בעלי סובל מסרטן הערמונית סולם גליסון 4+5 ללא גרורות.טופל הורמונלי לדיכוי טסטוסטרון והקרנות.בחודשים אחרונים תמונת הדם מראה ירידה מתמדת של שורה הלבנה וכל המדדים של שורה אדומה:המוגלובין 10 ,כדוריות אדומות 2,4
מה יכול גרום למצב זה ומה ניתן לעשות? בהעדר רופא מומחה שינהל את כל המחלה
כדאי להתייעץ עם המטולוג באם הרופא המטפל אינו מתמודד עם הבעיה. בעיקר חשוד לפגיעה במיח עצם משנית לטיפול או מחלה. אולים יכולות להיות מספר בעיות אחרות שכל אחת תורמת חלקה.
בברכה,
לא.
עליך לפנות לאורולוג לשלול מחלת מין באם אתה פעיל מינית.
היי אמנון
ראתי את המלצתך ושאלתי היא מהיא הבדיקה הכי טובה לבדוק אם יש גרורות כי אני מאוד מבולבלת
PT סיטי
מיפוי עצמות
MRI
אודה לך אם תענה
חסרים נתונים על מנת להעריך את מצבך. חסר מידע על שולי החתך הניתוחי והאם הגידול פרץ מעבר לקופסית הערמונית. הנתונים שסיפקה מעידים על פעילות המחלה.
בדיקת PET PSMA יכולה לסייע. ברמות נמוכות כאלו של PSA הסבירות שהבדיקה תאבחן היא נמוכה. בנתונים שלנו, כאשר PSA מתחת ל 1.0, הבדיקה הייתה אבחנתית ב 60% מהחולים. ברמות שלך הסיכוי לאבחון נמוך מזה.
קצב הכפלת ה PSA הוא 7.3 חודש וזה יכול להתאים להישנות מקומית.
ההחלטה צריכה להתקבל לאחר איסוף כל הנתונים.
תודה על המענה.
השוליים לאחר הניתוח היו נקיים והסרטן לא פרץ את הערמונית .
רמת הגליסון לאחר ניתוח היתה 7
ושאלה נוספת מאיזה רמת psa היית ממליץ על ביצוע הקרנות .
תודה רבה
אני תחת הקרנות לערמונית ומשלשל כל בוקר מספר פעמים, פרט לדיאטה ומזונות מותאמים למצב, האם מומלץ טיפול תרופתי כמו למשל אימודיום?
תודה
כדאי למסור לרופא המקרין. בהתתאם למספר השלשולים ביום והבדיקה הגופנית, תישקל עצירה זמנית של הטיפול. יש לשלול מקור זיהומי. ניתן להיעזר בתרופות נוספות. אך השפעתן החיובית אינה מסיימת את התהליך הדלקתי של המעיים הדקים. לכן, חשוב ליידע את הצוות המטפל.
האם ל- mri עם סליל יכולת הבחנה טובה מזו של mri ללא סליל?
תודה מראש
הכוונה ל MRI שסליל מוכנס לרקטום לעומת MRI של האגן. התשובה היא כן, לגבי מעורבות הגידול בערמונית.
בברכה
מה דעתך לגבי בדיקות גינומיות ובדיקת הקנסקריפט,
אבקש את האיימל שלך לשליחת הודעה אישית
שאלה לא ברורה.
איני מקבל הודעות אישיות.
שלוםאני בשנות ה – 80 לחיי , עברתי ניתוח ערמונית לפני מספר שנים, לאחרונה עברתי בדיקת PETCT שניה ונתגלה שיש לי סרטן ערמונית גרורתי.אני בטיפול בבית חולים במחלקה אונקולוגית והומלץ לי :לקבל את הטיפול בכדורי CASODEX במינון של 50 מ"ג פעם ביום למשך חודשכשבועיים מתחילת הטיפול בכדור עליי לקבל זריקת ZOLANDEX במינון 10.8 מגכחודש מתחילת הטיפול בכדורי CASODEX עליי להפסיק טיפול זהכשלושה חודשים ממתן זריקת ZOLADEX עליי לקבל זריקה נוספת וכך הלאה כל שלושה חודשיםעלי ליטול ויטמין D ביחידות של 800-1600 ליום, וקלציום במינון של 1200-1500 מ"ג ליוםעליי לבצע בהקדם בדיקת צפיפות עצםובדיקה חוזרת בעוד 8 שבועות עם פרופיל ביוכימי, ספירת דם וPSA חוזר.נאמר לי שההשלכות יכולות לגרום לדנמציה רצינית וחלילה גם לאלצהיימר, ומכך אני חושש. אודה לכם אם תוכלו לשתף אותי בדעתכם, ונסיונכם בתחום זה. האם יש לכם המלצות או ידיעה על טיפול בעל תופעות לוואי קטנות יותר?
בנוסף קראתי באתר שלכם על תרופות הורמונליות חדשות:
abiraterone ועל xtandi
וכן על תרופות להפחתת תופעות לוואי:
zometa ו - denosumab
אשמח לדעת האם הטיפול התרופתי שהציעו לי בזריקת zoladex הוא הטוב ביותר מבחינתי ומדוע לא הציעו לי כלל את הטיפולים החדשניים??.
אני חושש ואשמח לתשובה מהירה
בברכת חג שמח
שלמה
הטיפול ההורמונלי מתאים למצב המתואר. תוארה ירידה קוגניטיבית מסוימת עם הטיפול ההורמונלי, וודאי שאינה מגיעה לדמנטיה.
Zomera, Denosumab לא ניתנת במצב זה.
כל הטיפולים הנוספים נתנו לחולים שהגדרת הגרורות הייתה במיפוי עצמות ולא ב CT-PET. בחולים עם אבחון במיפוי עצמות או CT (ולא ב CT-PET בה האבחון מינימלי ולא נבדק), תוספת טיפול כימי האריכה תוחלת חיים (בסל הבריאות) כמו תוספת טיפול ב Abiraterone (הוצג לאחרונה ועדיין לא באישור רגולטורי).
שלום רב.
לאחרונה גילו שיש לי סרטן הערמונית.psa 14. בmri מצאו שני מוקדי מחלה עם חשד במעורבות קופסית. בקשו שאתחיל טיפול הורמונאלי.
שאלתי- למה הכוונה חשד במעורבות קופסית?
תודה וחג שמח
בנגו
קופסית- הכוונה למעטה החיצוני של הערמונית. מעורבות הקופסית מעידה על גידול מתקדם מקומית. כדאי לדעת האם המעורבות מוקדית או ניכרת להבין את דיוק האבחנה. שאר המידע שסופק הינו חלקי להבנת ההמלצה הטיפולית.
בתוצאה התקבל :
"עצמות: קליטה פטולוגית בעוצמה גבוהה בנגע בלאסטי עדין בסאקרום משמאל, חשוד לנגע משני
קליטה מוקדית קלושה גם במוקד סקלרוטי ב-פוביס מימין ,חשודה.
ללא עדות לתהליך הרסני.
אודה לקבלת הסבר ודרך הטיפול האפשריים
אתה מקריא סיכום של בדיקה ולכן קשה להתייחס ללא כל תשובת הפענוח. לא ברור לי באיזה חומר רדיואקטיבי השתמשו להביו את מהות הבדיקה. כמובן, לא ניתן להתייחס לטיפול ללא רקע מחלה קודם. המונח נגע משני בד"כ מתייחס לאפשרות של גרורה. בכל אופן, המפענח משתמש במילה חשוד, ויתכן שמבקש בדיקה בטכנולוגה אחרת לאישור האבחנה.