לפרופ' סלע שלום
לאחי mRCC גרורתי, עומד לקבל טיפול תרופתי. לפני כן נכרתה כליה, נכרת גידול בריאה ונכרת שליש מהכליה השניה. כעת נצפתה התפשטות גרורות - ממצאים בגודל כמה מ"מ שלא היו קודם בריאות, על פני הכליה וסביב לה ועוד בבטן. הממצא הגדול ביניהם קשרית בריאה שגדלה מ 3 מ"מ ל 10. פרוט למטה.
השאלה: ידוע לי שרק בחלק קטן מהחולים טיפול קו 1 עוצר את הגידולים למשךשנתיים.אני מעונין לדעת האם כמעט תמיד התגובה לטיפול אחידה בכל הגרורות, או יש אפשרות לא לגמרי נדירה לשונות רבה ביניהן: שגם אם חלק יחזרו לגדול הרוב יעלמו או יעצרו לטווח ארוך - לפחות שנתיים - כך שרק בודדות יגדלו? אם כן - זה נצפה מעל 10% מהחולים? לפחות 20%?
הממצאים הנוכחיים:
CT חזה: שינויים לאחר כריתה חלקית בין ריאה שמאלית יציבים.הקשרית באונה השמאלית התחתונה גדלה מ 3 מ"מל 1 ס"מ חתך 144-204. יש מספר קשריות סולידיותחדשות עד קוטר של 5 מ"מ כמו שנראה בסדרה 204באונה שמאלית עליונה בחתך 42, או בלינגולה בחתךמספר 121 ,110, 103 ,102, או באונה ימנית תחתונהבחתך 204 - 132.
MRI:כעת מצב לאחר כריתה חלקית מקוטב תחתון מימיןעם חשד להישנות במיטת הכריתה. בנוסף 2 תהליכיםנוספים קטנים בכליה - חשודים להישנות רב מוקדית. תהליכים קטנים מרובים חדשים סביב הכליה הימניתחשודים לפיזור. חשד לקשרית גם בטרקט הניתוחי בדופןהבטן - פיזור לעומת שינוי פוסט ניתוחי, למעקב. קשריות משניות בריאות גברו, וייתכן גם רבו (במגבלותהשוואה בין בדיקות בטכניקה שונה).
בד"כ כל האתרים מגיבים. התוצאות הטובות ביותר הוצגו לאחרונה בכינוס בשיךוב שך Nivolumab/Ipilimumab בחולים עם פרופיל פרוגנוסטי מוגדר. הטיפול הזה אינו בסל הבריאות העולמי. להערכתי, מחלתך בקבוצה פרוגנוסטית טובה יוןתר, בה הטיפול אינו מסייע. לכן, קרוב לוודאי תטופל בסוטנט.
יש לי מספר חולים שמחלתם נשלטה שניחם רבות (מעל 5). כך, חשוב למצות כל קו טיפולי, כי כל הזמן מתפתחות תרופות חדשיות.
בברכה,
תודה על תשובתך.
1. לא הבנתי את הכותרת avisella.
2. המחלה אינה שלי (כפי שהתיחסת לה) אלא של אחי.
3. גם אם "כל האתרים מגיבים" שאלתי לגבי המקרה הבא שאליו לא התיחסת: על אף שהגיבו בתחילה לטיפול, תוך שנתיים או פחות חלה התקדמות של המחלה. האם זה לא נדיר שעל אף שזה קרה, רוב הגרורות (כדוגמת הגרורות הקטנות שצויינו בדו"ח שצירפתי) לא התקדמו במשך שנתיים כך שההתקדמות באותן שנתיים חלהרק בגרורות בודדות שאפשר אולי להסיר? מה הסיכוי לכך (במצב הנתון הנ"ל): יותר מ 10%? כ- 20%?
בברכה, יורם
הבנתי כעת את (1) בתגובה האחרונה שלי וזה לא שייך לעניין הרפואי.
מצפה לתשובתך על (3).
שלום.
בהמשך לשאלה שנשאלה, למיטב הבנתי אליגרד הינה תרופה חדשה ,
האם אפשר לדעת כמה זמן היא משמשת כטיפול בסרטן ערמונית גרורתי
ומה הנסיון המוכח לגביה? האם לדעתך אין עדיפות ל דקפפטיל שנמצאת בשימוש שנים?
תודה
אין כל בעיה בתרופה מהאספקט שאתה חושש.
שלום רב
אשמח לדעת מה ההבדל בין 2 סוגי הזריקות זריקת דקפפטיל 11.25 זריקת אליגרד 45 מג
תדירות ההזרקה.
האם קיימת הגבלה במשך מתן decapeptyl 11.25?
עד היום קבלתי 3 זריקות במרווחים של 3 חודשים שזה 6 חודשים מהזריקה הראשונה לשלישית.
האם נתן להמשיך ?
שלום,
האם בדיקת MRI יכולה להוות תחליף למיפוי עצמות על מנת לאבחן אם יש סרטן
גרורתי בעצמות?
האם בדיקת MRI טובה יותר מ ct לאבחון התפשטות סרטנית מעבר לפרוסטטה?
גיל 64
PSA 7.8
בדיקה ידנית נורמה, הגדלה 55cc פרוסטטה
גליסון 4/5
הבדיקה Whole body MRI רגישה לאבחון מחלה גרורתית גרמית. לדאבוני לא מתבצעת בארץ. PET-PSMA יכולה להוות תחליף. יש לקחת בחשבון שלא יודעים כיצד להתייחס למידע שכן כל העבודות מסתמכות על CT ומיפוי עצמות שלא אבחנו גרורות מינימליות כמן הטכנולוגיות החדשות יותר.
מתבצעת במרכזים רפואיים בארצות הברית?
האם מיפוי עצמות מומלץ כאשר ה PSA קטן מ 10 וגליסון 4/5?
באירופה ארה"ב.
תלוי בממצאי הגידול המקומי. ב Gleason גבה יכולה להיות מחלה מעבר לערמונית עם רמות נמוכות של PSA.
שלום רב דוקטור,
האם תוכל בבקשה להמליץ לי על רופאים ומרכזים רפואיים הטובים ביותר בארצות הברית לטיפול בסרטן פרוטסטה אגרסיבי?
יש להבדיל בין טיפול במחלה מקומית או גרורתית. היום ישנם גם מרכזי מצוינות באירופה. ניתן להיעזר במנועי חיפוש בהתאם לפירסומים רפואיים.
בברכה
בן 63 לאחר כריתת ערמונית בסוף אוגוסט 2015וללא פריצה מהקופסית,גליסון 3+4(משקל פרוסטטה42גרם,slides involved by tumor 11%,tumor size 1.6cm,right inferior prosterior,patalogic stage)tnm: PT2,PNO, aditional patalogic:high grade pin,psa לאחר הניתוח ב11/10/15 0.05, ב15/12/15 0.04 וגם ב03/01/16במשך 1/2שנה,ב03/04/16 0.05, ב03/07/16 0.06,ב18/10/16 0.04(אולי ירידה בגלל מיץ רימונים)ב09/01/17 0.06, ב17/07/17 0.07
מה עושים?אין מה לעשות אלא להמתין ל psa 0.2שחס וחלילה המחלה תחזור, יש עליה מתמדת,מה דעתך
בשלב זה לעקוב בלבד. כאשר ערך PSA יעלה מעל 0.1 יהיה ניתן לחשב את זמן ההכפלה של PSA. העלייה יכולה להיות משנית לגידול, אך גם שארית ערמונית.
שלום
עברתי ניתוח להסרת בלוטת הערמונית.
וכעת אני עובר סידרת הקרנות לאזור הערמונית.
מאחר ואני גם סובל מסכרת [מטופל ב גלוקומין]היום לאחר כשבוע
של הקרנטות עלתה רמת הסוכר.
האם יש לכך השפעה של הקרינה??
תלוי בנתוני המחלה ומצב הבריאות הכללי.
ישנם עכשין מאמריפ רביפ על טיפול מקובל בבני ה 80.
שנה טובה,
שלום רב,
לבעלי 64 אובחן סרטן הערמונית בביופסיה.
אנחנו מתגוררים בארצות הברית (לוס אנגלס).
DRE normal
מתוך 15 דגימות
6 דגימות יצאו חיוביות
4 דגימות 3+3=6
2 דגימות מאותו מוקד 4+5=9
האם על הרופא המטפל להתייחס ל 2 הדגימות הגבוהות ולמה?
מה סיכויי התפשטות הסרטן במצב זה?
האם תוכל בבקשה להמליץ לי על רופאים בעל שם עולמי בארצות הברית שמטפלים בסרטן זה?
קשה לי להניח שהבדיקה הרקטלית תקינה, באם אכן תקינה, לפי הטבלאות ב MSKCC, לאחר ניתוח סיכויי חזרת המחלה הוא 54%. התוצאה מחמירה כי המודל אינו מתייחס לשונות בביופסיה, לכן אני מעריך שבמציאות התוצאה טובה יותר.
שילוב של טיפול הורמונלי וטיפול כימי בוא זמנית
אחרי כמה זמן ניתן להתחיל כימותרפיה ?
החולה כרגע עם טיפול הרמונלי
ובנוסף. המליצו על טיפול בקרינה
למרות שכל המחקרים שעיינתי בהם מראים שטיפול כימותרפיה יעיל ומעריך חיים
במחקר ה CHARRTED ניתן הטיפול הכימי תוך 3 חודשים מצחילת הטיפול ההורמונלי המקובל. היום יש מחקרים המשלבים עם הטיפול ההורמונלי המקובל, טיפול הורמונלי קו שני וטיפול כימי.
תוספת הטיפול הקרינתי לערמונית במחלה גרורתית, במיוחד בשילוב טיפול כימי/הורמונלי אינו ברור.