אני פונה אליך בשלישית מכיוון שעדיין לא נעניתי לבקשתי להסבר, אולי בשל ניסוח לקוי.
בסיכום בדיקת אורולוג, הוא כתב:
"בחישוב PSA velocity 0.3 ng/ml/year וקצב הכפלה של 4.4 שנים".
אני מבקש לדעת מה אומר המשפט הנ"ל. מה המשמעות? האם זו תשובת חישוב טובה/לא טובה? האם זו תשובת חישוב מדאיגה? מה עליי לעשות בהמשך לתשובה זו?
חשוב לדעת באיזה הקשר זה נכתב. האם להגע להחלטה לבצע ביופסיה של הערמונית לאבחן סרטן, או האם זה בבמסגרת מעקב בחחולה עם סרטן ערמונית. המדדים מתונים ביותר.
בברכה,
עברתי הסרה של נגעים סרטניים בשלפוחית השתן. ממצאי ביופסיה קבעו Ta low grade והומלץ בפני לבצע 6 שטיפות mmc .לאחר מכן המשך מעקבים ציסטוסקופיה.
האם חובה לעשות את אותן שטיפות או אפשר להסתפק רק במעקב
איזה יתרון יש בביצוע השטיפות.
מניעת חזרה. כדאי בגיל צעיר כזה.
שלום פרופ' סלע,
איני יודע אם תראה את תגובתי, מתאריך 22/07, לתגובתך מתאריך 17/07, ולכן אני פונה אליך שוב.
אני מצפה, בכיליון עיניים, לתשובתך על תגובתי מהתאריך הנ"ל.
מצטער על ההטרדה,
באקי
PSA Doubling time הוא הערך החשוב.
פרופסור סלע שלום.
בן 60 PSA באוגוסט 14 3.84 ביולי 2016 5.07 ובאפריל 2018 5.43 PSA חופשי 0.2.
באוקטובר 2016 עברתי ביופסיה והתוצאה- דלקת כרונית בשתי האונות.
שבוע שעבר עברתי MRI ולהלן הממצאים.
מודגמת ערמונית בגודל כ-4.6*3.9*4.7 ס"מ.
נפח משוער 43 CC, מוגדלת ומתבלטת לתוך שלפוחית השתן.
בהסתכלות על איזור פריפרלי בגובה האפקס משמאל באיזור פוסטרולטרי מודגם מוקד בעל סינגל נמוך יחסית בערכי T2W בגודל של כ-0.7 ס"מ.הממצא כן מגלה DWI רסטרקטיבית קלה וכן מתאדר אך לא בצורה מוקדמת לאחר הזרקת חומר ניגודי לתוך הווריד. חשוד ל-4 PIRADS.
פסים של סינגל נמוך בערכי T2' באיזור פריפלי מימין ומשמאל מהאפקס עד לגובה הבסיס, עדינים מאוד, מציגים שינויים בלתי ספציפיים. PIRADS-2.
איזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופיים ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסביים.
הקפסולה נראית שמורה.
שלפוחיות זרע במילוי חלקי.
שלפוחית שתן בקיבולת חלקית, דפנותיה טרביקולריים.
ללא לימפאדנופתיה חריגה לאורך כלי דם האילאקליים.
מבנה גרמי- ללא מצא חריג.
סיכום: הרמונית מעט מוגדלת מתבלטת לתוך שלפוחית השתן עם ממצא חשוד באיזור פריפרלי בגובה אפקס לטרלי משמאל.
אשמח ואודה מראש להתייחסות. תודה.
יש לבצע ביופסיה מהאזור שהוגדר ע PIRADS4.
שלום ,
בעלי 4 חודשים אחרי ניתוח רדיקאלי , עדין קיימת דליפה , כיום נמצא בטיפול קרינה.
מבקשת לדעת האם הקרנות יכולות להחמיר מצב דליפה ?
מבקשת לדעת האם בתקופת הקרנות כדאי לעשות תרגילים לחיזוק האגן?
ובאיזה שלב כדאי להתחיל פיזיטרפיה לחיזוק ריצפת האגן ?
תודה
שלום רב
חולה שאובחן לפני כשנה בtcc t1 hg with cis בגודל 3 סמק.
טופל בlamm.
לפני חודש וחצי מבוצע turbt בגלל חשד להישנות,
תוצאות ta hg tcc with cis, כמו כן החולה מתאשפז שוב לאחר turbt עקב כאבים בבטן , מתגלה נקב בשלפוחית מטופל בקטטר ואנטיביוטקיה.
כשבוע לאחר שחרור מבצע petct שנקבע מראש שתוצאותיו הן חדירה עמוקה מעבר לשומן.
מהי ההמלצה במקרה זה? יש מקום לעשות restage turbt? לחכות מספר חודשים ולבצע petct נוסף?
מצורף פיענוח petct
יש מצב שהקליטה ב PET משנית לנקב בשלפוחית והתגובה הדלקתית.
לעשות שוב petct בעוד 3 חודשים המלצה אחת,
לעשות restage turbt עוד חודש המלצה שניה,
אנא דעתך
בשלב זה אין צורך לבדוק BRCA אצלך, אולם בהמשך כן. אם האשכים בגודל שונה מאז הלידה, זה לא מדאיג, וגם ידוע. שונה, אם השינוי הופיע לאחרונה.
שלום ד"ר סלע היקר,
לאחר גילוי והסרה של מקבץ נגעים קטנים בסה"כ גודל של כ 15X5 מ"מ שהתבררו כממאירים TA low grade
הוחלט לעשות 6 שטיפות ב MMC וציסטוסקופיה כל 3 חודשים לשנתיים ואז לרווח במעט
שאלתי היא, האם בעולם היפותטי נטול שיקולים כלכליים ובהנחה שאין לי בעיה לשלם באופן פרטי את בדיקת ה MRI בכל שלושה חודשים האם זה יכול להוות תחליף לציסטוסקופיה. כמו כן, האם יש בדיקה אחרת / חדשה שמסוגלת להחליף את הציסטוקסקופיה.
בבדיקת אולטראסאונד כבד התגלתה שכליה ימין בגודל תקין, 5.10 ס"מ . הפרנכימה דלה ובלתי סדירה במיקצת האקוגניות תקינה . לא נצפו בה גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס . בקוטבה העליון ציסטה קורטיקלית בגודל 18 מ"מ עם מוקד אקוגני / משקע סידני בתוכה. הממצא קשה מאד להדגמה - נצפתה בשכיבה על הבטן ...
מסוג בוסניק 1
האם דורש טיפול? האם ממאיר יכול להפוך לממאיר ?