בוקר טוב
בביופסיה שעשיתי נילקחו 23 דגימות באחת מהן התגלה גידול סרטני קטן גליסון 6
האם מצריך טיפול או מעקב בלבד?
תודה
צריך לדעת מידת היקף הגידול בגליל, ממצאי הבדיקה הרקטלית (עדיף לפי MRI)ורמת ה PSA. החולים המועדפים הם אלו עם: Gleason 6, לא יות רמשני גלילים מעורביםם מתחת ל 50%, מעורבות הגידול בערמונית (הממצא לא יכול להגיע לקו האמצע), PSA קטן מ10.
15% מחולים כאלו ישנו גידול משמעותי מבחינת מעורבות הקופסית והפתולוגיה.
בדיקת MRI אנדורקטלי ו בדיקות גנטיות של הגידול מדייקות בסיכון.
בברכה,
גידול מתקדם מקומית. יש להשלים בירור לשלול מחלה גרורתית.
בעלי בן 50 עבר ניתוח כריתה רדיקלית עם דוינצי באפריל 2017 גליקסון 7 בצד אחד 3+4 ובצד שני 4+3. psa לאחר ניתוח 0.05 שלושה חודשים לאחר מכן psa 0.03 תוצאה אחרונה גם לאחר שלושה חודשים psa 0.07 מה פשר התנודות ? (האם קשור למעבדה) האם תקין ? האם בדיקת ה psa מושפעת מאלכוהול ורכיבה על אופנוע?
אודה לתשובתך.
שלום דוקטור
גיל 64, סרטן הערמונית, עברתי ניתוח להסרת הערמונית , דה וינצי
המנתח בארצות הברית הפנה אותי לבדיקת Cystogram
לבצע שבוע אחרי הניתוח.
מה הסיבה שמפנים לבדיקה זו?
האם בדיקה זו כרוכה בשימוש של חומר רדיואקטיבי?
לא ברורה הסיבה.
זוהי בדיקת רנטגן.
שלום רב,
בן 69 בריא בדר"כ למעט יתר לחץ דם מאוזן.
בשל עליית psa מ-2 ל-5 (במשך 4 שנים) וללא תסמינים גופניים בוצע trus. בבדיקה רקטלית גוש לא נמוש ולא נמצא כל ממצא חריג. ב- trus גבולות שמורים (בתוך הערמונית ומחוצה לה) וכן ללא פריצה. ערמונית בגודל 22.
בתוצאות הביופסיה:משני צידי הערמונית 5 מתוך 6 גלילים נגועים.צד ימין גליסון 7 (3+4) בשיעורים בינוניים לדברי הרופא.צד שמאל גליסון 6 (3+3) בשיעורים נמוכים לדברי הרופא.הרופא הציע לי 3 אופציות שיכולות להיות רלוונטיות למצבי: ניתוח, קרינה חיצונית וקרינה פנימית. לפני כן שלח אותי לבצע מיפוי PSMA.
שאלותיי:
מה ניתן לאמר על מצבי?
מה הסיכוי בנתונים (בין היתר שאין פריצת קופסית, מדד הגליסון, גוש לא נמוש בבדיקה רקטלית וללא תסמינים גופניים) שציינתי לפיזור גרורתי מרוחק?
יש עדיפות לאחת מ-3 השיטות במצב כמו שלי? התרשמתי מהסבר הרופא ש-3 השיטות טובות למצבי.
לדעת הרופא לא כדאי במצב שלי לבצע "מעקב אקטיבי". כמו-כן, הרופא ציין שאין דחיפות בקבלת החלטה לגבי איזה טיפול היינו מעוניינים ואנחנו יכולים "לקחת" חודש - חודשיים ולהחליט.
תודה.
בשל מעורבות 5 גלילים לא מתאים למעקב פעיל. יש לבצע MRI (אנדו-רקטלי) של הערמונית לקבל מידע לגבי מעורבות קופסית. ה TRUS אינה בדיקה מדויקת דיה.
בהצלחה,
שלום רב
מהם תופעות הלוואי השכיחות של זייטיגה
המידע מופיע בעלון המצורף.
. תופעות לוואי
כמו לכל תרופה, השימוש בזייטיגה עלול לגרום לתופעות לוואי
בחלק מהמשתמשים. אל תיבהל למקרא רשימת תופעות הלוואי.
יתכן ולא תסבול מאף אחת מהן.
זייטיגה עלול לגרום לתופעות לוואי חמורות ביניהן:
- לחץ דם גבוה, רמות נמוכות של אשלגן בדם ואצירת
נוזלים )בצקת(.
הפסק ליטול את התרופה וידע את הרופא באופן מיידי
אם אתה מרגיש באחד מהסימפטומים הבאים: חולשת
שרירים, עוויתות שרירים או דפיקות לב )פלפיטציות(.
ייתכן ואלו הם סימנים של רמות נמוכות של אשלגן
בדם.
יידע את הרופא מיידית במידה ואתה מרגיש באחד או יותר
מהסימפטומים הבאים:
• סחרחורת
• דפיקות לב מהירות
• תחושת עילפון
• כאב ראש
• בלבול
• כאב ברגליים
• נפיחות ברגליים או בכפות הרגליים
- בעיות בבלוטת יותרת הכליה עלולים להתרחש אם הנך
מפסיק לקחת פרדניזון, אם הנך לוקה בזיהום או שהנך תחת
לחץ.
- בעיות בכבד. הרופא יבצע בדיקות דם על מנת לבדוק את הכבד
שלך לפני תחילת הטיפול ובמהלך הטיפול עם זייטיגה.
תופעות לוואי המופיעות לעיתים קרובות:
- נפיחות או כאב במפרקים
- כאבי שרירים
- גלי חום
- שלשול
- זיהום בדרכי השתן
- שיעול
- קצב לב לא רגיל
- השתנה תכופה מהרגיל
- צורך לקום בלילה להשתין
- צרבת
- תסמינים דמויי שפעת
- שברים בעצמות
אם אחת מתופעות הלוואי מחמירה, או כאשר אתה סובל מתופעות
לוואי שלא הוזכרו בעלון, עליך להתייעץ עם הרופא.
לפי שקראתי השיטה היא אימונולוגית להגברת החיסון.(BCG ׂ)
קיבלתי 7 טיפולים בהם היו לימעט צריבות בטיפול ים 8 9 הופיע דימום ובטיםול 10 גם דימום וחום של 37.8
השאלה : אם מערכת החיסון אמורה להיות יותר טובה עקב הטיפול מדוע הגוף מגיב גרוע יותר בהמשך הטיפולים??
תודה על התשובה .ניסחתי לא טוב את השאלה. הופעת הדימום היא ממש לאחר הטיפול ותוך כמה שעות אין דימום וברור שזה עקב דלקת / גירוי שיוצרים החידקים
אני מתיחס לכך שבטיפולים הראשונים לא היתה כזו תגובה ודוקא לאחר כמה טיפולים הופיע הדימום. וזה בניגוד להערכתי בנושא מערכת החיסון המתחזקת
האם אני חושב בהגיון??
ישנן עבודות של שילוב כריתה מקומית מקסימלית, טיפול כימי ורדיותרפיה, כאשר מתמלאים תנאים מסוימים באבחון הגידול. בארץ שיטה אינה מקובלת. עליך לדון עם הרופא המטפל.
בברכה
ב2/17 עברתי כריתת ערמונית רדיקלית בגישה רובוטית. הבדיקה הפתולוגית של הערמונית שהוצאה הראתה גליסון 8 .ה-psa לאחר 4 חודשים מהניתוח ,היה 0.06,בבדיקה חוזרת לאחר 3 חודשים עלה ל-0.12.כעת ה psa -עלה ל 0.19.
הופנתי לטיפול נוסף בהקרנות לאזור מיטת הערמונית ובלוטות הלימפה האגניות.
1.האם יש מקום כעת בבדיקת ct-Pet psma -טרם התחלת ההקרנות ??
2.האם יש טיפול אחר שיכול להחליף הקרנות בשלב זה של המחלה?
תודה רבה
הסיכוי ש PET-PSMA יגלה משהו הוא נמוך, אך כדאי לבצע את הבדיקה. בדיקת MRI אנדורקטלי יותר מדויקת לאבחון מקומי.
קצב עליית ה PAS תומך במחלה מקומית. מעורבות שולי הניתוח תתמוך באבחנה.
שלום רב.תודה על תשובתך .לא ברור לי המשפט -" מעורבות שולי הניתוח תתמוך בהבחנה ".אודה להסבר.