שלום רב
לפני 4 חודשים עברתי turbt ראשון תשובה:
Hg t1 tcc with cis. עברתי 6 bcg. לפני חודש turbt מתוכנן מראש
לצורך מעקב ודגימת האתר ממנו הוסר הגידול. תשובה פתולוגית:
Acute and chronic cystitis polypoid
Signs of previous biopsies with giant cell reaction.
Microscopical foci of papillary epithelial hyperplasia seen
הרופא במכתב סיכם כי אין גידול ויש להמשיך בטיפולי אחזקה bcg.
מה משמעות שלושת המשפטים באנגלית? האם מדובר בכישלון bcg מוקדם?
בתודה
נמצו סימים מקדימי-גידול, אך לא גידול.
ההמלצה הטיפולית מצוינת.
בהצלחה
אתגר לי כתוב כבר 5 בדיקות קטן מ 0.004 ועכשיו קבלתי 0.01 לדעתי אולי החליפו מעבדה אני אישית מודאג בתודה חנן אני עוקב אחרי התשובות שלך והם מאד ענייניות !!!
תהיה מודג אם וכאשר בבדיקות התקופתיות רמת ה-PSA היא במגמת עליה וזאת אחרי שיגיע לפחות ל 0.2
בבדיקות ה-PSA רמתו מושפעת גם ממצבים שונים שלא קשורים במחלת סרטן הערמונית דבר שבולט במיוחד ברמות הנמוכות .
אתה לא צריך לדאוג כשהרמה יורדת אלה כשהיא עולה אבל לא ברמות שאתה מזכיר.
שום דבר. מוגדר כבלתי מדיד.
בברכה,
צריך להחליט באופן קונקרטי בהתאם למצב, וקשה להתייחס לשאלתך. העקרונות החשובים לגבי ניתוח במחלה גרורתית:
1- יש לנתח בגידול מגיב ע"מ להגיע למצב של ללא עדות למחלה.
2- במחלה מתקדמת ניתן להתייחס נקודתית לגרורה מתקדמת (ניתוח, הקרנה ).
3- בהחמרה של מספר נגעים יש להחליף טיפול.
4- הגדרת התקדמות המלה שונה בטיפול חיסנוי לעומת הטיפול במעקבי כלי-דם.
בהצלחה,
"במצב הנתון הנ"ל כלומר שהיו גרורות שהתקדמו",הכוונה: על פי ההנחה הנ"ל (בשאלה המקורית) שהיו גרורות שהתקדמו.
שלום דוקטור
כפ שציינתי בעלי אובחן כחולה בסרטן הערמונית לפני כחודש
וחצי, PSA 7.8 , Gleason 4/5, T1C
הרופא בארצות הברית הפנה אותו למיפוי עצמות וצילום סע טע
של בטן ואגן שיצאו שליליות לפיזור מרוחק בגוף.
רציתי לשאול, למה לדעתך הרופא הפנה אותו לבדיקות הדמיה אחה
ולא לבדיקת Pet CT שהרבה יותר רגישה?
PET PSMA בדיקה שאינה מאושרת בארה"ב.
בבדיקת mri לבירור ממצא ציסטה מורכבת בכליה התקבלה התדובה:
ציסטה מורכבת המתאימה ל-3KAINSOB בכליה הימנית.
מה המשמעות?
אודה לעונים
Bozniac דרגה 3- סיכוי של כ 50% שקיים גידול.
שלום רב דוקטור
מה זו בדיקת Genomic Test כחלק מהביופסיה לאבחנת סרטן הערמונית
האם בדיקה זו יותר מדוייקת בהשוואה ל גליסון מבחינת חיזוי של אגרסיביות
המחלה?
מדובר בבדיקות שונות. בשלב של האבחון הראשוני ישנם מספר תבחינים היכולים לנבא האם החולה מתאים למעקב פעיל, או מה הסיכוי להישנות לאחר טיפול מקומי.
בחוברת האחרונה של האגדוה למלחמה בסרטן על סרטן ערמונית התייחסנו לבדיקות אלו.
שלום פרופסור סלע.
אני בן 71. בפברואר 2009 עברתי ניתוח פרוסטטה רדיקלי. כל חצי שנה מבצע בדיקות PSA . התוצאות 0.02-0.03. תוצאה לפני מספר ימים - 0.04. מצבי הכללי טוב. מאז הניתוח לא עברתי בדיקה רקטלית ובדיקת טסטוסטרון.האם זה חשוב?
מה דעתך לגבי עליית PSA?
אודה לך מאוד על ההסבר
בכבוד רב
צבי
קשה להתייחס לשאלה מבלי לדעת את הממצאים הפתולוגים. בשלב זה יש להמתין לראות את קצב העלייה, באם נמשכת. רק כאשר PSA מעל 0.1, ניתן להתחיל למדוד את קצב העליה.
שלום
אובחנתי כחולה בסרטן הערמונית גליסון 4+4 עם 2 גרורות קטנות בעצמות, אחת בחוליה D6 ושניה ברכס הכסל השמאלי.
הטיפול שהוצע לי הוא טיפול הורמונלי + זייטיגה, וגם הקרנות (תחילה לערמונית ואח"כ ל2 הגרורות).
השאלה שלי היא בקשר להקרנות:
א. הבנתי שהקרנת פרוטונים עדיפה אך אין אותה בארץ. מה יתרונותיה והאם יש מרכז מומלץ בחו"ל.
ב. לגבי הקרנות בארץ - איפה מומלץ להקרין כלומר איפה יש את הציוד הכי מדויק עם הכי פחות נזק סביבתי ואולי גם טיפול קצר יותר.
כל נושא הטיפול במחלה המקומית במצב של מחלה גרורתית אינו ברור כמו שלא ברור מהו שדה הקרינה - האם ערמונית בלבד או קשריות הלמפה, ומה לעשות בשתי הגרורות בעצמות. רצוי לדעת אם אובחנו ב PET-PSMA כי הממצאים במיפוי עצמות רגיל אינם משקפים את היקף המחלה. ישנם מחקרים הבודקים השפעת טיפול קרינתי עד ל 5 מוקדי קליטה.
המידע היחיד שקיים הוא ששילוב של Zytiga וטיפול הורמונלי האריך חיי מטופלים עם לפחות 3 גרורות גרמיות (במיפוי עצמות) או גרורות בכבד ובריאות.
כל השאר אלו הנחות ללא תוקף סטטיסטי וצריך בהקשר הזה להבין את ההמלצות והשלכות תופעות הלוואי הכרורוכות בטיפול.
בריאות שלימה.
אנחנו מתגוררים בצפון והומלץ לנו לעשות ביופסיית פיוז'ן. האם יש אפשרות כזו ברמב"ם חיפה?
תודה
ניתן לבירור במחלקה האורולוגית.
האגודה למלחמה בסרטן מברכת את פרופ' אבישי סלע, מנהל הפורום על כך שקיבל תעודת הוקרה מטעם מרכז הסרטן, בעל מוניטין הבינלאומי- MD ANDERSON CANCER CENTER על ביצוע FELLOWSHIP בתחום האורואונקולוגי והמשך עבודתו בתחום.
פרופ' אבישי סלע חבר בועדת העדכון של האגודה למלחמה בסרטן בתחום אורולוגיה ומנהל במסירות רבה הראויה לכל הערכה את פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן באתר האגודה.
בשם האגודה למלחמה בסרטן ברצוננו לברכו על קבלת התעודה ולברכו להמשך עשייה פוריה ומוצלחת.
תודה רבה!
פרס לבוגר התכנית שלהערכתם הצטיין בעבודתו ותרומתו בתחום.