שלום לכולם,
אני בן 80 ואובחנתי עם גידול ערמונית אחרוי משמאל גליסון (3+4) עם פריצה קלה של הקופסית.
הומלצתי לטיפול קרינתי בשיטת SBRT ללא בוסט קרינתי:
D9 לחוליה - 3פעמים *10Gy
לערמונית ללא קרינה לאגן - 5פעמים*7Gy
השאלה שלי: לא כדאי לעשות יותר הקרנות בעוצמות יותר פחותות ? מה עדיף ברמת הטיפול ומה עדיף ברמת המטופל ?
תודה
זובי שיטה שכובשת יותר מקום לאחרונה בטיפול.
בהצלחה
שלום ,
בעלי עבר כריתת ערמונית רדיקאלית, בבדיקה פתולוגית של התכשיר הניתוחי נמצאּ 4 +BILATERAL GS 5 ADENOCARCINOMA OF PROSTATE , ללא מעורבות קשרי לימפה אגניים, אך עם מעורבות של שלפוחית הזרע,של המרווח הסב עצבי ושל שולי החתך הניתוחי, לפני הניתוח PSA 4.6 , עשינו בדיקת PET CT שהראתה אותם תוצאות כפי שהיו בבדיקה פתולוגית ואין גרורות, לאחר חודשים אחרי ניתוח PSA 0.24, לפני כחודש קיבל זריקת דקפפטיל וכיום PSA ירד ל 0.01
האם טיפול של 28 הקרנות שמתחיל שבוע הבא עוד יוריד תוצאות PSA ?
ומה ערך של PSA שרצוי להגיע אליו ?
תודה רבה
רצוי להגיע ל PSA בלתי מדיד. PSA של 0.24 חודשיים לאחר הניתוח, עם PSA התחלתי של 4.6, מעיד על שארית מחלה לאחר הניתוח (קרוב לוודאי שוליים נגועים). ההחלטה על תוספת טיפול קרינתי ראויה.
בהצלחה,
חודש לאחר זריקל דקפפטיל PSA ירד ל 0.01 , האם רמה זאת היא נחשבת לבלתי נימדדת וזה לפני התחלת הקרנות
שלום,לפני כשלושה חודשים בעלי לעבר ניתוח רדיקאלי שכלל הורדת קישוריות הלימפה, , ועדין קיימת בצקת באזור האשכים , מה ניתן לעשות עלמנת להקטין את הבצקת,בעלי צריך להתחיל הקרונות בקרוב.
לא ברור אזור ההאשכים.
שלום
חולה בן 70 שאובחן בHIGH GRADE T1 TCC וגם Cis.
החולה טופל בBCG סהכ 12 טיפולים בתקופה של 8 חודשים,
עקב ממצא שנמצא בביקורת לפני כחודש וחצי אתמול בוצע ניתוח והוסר גידול.
עד לקבלת התשובה הביופסיה, מהי המלצתך להמשך אם מדובר בחזרה של T1 HIGH GRADE, במקרה של T2 מהי המלצתך?
ינאי
תפנה כאשר ישנה תשובה פתולוגית מדויקת.
בברכה
אודה לך על הסבר ומשמעות תוצאות בדיקת ה - CT-PET אליה הופניתי לאחר שנתגלו תאים ממאירים בבדיקת ביופסיה שערכתי . אני בן 72 ובריא לחלוטין בדרך כלל . תודה
ראו קליטה בערמונית המתאימה לגידול.
ממצא לא ברור, אך חשוד, באגן משמאל ומבקשים בדיקת MRI לאבחון.
ממצאים של איי-עצם (ללא קליטה)- ממצא שפיר.
בברכה,
אם המדובר בגליסון 9, הטיפול 18 חודש. ממצא זה מסווג את המחלה בקבוצה הזקוקה לטיפול של 18 חודש. בקבוצת הסיכון הבינונית הטיפול ההורמונלי ניתן 6 חודשים.
ומה לגבי השאלה ה2? לגבי ההזעות שמופיעות כל שעה וחצי.. מה יכול לעזור? יש כדור שיכול לעזור? אם כן מה החסרון בליטול אותו?
האם זריקות הורמונליות לסרטן הערמונית זולדקס גורמות לירידה ההמוגלובין
קובלתי 2 זריקות בסוף החודש זריקה שלישית
תודה ד"ר על התשובות המהירות שלך
אני מניח שהמדובר בזריקה כל 3 חודשים- אזי לא, אם כל 6 חודשים- אפשרי.
שלום,
עשיתי ניתוח הסרת הערמונית ב 2009
מאז מודד PSA כל חצי שנה
גליסון 8, בן 68
שני אחרונים היו > 0.05
האם צריך להמשיך ככה, או לעבור לשנה?
תלוי בממצאים הפתולוגיים והאם נתנה קרינה לאחר הניתוח. אני עוקב עם Gleason 8 כל 6 חודשים כ 5 שנים, אח"כ כל שנה.
מאז מודד PSA כל חצי שנה. עד יולי 2015 PSA היה 0.
יולי 2015 - 0.02
ינואר 2016 - 0.01
יולי 2016 - > 0.01
ינואר 2017 - > 0.01
יולי 2017 > 0.05
ינואר 2018 > 0.05
אני בן 67 . הנה אבחנה פתולוגית
Radical prostatectomy
Adenocarcinoma of prostate , Gleason grade 4 + 4' involving right posterior lobe. Capsular perineural invasion is seen. No evidence of extraprostatic extension . Additional small focus of adenocarcinoma Gleason grade 3 + 3 seen at apex. The seminal vesicles are free of tumor. The surgical margines at bladder neck, apex, and capsuls are free of tumor
שלום רב
חולה בן 66 שאובחן בתחילה עם hg tcc t1 with cis לפני כשנה,
1. אם הגידול חוזר לאחר שנה מה היא המלצתך להמשך במקרה ומדובר
בדרגה t1, מהי המלצה בדרגה t2?
2. במקרה ויש חזרה של הגידול בדרגהhg t1 , והמרכז הרפואי בו החולה מטופל לא מציע טיפול אחר מלבד bcg ומיוטמצין קר האם יש צורך לפנות למרכז אחר/אונקולוג?
3. במקרה ויש חזרה של הגידול בדרגה גבוהה מ t1 , והמרכז הרפואי בו החולה מטופל לא מציע טיפול אחר מלבד bcg ומיוטמצין קר לגידולים שיטחיים, האם יש צורך לפנות למרכז אחר/אונקולוג?
איני מטפל בגידולים שטחיים. לא נראה לי הגיוני שהיו מציעים לגידול מעל T1 טיפול ב BCG או MMC. בגידול T2 משלבים ניתוח (או קרינה במוסדות מיומנים למעקב ללא כריתה) עם טיפול כימי.
בהישנות של T1 ההמלצה מתאימה.
מה הכוונה בהישנות t1 ההמלצה מתאימה?
לפני כשנה התגלה גידול t1 ובוצע טיפול בbcg.
לפני כשבוע חשד להישנות בוצעה שטיפה בmmc.
השאלה שלי הייתה, מה עושים במקרה שיש חזרה של גידול t1 hg לאחר כ11
חודשים שבמהלכם בוצעה bcg ind וbcg אחזקה, בפרט במקרה בו המרכז הרפואי שהחולה מטופל בו לא מציע טיפול אחר מלבד שטיפות bcg וmmc קר.
אין ידע על שולי הניתוח ורמת ה PSA לאחר הניתוח להתייחס לשאלה.
שולי הניתוח שלילי
רמת PSA לפני ניתוח 7.8
רמת PSA לאחר ניתוח: אפס/ לא ניתנת לזיהוי
במעורבות שלפוחית הזרע ההמלצה היא להקרין.
תודה על המענה
לאיזה איזור מומלץ להקרין ומה הסיבה שזה מומלץ?
האם מומלץ להתחיל בהקרנות גם 7 חודשים לאחר הניתוח?