בן 70 עם סרטן בערמונית PSA0.4 , יש מעט כאבים בגב.
הרופא רוצה לתת לי רדיום 223 המינון של 3200MBAQ.
האם זו קרינה חזקה? האם צריך לשמור בידוד?
והאם לקרינה במינון זה יש תופעות לוואי.
תודה.
לא ברור האם זה קו טיפול ראשון או לאחר כישלון טיפול הורמונלי. אין צורך בבידוד.
המינון הוא 50 kBq/kg.
בברכה,
בכליה השמאלית ישנם 2 ממצאים הדרשים התייחסות:
1- תהליך באגן הכליה, בחלקו מסויד.
2- תהליך אקזופיטי.
מדובר בשני תהליכים נפרדים. יש צורך לפנות לאורולוג. מדובר בתהליכים מקומיים המחייב בירור ביופסי, שבחלקו חודרני- אגן הכליה, שהוא התהליך ההתחלתי לבירור. לפי ה CT אין גרורות (באם המדובר בגידול) באזור הבטן והאגן.
תודה על התשובה המהירה.
מספר שאלות:
מה הכוונה תהליך באגן? האם חשד לגידול? ומה המשמעות של הסיוד?
מהו התהליך החודרני לביופסיה?
האם בכל מקרה מדובר בגידולים בכל אחד מהמקרים או שמא יש סיכוי שמדובר בממצאים אחרים?
במידה ומדובר בגידולים האם ישנה איזושהי אינדיקציה עפ"י הבדיקות שעשיתי עד כה האם מדובר במשהו שיכול להיות שפיר או סרטני?
ראשית תודה רבה פרופסור על התשבובת המהירות, אני בהיסטריה על מה שנפל עליי היום.
האם בתהליך בדיקה זה בודקים גם את הממצא האקזופיטי?
על מה בכלל יכול להעיד ממצא כזה? (אבן? ציסטה? גידול? דברים אחרים?)
האם יש קשר בין 2 הממצאים? האם קיומם של שניהם יכול להעיד על משהו?
האם בסופו של דבר אין כלל אבן בכליה כפי שהודגמה בבדיקת האולטרא סאונד?
http://m.me/Tcc.karzinuma
נא להפיץ כדי לקבל סיוע בארץ ובעולם
האם יש טיפול ל Tcc כאשר כבר יש גרורות ופיזור גם בעצמות ובריאות?
בגלל התפרצות אחרונה בריאה אבא מונשם ומתדרדר.
האם יש משהו טיפול רעיון משהו ...מחשבה מחוץ לקופסא והפרוטוקולים של בית חולים האם ניתן לעשות משהו כדי להצילו?
האם ניתן לעשות משהו לפחות להשפיע שתיהיה נסיגה
החשד של הרופאים וכך גם צורת הטיפול שהריאות מלאות בגרורות של Tcc.
כבר שלושה ימים אחרי ביופסיה טרם תשובה בכתב.
בשל הערכה כאמור נאלצתי להעבירו לפנימית כדי לתת טיפול מאריך חיים.
בהנחה שזה הTcc ולא הלימפומה האם יש משהו יצירתי מחוץ לגבולות הפרוטוקול, אפילו נסיוני שאתה יכול להמליץ?
לציין שרמת ה LDH זינקה בתחילת האירוע מ 500 ל 3200 תוך יומיים, ונכון להיום הנתון ירד ביותר 60%.
קיבלתי המלצה עליך בנושא כפורץ דרך ואני רוצה להחזיר את אבא לנשום ולהתחזק להמשך המערכה.
אשמח לייעוץ אם לדעתך ניתן לטפל ב Tcc בשלב זה ובכלל.
האם אפשר להעביר מסמכים למייל שלך?
מה עם תאי T שמוחזרים ?
חלב אם דרך הזונדה?
זירקה של קיטרודה לגידול בריאה לראות אם יש נסיגה?
או באמצעות משאף?
משהו ....
Yaronh@ptikva.org.il
050-2022870
ירון
ואם זה Tcc?
האם יש דרך יצירתית לטפל במונשם?
הזרקה לריאות טיפה כדי לראות תגובה?
באנלציה?
משהו אחר?
חלב אם?
אם יש דרך להחזירו לנשום נוכל לתת לו אנרגיות להמשך המערכה וגם קטרודה
האם והתוצאה היא שיש לו Tcc נרחב בריאות ובגלל זה מונשם יש משהו שאפשר לעשות?
המצב מתדרדר האם יש טיפול כלשהו?
שלום,
אבא שלי סובל מ Tcc גרורתי שהחל מהכליה וגרורות אותרו באגן ובעמוד השדרה מזה כ שלוש שנים. לפני כשנה נתגלה לימפומה בריאה.
פרופ' סלע שלום ,
אני בן 70 . בריא בדרך כלל . לפני 6 חודשים ניתוח רובוטי רדיקלי של הערמונית . PSA לפני הניתוח : 3.1 . pet psma -תקין . בפטולוגיה דווח : מוקד פוקלי חודר לקפסולה , אבל לא פורץ החוצה . כמו כן : מוקד קטן מאד חדר לאפקס השמאלי אבל ללא פריצת הקפסולה . כל השוליים נקיים מנוכחות הגידול . ללא נוכחות גידול בבלוטות הלימפה ובשלפוחיות הזרע . psma -pet ללא פיזור משני . לאחר הניתוח גליסון 3+4 . pN0 .SM - negative . הוגדרתי שלב : pT2c . psa מאז הניתוח פעמיים 0.00 .
מה תוחלת החיים הצפויה לי ?
תודה רבה ,
שלום פרופ' סלע .
עברו שנה וחצי מאז הניתוח הרובוטי שעברתי להסרת בלוטת הערמונית . במשך כל התקופה הזו ה psa היה 0.00 . בבדיקה של היום קבלתי תוצאה של 0.04 .כל זה כאמור דנה וחצי מאז הניתוח . בפתולוגיה לאחר הניתוח הגליקסון היה 3+4 . ה psa לפני הניתוח היה 3.1 . אני מבין שהסרטן מרים ראש . מה עלי לעשות ? להקדים טיפול קרינתי למיטת הערמונית ? תודה רבה על תשובתך המלומדת .
שלום רב
לאחר סיבוך של אצירת שתן וריתוק לקטטר כשמונה חודשים PSA היה 24
דוקטור נכבד,
אני בן 79. בריאות כללית טובה פרט לסרטן הערמונית שהתגלה אצלי ב2014 . ה .PSA היה 5.44 . GLEASON היה 4+3. אונה אחת תפוסה ב 100%. עברתי הקרנות לערמונית עם טפול הורמונלי BICALUTAMIDE 50 MG ל 30 ימים וחצי שנה של DECAPEPTYL. גמר ההקרנות היה ב 7.12.2014
ביוני 2016 ה PSA הגיע קרוב ל 2 , וה PSADT היה קרוב ל 3-4 חודשים .
בבדיקת GALLIUM 68 PET/CT PSMA בתאריך 15/06/2016 התגלו שני מוקדים נגועים בקשרי הלימפה. אחד בקוטר של 12 מ"מ בציר הקצר בשרשרת האיליאקלית החיצונית מימין והשני בקוטר 7 מ"מ בציר הקצר בשרשרת האיליאקלית החיצונית משמאול. פרט לזה לא היו ממצאים. ב 5/7/2016 התחלתי טיפול הורמונלי ב. BICALUTAMIDE 50 MG ל 30 יום, ב 20/7/2016 קיבלתי זריקה של DECAPEPTYL 11.25 MG .
ב 22/08/2016 ערך ה PSA היה 0.02 וה TESTOSTERONE היה 0.58. התחלתי טיפול קרינתי של המוקדים הנגועים וסביבתם ב 31/08/2016 . הטיפול הקרינתי כלל 25 פרקציות עם GY 55 והסתיים ב 06/10/2016.
בתאריך 27/10/2016 נמדד ערך של PSA נמוך מ 0.01 וטסטוסטרון 0.51 . קיבלתי שוב זריקה של DECAPEPTYL 11.25 MG בתאריך 19/10/2016 . ב 04/11/2016 התחלתי לקחת גם כדורים של BICALUTAMIDE 50 MG .
השאלה הראשונה שלי מה ניתן לומר לגבי הפרוגנוזה למצבי ?
השאלה השנייה היא האם זה דבר נכון לקחת BICALUTAMIDE 50 MG בנוסף לזריקה של DECAPEPTYL בזמן הקרוב ?
השאלה השלישית נוגעת למשך הטיפול ההורמונאלי העתידי:
האם להמשיך בטיפול הורמונלי ארוך טווח ( לפחות שנתיים) ? האם הטיפול הזה צריך להיות משולב BICALUTAMIDE 50 MG ו DECAPEPTYL 11.25 MG או מספיק DECAPEPTYL 11.25 MG? לחילופין להפסיק את הטיפול הורמונלי ולבצע מעקב אחרי ה PSA וטיפול בהתאם?
האם יש דרך לדעת אם יש היום עדיין תאים סרטניים בגופי ?
האם טיפול הורמונלי יכול להשמיד תאים סרטניים מיקרוקוספים?
CT-PET PSMA הוסיף מימד חדש לטיפול במחלה ע"י אבחון גרורות בשלב התחלתי ביותר - Oligmetastasis. הגישה לנושא אינה ידועה ומתחילים מחקרים בסוגיה. הטיפול שניתן לך, שכלל מרכיב מקומי עם מרכיב כללי הוא נכון. מהמידע ששלחת נראה שהטיפול הראשוני כוון רק לערמונית. יש להניח שהמחלה כיננה כבר אז. העובדה שאובחנה בשלב כה מינימלי יכולה לעודד אותך. משך הטיפול ההורמונלי הוא נושא לדיון עם האונקולוג המטפל בך ואינו מתאים למסגרת האתר.
פרופסור נכבד,
תודה על התשובות. דיברתי עם שני אונקולוגים לגבי משך הטיפול ההורמונלי המומלץ. קיבלתי שתי דעות מנוגדות. לכן הייתי מעוניין לקבל גם את דעתך.
בנוסף אני מעוניין להבין: :
האם אפשר להגדיר את מצבי שכולל התפשטות הסרטן בקישרי לימפה הקרובים כ REGIONAL DISEASE בהתאם לדף 62 בחוברת NCNN GUIDELINES המצורפת בזה ?
האם ה NCNN GUIDELINES מקובלים בארץ כבסיס לטיפול בסרטן הערמונית?