תתייעץ עם הרופא שמטפל בך. יש לעבור על הדו"ח הפתולוגי ולשוחח עימך על האפשרויות.
היי
רציתי לדעת מה משמעות של כריתת כל מערכת השתן כתוצאה מגידול לאורך כל המערכת.
אשמח אם תוכלו לפרט על אורח החיים לאחר הניתוח
האם ניתן לתרום כליה לחולה כזה?
כיצד תתקיים פעולת הטלת שתן?
אם אני מבין היטב, כריתת 2 הכליות, שופכנים ושלפוחיץ השתן? יהיה צורך בדיאליזה. לא ניתן לתרום את הכליות. בד"כ נמנעים מגישה כזאת!!
יש cis בשלפוחית, בשופכנים וחשד לתאים אפיתליים באגן הכליה.
האם יש פתרון אחר?
לאחרונה פורסם טיפול בקטרודה בסרטו שטחי של שלפוחית השתן, דגש על CIS אין מידע כאשר כל המערכת מעורבת.
בן 66. עברתי כריתת ערמונית רדיקלית לפני 16.5 שנים בגין גידול. PSA היה 4.19 ומאז הניתוח ה PSA עולה מאוד לאט וכיום 0.29. גלקסון 7, עשיתי MRI ולא היו ממצאים. כעת עשיתי את הבדיקה שבנדון, מבקש לשאול (נא ראה תוצאה מצ"ב):
א. מה משמעות שכיס השתן אינו בדיסטנציה מלאה? לציין שיש לי היסטוריה של לקום בלילה לשרותים (מזה שנים רבות) . שותה הרבה ביום וגם כשלא שותה הרבה קם 3 עמים לשרותים, גם עבור 50CC שתן.
ב. מה המלצתך בקשר ל PSA שעולה לאט אבל קבוע? למה עולה? תיתן ריקמה שפירה של הערמונית שגדלה?
בתודה,
לא מצורפת תוצא הבדיקה.
לא מטפלים ב PSA, אלא בגידול, או אם יש חשש שזה מבטא גידול. לכן, חשוב גם המידע בפתולוגיה לגבי כריתת הערמונית. יכולה להישאר רקמת ערמונית שפירה שגדלה.
פרופסור שלום,
בסוף השאלה שלי יש מלל: " לחץ כאן לקישור לקובץ נלווה" ואז נפתח קובץתשובת ה PSMA. נסיתי ואכן נפתח. אשמח לקבל התייחסותך.
שלום לך ד"ר האם 39 הקרנות לסרטן הערמונית גורמות להחמרה בנירופתיה שהייתה עוד לפני ההקרנות
תודה
בן 61 ולאחר בדיקות מקיפות הודיעו לי שיש לי סרטן הערמונית ברמת סיכון גבוהה דרגה 8 וככל הנראה (לא ודאי) גרורה בעצם. הלכתי לרופא אונקולוג והוא המליץ על קרינה בשילוב טיפול הורמונלי וכימותרפיה. כדי לשמוע חוות דעת נוספת, ביקרתי אצל רופא אורולוג והוא המליץ על ניתוח ללא כימותרפיה בכלל ורק לאחר מכן קרינה מקומית.
איך אדע מה לבחור? מה עדיף? מה עליי לעשות?
הסוגיה שלך מורכבת מדי לענות.
לא ברור לי כיצד הוגדרה הגרורה בעצם? מיפוי עצמות? CT? CT-PET?
אם ע"י PET PSMA בלבד, אומר שע"ס עבודה אמריקאית אין ייתרון במתן טיפול כימי לחולים כמוך, כמו שחולים כמוך לא נכללו במחקר הצרפצי שבדק תוספת טיפול הורמונלי עם זיטיגה. יש לדעת יותר מידע על רמת ה PSA, וממצאי הגידול בערמונית כדי לדעת אם חולים כמוך נכללו במחקר הבריטי שגם בדק תוספת טיפול כימי או הורמונלי נוסף לטיפול ההורמונלי המקובל.
בעבודה שהוצגה לאחרונה בכינוס הארופאי לאונקולוגיה נמצא שתוספת טיפול קרינתי במחלה גרורתית "בנפח נמוך" שיפרה את השליטה במחלה. האם מחלתך נופלת בתנאי ההכללה של החולים במחקר זה? יש לעבור על המידע. האם זה מתאים גם לגבי ניתוח? לא נבדק, ייתכן?
לסיכום, עליך להיפגש עם מומחה שינתח לך את המידע הקיים ע"מ שתוכל להבין את הטיפולים ולהחליט.
ישנן מספר סוגיות המשפיעות על ההחלטה הטיפולית:
1- מהי האבחנה. יש צורך בביופסיה, קרוב לוודאי תחתח CT.
2- מה גודל הנגע. בגידולים קטנים, ניתן לעקוב ולא חייביםלטפל.
3- האם יש גרורות, גם כאן לא חייבים לטפל,בהתאם לנתוני הפתיחה של המחלה.
4- באם יש צורך בטיפול מקומי, ישנן שיטות נוספות שאינן כרורות בניתוח. בשלב זה, יש להמתין עד להתאוששות מהאירוע.