שאלה:
מזה שנתניים מקבל אני זריקות פירמגון (אחרי ניתוח וסרטן ערמוית גרורתי). האם אפשר להפסיק את הזריקות או להחליפן בתרופה אחרת נוכח העובדה שה-psa שלי ירד לאפס ואני מרגיש טוב מאוד.
בהיעדר מידע נוסף על מחלתך לא ניתן לענות על השאלה. חשוב לדעת היכן וכמה גרורות היו, והאם קיבלת גם טיפול קרינתי, באם הגרורות היו רק בקשריות למפה באגן.
בברכה,
1- לעיתים הממצאים הפתולוגיים בניתוח מחייבים טפול נוסף (מידת מעורבות הערמונית, האם היו קשריות למפה נגועות באגן)
2- צריך לדעת גיל התתחות הגידול. גידול בדוד אינו מחייב בירור גנטי.
שלום, פרופסור סלע היקר
אני,בן 68
לפני הניתוח גליסון 7= 3+4
עברתי ניתוח רובוטי רדיקלי לפני חודשיים (מהלך הניתוח וההחלמה תקינים RALRP + PLND )
התשובה הפטולוגית לאחר הניתוח ללא מעורבות בלוטות ,
אך בשוליים: ( INVOLED BY INVASIVE CARCINIMA UNIFOCALׂ ) gleason pattern at positive margin - PATTERN 3
השאלה: האם חייבים הקרנות כי טיפול מונע להתקדמות המחלה?
MRI -לפני ניתוח - 1. מוקד בבסיס-mid gland משמאל בעל חשד גבוה מאוד לגידול משמעותי קלינית (PIRADS v2 קטגוריה 5), עם פריצה של הקופסית ומעורבות קלה של הבאנדל הנוירווסקולרי.
2. מוקד בבסיס-mid gland מימין בעל חשד גבוה לגידול משמעותי קלינית (PIRADS v2 קטגוריה 4). לקורלציה עם ממצאי הפתולוגיה. -----------------------------------------------------------------------
ב PET PSMA -תהליך שאתי בפריפריה האחורית של האונה השמאלית של הערמונית, קולט PSMA מסומן ביתר, ללא עדות לאתרי מחלה מחוץ לערמונית.
תודה רבה
רצוי באם יש שליטה בשתן. אלטרנטיבה, להמתין לתחילת עלייה של PSA, עוד לפני שמגיע ל 0.2 ואז להקרין.
אבי מזה כשנה מאובחן בסרטן הערמונית
והחל טיפול בזייטיגה שהקפיאה את המחלה
ורמת psa הגיע ל 1 לאחר שהייתה 59
היום לאחר בדיקה רמת psa עלתה שוב ל 7.5
מה זה אומר האם הוא הפסיק להגיב לטיפול? מה עושים
הגדרת החמרה ביוכימית דורשת בדיקה חוזרת של PSA.
המשך הגישה תלוי במהלך המחלה שקדם למה שאתה מדווח. בהיעדר מידע כזה, איני יכול לנתח את הממצאים.
כמה זמן מינימום יש לחכות מביופסית ערמונית עם 20 דגימות ועד שניתן לבדוק PSA ??
בתודה מראש
קשה לענות על השאלה כי תלוי בתגובה הדלקתית משנית לפעולה, האם היה זיהום משני. ממליץ לפחות חודש.
שלום פרופסור. האם מומלץ לצרוך מיץ רימונים מידי יום ובאופן קבוע היות ומוריד psa. או שאולי לא כדאי כי זה דבר זמני נקודתי וה psa חוזר לעלות למרות ה הרימונים
בתודה.
הפעילות זמנית.
היי,
לפני כשנה עברתי הסרת כליה מלאה בעקבות גידול סרטני בכליה של כ- 6 ס"מ.
לא היו גרורות.
לפני כחצי שנה עשיתי CT לבדוק אם יש דברים חדשים והכל היה תקין.
השאלה שלי היא מה הפרוטוקול למעקב שוטף. האם צריך לעשות בדיקות מעבר לבדיקות דם כדי לבדוק תפקודי כליה?
תודה
שי
לא ניתן לענות על השאלה ללא ממצאים מךאים של הדו"ח הפתולוגי.
יכולה להיות בריחת שתן בעת האורגזמה. תופעה זאת מתוארת בספרות הרפואית.
כדאי שתתייעץ עם האורולוג שניתח אותך.