האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן ערמונית שיערך ביום רביעי, 5.9.18 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7, גבעתיים, קומה 3, 'אולם סוזי'.
בהנחיית ד"ר רענן ברגר, מנהל המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
יום העיון ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9878
שלום ד"רלאחר ניתוח TURP בגלל אצירת שתן בפתולוגיה סרטן הערמונית גליסון 7
39 הקרנות שהסתיימו בהתחילת חודש יוני 3 זריקות זולדקס מתוך 6 בימים האחרונים בהתחלת השתן כמה טיפות של דם אחרי שתייה מרובה זה חולף
שאלתי האם זה קשור להקרנות שקיבלתי או למשהו אחר בדרכי השתן ,עשיתי תרבית שתן שיצאה בסדר ,אשמח באטם תכוון אותי מה לעשות
קרוב לוודאי נזקי קרינה. באם אתה מעל גיל 50, ורקע של עישון, יש לשלול גידול בדרכי השתן.
בברכה,
היי, אבי בן 64 לאחר סרטן כיס השתן וכריתה ללא צורך בטיפולים משלימים בשנת 2011.כיום מאובחן ב TCC of the urinary bladder.בפט סיטי נכתב " קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש גדול באגן במיטת כריתת השלפוחית..הגוש מערב את הפיתול המחליף מערב את השומן במיטת כריתת הערמונית, את שריר האובטורטור השמאלי, חודר לעצם הפוביס משמאל עם נגע ליטי גדול, מערב את השומן המזו-רקטאלי וכנראה חודר לדופן הרקטום מערב את שריר הלבטור אני השמאלי. קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות מזן-רקטאליותו לאורך סעיפי ה- IMA בגוש בשומן המזנטריאלי באגו ובבלוטות נוספות סביבן ומעליו, בבלוטה ליד האינטרל איליאק משמאל ובבלוטות גדולות ברטרופריטונאום... אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות" אין קליטה פתולוגית בשאר המקומות.
השאלה שלנו: הגוש הגדול ברקטום שכבר כעת גרם לחסימה חלקית (לא מלאה) , כאשר אבי אמור להתחיל כימו ביום שני או להמתין עוד כשבוע וחצי לתשובה אם יתקבל למחקר שכולל טיפול אימונותרפיה האם להמתין למחקר או להתחיל מיידית בכימו. כלומר האם בהמתנה של כמה ימים יכולה להיווצר חסימה מלאה תודה רבה מראש
להמתין למחקר. במקרה של חסימה, חלקית, או מלאה, רתוי לנקז את דרכי השתן.
שלום פרופסור,
לפני למעלה מ 16 שנה עברתי כריתה רדיקלית של הערמונות. אז ה PSA 4.1 גליקסון 7. במעקב בלבד . בן 65. מאז ועד היום ה PSA מטפס לאט. התחיל מ: 0.1 והיום 0.27 ולפני חודש 0.3. יש עליות וירידות כל זמן אבל סה"כ הגרף בעליה. ב MRI מלפני 5 שנים: "....הודגם תהליך אובאלי במימדים 0.8 על 0.4 ס"מ.." עשיתי ביופסיה ויצא שלילי. הבנתי שנשארה שארית ריקמת ערמונית. מבקש לשאול:
א. האם תיתכן שארית ריקמת ערמונית שפירה שגורמת עם הזמן לעליה ב PSA וללא משמעות פתולוגית. ואז ה PSA ימשיך לעלות לאט כל החיים .
ב. האם ה MRI מנבה טוב הישנות המחלה . מצ"ב תוצאה נוכחית.
ג. לא מצליח להגיע לרדיולג מומחה לחוות דעת שניה שמתמחה בערמונית. אשמח לקבל המלצה.
בתודה. סימון
התמונה חשודה להישנות מקומית של הגידול. הדבר מתחזק, לו השוליים בניתוח היו נגועים.
כדאי לבצע PET-PSMA.
בניתוח יכולה להישאר רקמת ערמונית שגלדה לאיטה עם עליית PSA.
בשלב זה, לאחר ביצוע PET-PSMA, הייתי ממליץ על מעקב בלבד, באם הבדיקה אינה מראה קליטה.
שלום וברכה,
קיבלתי לאחרונה את תוצאות הבדיקות שלי לאחר אבחנת גידול בפרוסטטה אצלי. נרשם בפיענוח של ט.מ חזה: ״מודגם מבנה ציור גאוגרפי של פני הריאות עם אזורים של היפרלוצנטיות יחסית לאזורים אחרים, ייתכן מאוד על רקע שינויים ברונכיוליטיים אובסטרקטיבים עם כליאת אוויר יחסית. אין עדות לנגעים מסננים פוקליים. במדיאסטינום בלוטה מוגדלת פראקרינית 17*21 מ״מ. בשער ימני בלוטה בקוטר 20 מ״מ, בלוטות מרובות פראטרכליות קטנות וסובקרינלי. מוקד עיבוי פלאורלי מימין בחלקם עם הסתיידות.״
בפיענוח ט.מ בטן ואגן רשום: ״ כבד תקין. בטחול מוקדים מסויידים זעירים כנראה גרנולומות. אדרנלים תקינים. כליה שמאלית מצומקת. ימנית היפרטרופית. לבלב תקין. בלוטות קטנות מסוננות ברטרופריטוניאום סביב אורטה סוברנלית. חסימה של אורטה סוברנלית כולל איליאקות משותפות. באגן, שלפוחית שתן תקינה. פרוסטטה מוגדלת בקוטר כ- 5.5 ס״מ. אין בלוטות מוגדלות.
בשלד, פיזור משני גס בכל השלד.
לסיכום,
פיזור גרורתי קרוב לוודאי בכל השלד על רקע הגידול פרוסטטי?
לימפאדנופתיה קלה מדיאסטינלית ורטרופריטונאלית על אותו הרקע?
חסימה של אורטה דיסטלית ואיליאקות״
אני רוצה בבקשה לדעת מה דעתכם על רמת התקדמות המחלה, מה עליי לעשות כעת, ומה הטיפולים המומלצים?
בלי לדעת את רקע המחלה מבחינת טיפולים קודמים, ורמת הורמון המין הגברי קשה להתייחס להוראת טיפול. באם לא קיבלת כל טיפול בעבר, יש לתת טיפול הורמונלי בשילוב עם טיפול כימי או אבירטרון.
אבחנה 1 מתוך 12 דגימות
adenocarcinoma, gleason score 3+3+6, involving 50% of the biopsy, grade groop 1
האחרות: shoing athropic changes
מבקש להבין משמעות, בדיקות נוספות אם נדרשות, והמשך טיפול מקובל
חשוב לדעת מה מראה הבדיקה הקלינית. בשלב ראשון ממלית על MRI טלסה 3 או endorectal, להבין את היקףהמחלה בערמונית.
שלום
רציתי לברר
המשמעות של RCC מסוג פפילרי:
מסה מעוגלת ומוגדרת למדי בגודל 50X52
חלקה גולש אל המערכת המאספת והסינוס הכלייתי
האדרה מתונה לא הומגנית עם גדילניום
מדגימה רסטיקרציה נכרת בדיפוזיה
לא ברור לי כיצד נקבעה האבחנה הפתולוגית ללא ביופסיה.
האם זריקות זולדקס לסרטן הערמונית גורמות לחולשה ,אני אחרי 3 זריקות במשך 9 חודשים ,מתי אמורה לעבור החולשה
תודה
כדאי היה לבדוק רמת Testosterone לפני תחילת הטיפול. כדאי למדוד כעת. בכל אופן, יש ירידה. צריך לזכור שיכול לקחת כ 8-9 חודשים להשפעה המירבית של טיפול הורמונלי על PSA.
בהצלחה,