שלום רב
לאחר turbt שני לפני 3 חודשים בהם נמצאו סימנים מקדימי גידול ובוצעו 3 שטיפות bcg לאחר מכן.
לפני 3 ימים בדיקת שתן לפני turbt שלישי, והתקבל ERYTHROCYTES- U 10 מיקרו ו LEUCOCYTES 500 מיקרו.
האם אופיני?
תודה
לא ברור האם שולי הנילתוח היו נקיים. אם הו מעורבים, יש לחשוד בהישנות מקומית.
קצב עליית ה PSA מאד איטי (כ 3 שנים). עלייה מעל 0.2 נחשבת כמשמעותית, אולם עם העלייה האיטית שלך, יהיה מקום בשלב מסויים לחפש הישנות מקומית. הייתי ממליץ לפעול כאשר הערך יהיה מעל 0.1, ואז ניתן לחשב מדויק יותר את קצב העלייה.
בברכה,
תודה פרופ' סלע.
לעניין שולי הניתוח לגביהם תהית - היו נקיים לגמרי לפי דברי המנתח בזמנו, ובדו"ח הבדיקה הפתולוגית שלאחר הניתוח נכתב בין היתר:
"ערמונית בממדים.. מכוסה קופסית חלקה עם שלפוחית זרע.."
"There is no perineuralor capsular invasion. Apex, bladder neck, periurethral area seminal vesicles are free of tumor. no evidence of extraprostatic extension. In addition, areas of high grade pin and foci of non specific granulomatous prostatics are identified
מה דעתך פרופ' סלע?
ידידי, אנשים לא מעריכים עדכמה עוזרים הידע והעצות שמשיגים בפגישות של קבוצת תמיכה מרופאים ופרופסורים שמתנדבים להרצות ולענות לשאלות המשתתפים וגם ללמוד מחולים "ותיקים" ומנסיונם אחרת לא היו מחכים שתגיע פגישת קבוצת התמיכה קרוב לביתם . אם היו יודעים היו עוקבים להזמנות לפגישות שמדי פעם והיו מגיעים לפגישות אלו גם שלא נערכות בקרבת אזור המגורים שלהם.
מי כמונו מבינים עד כמה חשוב הבריאות שלנו ?
שאילתך היא שאילה קלסית שכדאי לשאול אותה במסגרת קבוצת התמיכה. בפגישות האלו נשאלות שאלות ובדרך כלל הרופא או הפרופסור המרצה עונה.
בפגישות אלו לא מחזיקים יד לחולה ומבטיחים לו ש"הכל יעבור " בסדר אלה לומדים על המחלה הערורה ומקבלים מידע על טיפולים מתקדמים חדשים.
גם זה שייך חמלחמה שלנו במחלה.
שלום פרופסור סלע,
האם לא מומלץ ניתוח הסרטן ערמונית מקומי מתקדם , שלב T3b?
מה הסיבה שרופאים לא ממליצים על ניתוח בשלב כזה?
סרטן ערמונית מתקדם,משמעות הדבר שיתכו כי כבר יצא מהערמונית וכבר שלח גרורות. על מנת שאונקולוג יחליט לטיפול מתאים על החולה לעבור בדיקות נוספות על מנת לגלות אם יש גרורות ואיפה. בקשו לעבור בדיקת PSMA CT PET זאת הבדיקה החשובה אבל יש גם בדיקות משלימות לפני שיקבע הטיפול המתאים. אני לא רופא אלה חולה ותיק עם נסיון וקצת ידע.
בעלי כבר עבר ניתוח להוצאת הערמונית, שלפוחית הזרע ובלוטות לימפה
האם הניתוח היה מיותר לחלוטין מאחר ומעורבות שלפוחית הזרע
אובחן לאחר מעשה?
מחלת סרטן הערמונית היא לא מחלה קלה ואם היום נפטרים פחות חולים ממחלה זאת,הדבר הוסג על ידי נורמות וידע הרופאים במשך הזמן.היום יש נוהל בניתוחים אלו לסלק יחד עם מירב הערמונית גם שלפוחית הזרע וגם קשרי לימפה שבאזור הערמונית כי מתוך נסיון במקומות אלו "התבשלו" חזרות המחלה אלים יותר ועם פיזור הסרטן וזאת בעיה הרבה יותר רעה לחולה.
גם אם שלפוחית הזרע לא הייתה נגוע,זה לא אומר שלא הייתה "נגיעה" בהמשך כי בניתוח מוציאים מירב הערמונית אבל לא כל התאים הסרטנים ש"מטיילים" באזור. תסמכי על הרופאים כי יש להם ידע ונסיון יותר מאשר לנו.
יש לדעת את כל הפרמטרים של המחלה, Gleaon, רמת PSA , בדיקות הדמיה שונות, בריאות כללית וגיל לענות על השאלה.
בבדיקות ההדמיה כדאי לבצע PET-PSMA וMRI ערמונית.
בהצלחה,
כדאי לבצע CT-PET PSMA, ייתכן ותתגלה גרורה באזור שלא הוקרן. כדאי לבדוק רמת הורמון מין גברי בטרם מתן הטיפול ההורמונלי
שלום רב,
אני בן 69. PSA אחרון 5.77 (10/2017). בשנת 2013 - 2.82 ומאז עלייה מתונה.
בדקת TRUS ערמונית בגודל 22 ממצא היפו מימין ללא פריצת (גבולות שמורים בתוך ומחוץ לערמונית).
תוצאות ביופסיה:
גליסון 3+4 ב- 5/6 גלילים מימין בשיעורים בינוניים. ISUP group 2.
גליסון 3+3 ב- 5/6 גלילים משמאלבשיעורים נמוכים יחסית. ISUP group 1.
PET PSMA תקין למעט קליטה חלשה בשני ציד הערמונית.
אני לא מעוניין בניתוח למרות שאפשרות זו הוצעה לי בעיקר בגלל נושא הקטטר.
נשארו האופציות של קרינה חיצונית או ברכיתרפיה. כאשר ההחלטה הסופית תתקבל בפגישה במכון הקרינה אולם יש פחות סיכוי לברכיתרפיה בגלל גליסון 3+4. כך לפי האורלוג המטפל. מה דעתך בנושא?
והיה ולאחר תקופה כלשהי תהיה הישנות איזה טיפול ניתן לבצע אחרי הקרנות? הבנתי שניתוח לא יהיה אפשרי.
אני עתיד להיות מטופל בביה"ח תה"ש. ראיתי שמתנהלים כיום ניסויים ביחס למספר טיפולי הקרינה בסרטן הערמונית. כ- 8 שבועות (הטיפול הסטנדרטי) למול טיפולים קצרים יותר. דעתך?
תודה מראש!!.
בשל מעורבות מספר רב של גלילים קיימת אפשרות למעורבות קופסית. מעורבות כזאת אינה מקבלת מנת קרינה מספקת בברכיתרפיה.
באשר לנושא Hypofrationation תתייעץ במקום הקרינה.
רקע כללי:
גיל 74 , בריאות כללית טובה, תזונה מאוזנת צריכה נמוכה של בשר אדום וסוכר מעובד (רמת סוכר 110). פעילות ספורטיבית מתונה וקבועה. לחץ נפשי נמוך עד מתון.
סקר בדיקות שנתי תקין, תוצאות בדיקות דם תקינות. עלייה הדרגתית ב PSA בשנתיים האחרונות עד לרמה של 5.6 באוגוסט האחרון!
פרטי הסרטן ותוצאות בדיקות: סרטן הערמונית גליסון 9 (4+5)
· תוצאות ביופסיה:
Prostatic needle blopsles: MG-703:MRI1: Right suspicious lesion: In 6 cores prostatic adenocarcinoma Gleason score 9 (4+5), ISUP grade 5/5. Tumor volume: 60%, 70%, 50%, 100%, 100%, 80%. Immunostains: CD56, synaptophysin and chromogranin negative. MG-704: MRI-2: Left suspicious leslon: Benign prostatic tissue.
· תוצאות Pet- PCMA:
נגעים בערמונית באונה הימנית במוקד מרכזי באזור המעבר בגודל כ 1 ס"מ ובמוקד נוסף פריפרי מימין בגודל כ 1.2 ס"מ. אין עדות לקליטה פתולוגית של 68PSMA.GA באיברים אחרים בגוף.
סיכום:
סרטן גליסון 9 (Very high risk cancer), אין פיזור/ קופסית שמורה.
שאלה: אני מתלבט בין שתי האפשרויות שהוצעו לי ע"י גורמי מקצוע בכירים:
א. ניתוח רובוטי (de vinci) לכריתה רדיקאלית של הערמונית ובהמשך טיפול תומך לפי הצורך.
ב. טיפול מסורתי- הורמונאלי והקרנות. לדברי הגורם הממליץ, הצעה זו נשענת על כך שבסוג זה של סרטן, קיים נתון סטטיסטי שעל אף התוצאות של הבדיקות שמצביעות על כך שאין פיזור, קיימים בסבירות גבוהה תאים מיקרוסקופים מפוזרים שאינם ניתנים לצפייה בבדיקות ולכן עדיף שלא לנתח.
הדיון מתאים לפגישה אישית בינך ונותני הטיפול השונים.
שלום פרופ'
עברתי ניתוח רובוטי של סרטן ערמונית לפני שנה וחצי . גליקסון סופי 3+4 . בן 72 . Psa לפני הניתוח היה 3.1 . בפתולוגיה נמצא נוכחות גידול בשני הצדדים . בדוח רשום שהגידול נגע בקופסית אבל לא חדר דרכה : 2 מוקדי foci .ללא פריצה וללא פיזור משני . אחרי הניתוח סמשך שנה וחצי מאז psa היה 0.00 . בבדיקה של היום ה psa עלה ל 0.04 . בדוח של היום כתוב : הבדיקה בוצעה במכשיר קובס אי- 601 . בבדיקות הקודמות לא צויין המכשיר .
בגלל הקפיצה ב psa שבאה לידי ביטוי היום - האם אתה סבור שאני צריך להתחיל הקרנות ? מה אתה מייעץ לי לעשות ? יש איזושהיא משמעות לציון שם המכשיר שביצע את הבדיקה ?
תודה רבה,
המשך מעקב.
שלום רב דוקטור,
מה הסיכוי שהסרטן יהפוך עד 5 שנים לגרורתי אם יש מעורבות של
Seminal vesicle ו extracapsular extesion?
גיל 64
לאחר ניתוח דה וינצ'י (סרטן הערמונית)
צריך נתונים על Gleason (םתולוגיה) והיקף המחלה בערמונית לבדוק את השאלה במודלים הקיימים.
גליסון 4/3
דרגה T3b
צריך רמת PSA טרם הניתוח.
תוכל לבדוק בבעצמך ב https://www.mskcc.org/nomograms/prostate