האם רצוי לנתח ? או חימוטרפיה פלוס הקרנות ?
היה לו בערמונית מה עושים והאם זה מסוכן
גרורות בריאות של סרטן ערמונית קיימות, אך אינן שכיחות. כדאי לבצע PET PSMA ואם אינו קולט, ביופסיה לפני החלטה טיפולית.
בברכה,
בד"כ כל גרורות מגיבות. גרורות בריאה מגיבות לעיתים בעוצמה גבוהה יותר. קצב הגדילה אינו חייב להיות אחיד.
אין מידע רב לגבי הגישה הניתוחית עם הטיפולם הממוקדים והחסוניים.
בעבודת שפרסמתי עם הטיפול הקודמים ראינו:
1- לא כל הנגעים שנכרתו מהריאות כללו גידול (בעבודה נכרתו ממוצע של 8 נגעים ובכ 60% היה גידול), אך לא היה חולה ללא גידול.
2- עדיף לנתח שארית מחלה לאחר תגובה לטיפול במספר מוקדים ואברים שונים מאשר ניתוח במספר מוקדים ואברים שונים במחלה מתקדמת.
עברתי ניתוח רובוטי לכריתה רדיקלית של הערמונית לפני כחודשים וחצי.
בעיקבות גילוי סרטן הערמונית.נכון להיום חזרתי לתיפקוד נורמלי למעט בעיה אחת: בזמן אורגזמה אני משפריץ שתן.השתן ממש מןשפרץ ברגע שאני גומר.
האם זה מצב שניתן לטפל בו או שזה ישאר לתמיד?
הדבר ידוע. בזמן האורגזמה שרירי האגן מתכווצים ויכולם לגרום לבריחת שתן. הדבר משתפר עם הזמן.
בברכה
ד"ר ניכבד שלום
בהמשך לפניה שלי בפורום ב 19.10.17:
עברו כבר 4 חודשים מהניתוח ואין שיפור.עדין ממשיך להשפריץ שתן ברגע שאני גומר.זה מאד מטריד אותי.האם יש טחפול תרופתי או טיפול אחר לתופעה?
אני בן 67 בריא לחלוטין ומיתעסק בספורט (שחיה).
מודה לך מראש על תשובתך
תוצאות ביופסיה פיוזן
בן 61 ,psa 4.3
Ct1c
ביופסיה גליון 6 3+3 ב8 ביופסיות שונות בגג פריפריאלי משמאל אפקס ימין גליסון 6 מינימלי 5%
,high volume low risk prostate cancer
עליך להיפגש עם אורולוג ומומחה קרינה/אונקולוג שיבדקו אותך וימליצו בהתאם. יש להבין את הרקע הבריאותי שלך, העדפותיך ולבדוק אותך בטרם תינתן ההמלצה.
האתר אינו יכול לענות על שאלה רחבה כזאת.
שלום
1. בגידולים בשלפוחית, למה גידול שחדר לשריר הוא כל כך מסוכן?
לעומת גידול ta or t1.
2. חולה בן67, עם turbt tcc hg t1 with cis לפני שלושה חודשים,
לאחר 6/6 bcg , לאחר turbt מתוכנן מראש נוסף אתמול שבה
נלקחה דגימה מאזור הכריתה הראשוני. באם תתקבל תשובה
של נוכחות תאים סרטנים או / וגם עדות לcis האם היית מגדיר
את זה ככישלון/חוסר תגובה לbcg ? באם כן מה ההמלצה להמשך?
1- עם החדירה לשריר יכולות להתפתח גרורות.
2- כן. בהתאם לתשובה תישקלנה 3 אפשרויות: חזרה על bcg, טיפול במיטומיצין עם חום, כריתת השלפוחית.
אבי בן 67. לפני שלושה חודשים עבר הסרה של
בשלפוחית. Tcc hg t1 with cis.
בוצע לו שטיפה במיטומצין ו6 טיפולי bcg.
היום לאחר 3 חודשים עבר עוד ציטוסקופיה
עם ביופסיה. המנתח מסר כי האזור שממנו
הוסר הנגע עדיין לא החלים והוא ביצע ביופסיה משם.
השאלות הן : כמה זמן לוקח לפצע להחלים בדרך כלל,
האם תקופה של 3 חודשים אופינית?
מה זה אומר על מצב המחלה?
בתודה
להערכתי האורולוג חושש מהישנות מחלה באזור הניתוח הקודם. יש להמתין לדו"ח הפתולוגי.
יש לציין שמטרת הפגישה הייתה לצורך ציטוסקופיה + ביופסיה כפי שנכתב בהזמנה ולא רק ציטוסקופיה לצורך ביופסיה.
לא מסרת תשובה לגבי זמן החלמה, האם אופיני לחולה (כפי שתואר קודם) לאחר שלושה חודשים מניתוח ראשוני להסרה ולאחר חודש מסיום הטיפול האחרון 6/6 בbcg שיהיה פצע שלא "נראה טוב" או לא נרפא עדיין?
הממצא חשוד (ייתכן עקב מראהו, מיקום) ולכן צריך לבצע ביופסיה. לא מתחילים ב BCG טרם החלמת הביופסיה.
שלום רב
מעוניין לשוחח עם מטופלים בסוטנט.
לפני חודשיים התגלה אצלי גידול בכליה. עברתי ניתוח להסרת הכליה, לאחר חודש התחלתי טיפול בסוטנט כעת אני אחרי שבועיים ראשונים של לקיחת התרופה. למי שיש ניסיון עם נטילת סוטנט אשמח לשוחח.
0524269805
דניאל פזיק
בהצלחה. הכי חשוב שתהיה בקשר עם הרופא במקרה של תופעות לוואי.
בהצלחה
האתר אינו ממליץ על רופאים.
לא.
הבדיקה אינה מתאימה לבדיקת ערמונית.
שלום,
בן 70, אובחן כחולה בסרטן הערמונית ונמצא במעקב. סיכון נמוך, PSA סביב 5, גליסון 6. לאחרונה הופנה ל MRI שם נראו נגעים חשודים. קבלנו המלצה על ביופסיה ומתלבטים בין הביופסיה הרקטלית האקראית, לביופסיה tranperineal mri us fusion.
שמענו ש tranperineal mri us fusion היא ביופסיה נסיונית שלא מקובלת בארץ, האם זה אומר שהיא לא אמינה ונושאת סיכונים?
אשמח לשמוע מה דעתך וגם לשמוע מאנשים שעברו tranperineal mri us fusion.
תודה
הבדיקה היא המדויקת ביותר לאבחון. אין כל בעיה בביצוע, רק הדיוק גובר.