בן 72 ערמונית מוגדלת 95 גרם התרוקנות 20 סמק 5.3 psa יציב עברתי בדיקה 4k score
תוצאות : 31 אחוז 4kscore
psa 4.68
psa free 35
לא יכול לבצע mri בגלל קיבוע מתכתי בגב
האם צריך לבצע בי אופציה או תהליך אחר
התוצאה מראה כי יש לך סיכוי של 1 מתוך 3 בדיקות של נבדקים יהיה סרטן ערמונית עם Gleason score גבוה. תתייעץ עם הרופא שלך בצורך לביצוע הביופסיה, שכן ההחלטה קשורה במצב הבריאות הכללי שלך ונתונים אישיים נוספים. גם עם ביצוע הבדיקה, הדיוק נע בין 80-90%.
בברכה,
שלום רב פרופ' סלע היקר,
אני מעריכה את פועלך ואין זו הפעם הראשונה שאתה מסייע בידינו באופן וירטואלי אך ממשי ביותר.
אבי אובחן לפני כשנתיים עם סרטן ערמונית דרגה 4 מטא בשלפוחית, בבלוטות לימפה וכמה צלעות.
לאחר ששה סבבי כימו ירד הפסא והחזיק כמה חודשים קרוב לאפס. לאט החל לעלות. כשהגיע לרמה של שתיים פלוס, הצטרף אבי למחקר שמוסיף תרופה המיועדת לשלב העמידות לסירוס אל הטיפול ההורמונלי השגרתי.
התרופה לא עצרה את העלייה בפסא - שהגיע לפני שלושה שבועות לרמה של עשר. התרופה בסבירות גבוהה היתה פלסבו כי לא היו שום תסמינים. במהלך תקופת המחקר, כאשר אבי חדל לקחת אותה כעשרה ימים, במקרה ובטעות, עדין חלה עלייה בפסא.
אך עם העלייה הקיצונית האחרונה - מארבע לעשר - יצא אבי לפני שבועיים רשמית מהמחקר וחדל ליטול את התרופה. נקבע לו מועד לכימו. היום הגיע לקבל את המנה הראשונה. המחט היתה כבר מוכנה כשתוצאות הבדיקה הגיעו ובישרו כי הפסא צנח מעשר לחמש.
התבדחנו כי העניין נובע משתיית רימונים אינטנסיבית. אבל אני בהחלט מתקשה להאמין שזה גורם ממשי.
רציתי לברר איתך מה היית מייעץ לעשות במצב זה, וכמו כן האם אכן התופעה הזו יוצאת דופן, כפי שהגורמים המטפלים קבעו בפניו. אם כן, מה ידוע על הסיבה לשינוי כזה.
בין אם כן או לא, אשמח לבדוק הפנייה לתיעוד ודיון במצב הזה בספרות הרפואית. אני מתקשה לחפש בפאבמד או בכל מקור אחר כי לא בטוחה אלו מילות חיפוש להקיש.
הייתי שמחה להשקיע מכספי בבדיקות או בייעוצים לא שגרתיים. האם ישנם מרכזי מחקר ישראלים או לא שאליהם מוטב שאפנה כדי לקבל חוות דעת נוספות בנוגע לצעדים הבאים.
הרבה תהיות, מעט שמחה ונס קטן מחובבת מדע שלא מאמינה בניסים.
כל תגובה מצדך תתקבל בשמחה.
בברכת שיבה נינוחה לשגרה.
בלי מידע רפואי מדויק קשה לענות על השאלה. צריך לדעת את שם התרופות, תוצאות בדיקות ההדמיה. איני נותן חשיבות לתוצאה חד-פעמית של PSA, הבדיקה יכולה להיות תנודתית. יש לראות את הכיוון במספר בדיקות. מיץ רימונים טבעי, כוס ליממה, יכו להוריד רמת PSA.
תודה רבה פרופ' סלע
שם התרופות שאבי נטל והפסיק ליטול לפני שלושה שבועות כשהפסא עלה הן פרנזידון וזייטיגה.תרופה נוספת היתה פלסבו.
תוצאות בדיקות ההדמיה האחרונות שנעשו לפני כשלושה חודשים העלו כי אין התקדמות לעת עתה במספר הגרורות וכדומה. אנו ממתינים כמובן לתור לפט סיטי חדש.
הפסא ירד מ-10 ל-5 במהלך של שבועיים. ביום שאמור היה להינתן הכימו כאמור התגלתה הירידה ובוטל הכימו לעת עתה.
אני מנסה לברר
א. מה הידע הרפואי שהצטבר על ירידה בעקבות הפסקת נטילה של התרופות הנל. וכן
ב. באיזה שלב יוחלט לחזור בכל זאת לכימו בהנחה שהעלייה תימשך כמקודם
ג. האם כדאי לבצע הקרנות בשלב זה רדיום או משהו אחר.
אני מקווה שהמידע מועיל ומודה מראש לתגובתך,
שבוע טוב
אני לא מבין את המידע שאתה מספר. אתה אומר שנטל זיטיגה פרדניזון ופלסבו. פלסבו זוהי תרופת דמי שמשתמשים בה להשוואה במחקרים קליניים לעומת תתרופת הניסוי. לא ברור לי מה המחקר שאביך השתתף. בכל אופן, אם התחיל לפני 3 שבועות זיטיגה./פרדניזון, זה יכול להביא לירידת PSA.
טיפול כימי ניתן בדרך כלל בחולים עם תסמיני מחלה, או מחלה שמתפתחת מהר. רדיום מיועד לחולים עם גרורות בעצמות ותסמינים משנית להם. לפני זה קיים מגוון של מחקרים קליניים המתנהלים כעת וכדאי שבעת צומת דרכים תתייעצו.
בברכה
היוד דרוש למרכיב ה CT של הבדיקה, ואינו הכרחי. באם אתה גדול מידות, זה יכול להעלות את הקראטינין, מכיוון שהקראטינין מקורו משריר. כמובן, עליית קראטינין יכולה לנבוע מפגיעה בתפקוד כליות, ולכן החשש ממתן היוד שעלול להחמיר זאת.
הערמונית עטופה בקופסית והגידול פרץ אותה, כן יש מעורבות עצב בקרבת הערמונית. מעורבות עצב תומכת שהמדובר בגידול שפרץ את הקופסית. יש להניח שבעת הניתוח, ייתכן ויהיה צורך להרחיב את הכריתה באזור זה, והדבר עלול להשפיע על התפקוד המיני לאחר הניתוח. קשה להתייחס יותר למצבך בהיעדר ממצא פתולוגי. בגידול כזה, כדאי שתבצע בדיקת PET PSMA לפני כל החלטה טיפולית.
בריאות שלמה,
אבי היקר בן 76 אובחן במרץ האחרון לטחר ניתוח TURP בדרגה 4+3
קיבל טיפול הורמונאלי חודש בכדורים וזריקה בתחילת אפריל. ובשמן קנאביס SBD
ה PSA לפני הניתוח היה 5.3 ירד בהדרגה עד 0.13 לפני כחודש
ברצוני לקבל חוות דעת נוספת לפני שהוא מתחיל 28 טיפולי הקרנה בעוד שבוע וחצי ואני חושש שמה הטיפולים יזיקו לו כי גם ככה הוא חלש..:
1. האם גם אם רמת הPSA ירדה קרוב לנורמל עדיין מומלץ לתת הקרנות ?
2. אם ובבדיקה נוספת שאבא יבצע לפני יתגלה שהכל נעלם אז למה הקרנות ?
3. האם הטיפולים הרפואיים שהזכרתי לא אמורים להספיק בשבילו כשה PSA בשיפור ניכר ?
אשמח לתגובתך
תודה מראש
יפרח דוד (האב שלמה)
גידול שאובחן ע"י TURP הוא באונת המעבר של הערמונית. מרבית הגידולים מופיעים באונה האחורית. אין לי מידע על מספר פירורי הרקמה שהיו נגועים בגידול ובדיקות להערכת פיזור המחלה. אם הגידול היה 7, כשהמספר הראשון הינו 4, יש צורך בטיפול, אם המספר הראשון היה, תלוי בנתונים הנוספים.
ה PSA ירד בגלל הטיפול ההורמונלי, טיפול שאינו מרפא את המחלה. ההחלטה לטיפול הקרינתי אינה תלויה בירידת ה PSA, אלא בנתוני פתיחת המחלה.
תודה על תגובתך, לפיכך מידע נוסף ממכתב הרופא..:
בשל החמרה חסימתית בהשתנה עבר TURP
נלקחו 66 גלילים לבדיקה "קטיעי ערמונית עם 10 מוקדים של גידול "
פתולוגיה - נמצא 4+3 Adenocarcinoma GLEASON 7
במאי בוצע PET-CT PSMA קליטת יתר בפריפריה של הערמונית משני הצדדים
אולי מחלה שאתית דו צדדית משתרעת עד לחיבורים של שלפוחיות הזרע ובספק מעורבות של השלפוחית מימין.
אם קצת יותר מידע האם אתה ממליץ רק על הקרנות ??
בכבוד רב,
מודגמת ערמונית בגודל כ- 4.9, 4.1, 4.6 ס"מ.
נפח משוער של הערמונית 48cc = מוגדלת, מתבלטת אל תוך שלפוחית השתן.
איזור tzבעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופיים 2piradsמדובר ב- bph/
איזור pz קטן יחסית, לחוץ ע"י איזור tzבעובי כ- 4 מ"מ מימין ומשמאל עם פבים של סיגנל נמוך בערכי t2w דו"צ., ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסיביים פוקלים. ללא דיפוזיה רסטרקטיבית.
הממצאים ככל הניראה בלתי ספציפיים על רקע תהךיך דלקטי 2pirads .
הקפסולה נראית שמורה.
שלפוחית הזרע בתמט.
שלפוחית השתן בקיבולת חלקית. דופנותיה טרביקולריים.
בקע מפשעתי מימין מכיל שומן.
בקע מפשעתי משמאל מכיל שומן.
ללא לינפאדנופתיה חרידה.
מבנה דרמי - ניצפה שמור.
סיכום: הערמונית מוגדלת, מתבלטת לתוך שלפוחית השתן, ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסיביים באיזור פרפרלי ובאיזור 2pirads/
בהתאם לספרות- סיכון נמוך. קרוב לוודאי שאין גידול משמעותי מבחינה קלינית.
שלום רב וחג שמח
ב-MR-P מה ניתן להסיק מ: הנגע לא עובר האדרה לעומת אין לזהות האדרה חריגה
דיפוזיה רסטרקטיבית בהיקף הממצא לעומת ללא דיפוזיה רסטרקטיבית
(מדובר בשני ממצאים שהם היפואינטנסיים )
אני מניח שהמדובר בבדיקת ערמנית. תציין את ה PIRADS.
ccrfv'
הרבה שנים ה-PSA שלי בין 14 ל-15. 3 ביופסיות שליליות, MRI תקין. שלחתי לאמריקה דם עבור בדיקת 4KSCORE. שם תוצאת TOTAL PSA היה 10 בלבד ו PSA FREE 11. היום עשיתי בדיקת PSA בארץ (שבועיים אחרי בדיקה באמריקה) והתוצאה של PSA =13.24.
האם יש הסבר לזה (כמובן לא קיום יחסי מין 72 שעות לפני ולא פעילות גופנית חוץ מהליכה)?
תודה
ההבדל אינו מהותי.