שלום,
בימים האחרונים שמתי לב כי בעת מישוש שק האשכים יש לי זרמים ברגל שמאל בחלק התחתון(ברך ומטה) האם הדבר מוכר/תקין?
תודה,
גיא
אין קשר אנטומי לתחושה.
בברכה,
לפרופסור סלע שלום, לדודה שלי אבחנו לפני בערך כשנה סרטן בשלפוחית השתן מסוג TCC בדרגת High Grade ו- T4 (חדירה מקומית אל האורטרים והרקטום). במהלך האבחנה שכאמור הייתה לפני שנה לא גילו אצלה גרורות או חדירה ללימפה. הסיבה לסרטן הייתה ככל הנראה סרטן קודם שהיה לה בצוואר הרחם, וטיפולי ברכיתרפיה שעשו לה לפני שנים. דודה שלי היא בת 83 ובגלל שלב המחלה המתקדם שלה לא יכלו לנתח אותה ולרפאה. הטיפול "מאריך החיים" שעשו לה היה הקרנות לאזור האגן בשילוב עם תרופות כימו מעוררות (טאקסול במימון נמוך). במהלך האישפוז שלה, חלתה בחיידק קלוסטרידיום הגורם לה לשלשל. זמן לא רב לאחר מכן, הייתה לה אי- ספיקת כליות חריפה אשר אילצה אותה להשתמש בנפרוסטום באופן קבוע. במהלך אולטרה סאונד, גילו שהגידול אצלה עדיין גדול. במקביל לכך, היא לא שולטת ביציאות הצואה שלה, יש לה תסמינים דמויי דמנציה ולאחרונה החל דימום גם מהקטטר. היא יושנת כל היום ובקושי הולכת, ומקבל שירותי הוספיס בית. לאחרונה גיליתי באינטרנט בדיקות שונות המכוונות לטיפולים ביולוגיים. היא רזה, חלשה ותשושה, והיא ככל הנראה כבר גוססת. שאלתי אליך היא:
האם יש משהו שניתן לעשות במצב שלה? האם טיפולים ביולוגיים עשויים לעזור לה לאחר כישלון הטיפול הקרינתי? האם ישנה דרך לשפר את איכות חייה, או שהוספיס הוא אכן המוצא האחרון? בני מאוד דואג לה והיא חשובה לו מאוד.
בתודה מראש!
שאלה זאת יש להפנות לרופא המכיר ומטפל בחולה. לכאורה, ניתן לטפל בתרופות החיסוניות החדשות, אולם התיאור הכללי אינו מתאים לחולה ברת-טיפול. לכן, יש להפנות את השאלה לרופא המכיר את דודתך.
תודה על התשובה
ברצוני להוסיף שערכי ה - PSA אצלי היו נמוכים מאד גם כשהסרטן בערמונית התגלה ( 0.7 לפני תחילת ההקרנות) . לפי מה שקראתי תופעה זו של גילוי סרטן למרות PSA נמוך היא נדירה יחסית.
לכן ברצוני לשאול אם בדיקת PSA מהווה עבורי אינדיקציה נכונה להשיב על השאלה אם הסרטן חוזר. ערך 2 של PSA ( ערך הסף שמצויין בתשובה ) אף פעם לא נמצא אצלי ( למרות שהסרטן אצלי התגלה בשלב מתקדם כאשר הרופא חש בגוש בבדיקה ידנית רקטלית ולפי MRI רקטלי הגוש כבר היה מעורב בקפסולה והיה קרוב לפריצה). בנוסף ברצוני לשאול אם קיימות דרכים נוספות שבאמצעותן ניתן לבחון ( לאחר הקרנות) אם הסרטן חוזר
בתודה
שלום
האם רמת ה PSA מושפעת מקיום או אי קיום יחסי מין?
תודה
יכולה להיות עלייה בבדיקה יממה לאחר קיום יחסים.
שלום,קראתי הרגע מחקרים מ2013 שמראים על עלייה של 71 אחוז בסיכוי לסרטן הערמונית למי שלוקח אומגה 3.
אני לוקח כבר כמעט שנה,טבליה אחת של 300 מ"ג ליום,בגלל טריגליצרידים גבוהים (שבאמת ירדו אחרי השימוש באומגה 3).
אני גם לוקח פרופסיה במשך שנה ושמעתי שגם היא עלולה לגרום לגידול הערמונית.
בלי קשר,עשיתי בדיקת ct לפני חודשיים מסיבה אחרת,ווהערמונית נמצאה תקינה.
האם זה מסוכן להמשיך לקחת כדור אחד של 300 מ"ג אומגה 3 ליום? כדאי להפסיק או להמשיך? תודה על התייחסותך.
בדיקת CT אינה מהימנה לשלול גידול בערמונית. מצאו בחולי סרטן ערמונית רמות מוגברות של אומגה 3.
ואין לי איזה תסמינים מיוחדים. תמיד הלכתי יחסית הרבה לשירותים בגלל מעי רגיש. וגם בגלל שאני שותה רק מים וזה יותר משתן.
יש סיבה להתחיל להתעסק עם הבדיקות האלה?
אני בן 68. נמצא אצלי סרטן בערמונית גליסון 7=4+3 . בבדיקת MRI רקטלי נמצא שהגידול מעורב בקפסולה אבל ללא פריצה משמעותית. לפני כשנה וחצי קבלתי הקרנות בעצמה של 73 גריי ומאז אני נמצא במעקב כל 6 חודשים . בבדיקות נמצא שה PSA עלה מ 0.1 ל 0.3 ולבסוף ל - 0.4. ברצוני לשאול אם עליה זו יכולה להיות אינדיקציה שהסרטן חוזר ?
חזרת מחלה לאחר טיפול קרינתי חשודה באם ה PSA עלה ב 2 יחידות מעל הערך הנמוך לו הגיע עם הטיפול הקרינתי, בתנאי שבדיקה רקטלית תקינה. יש גם לחשב את קצב העלייה להחלטה בשלבי העלייה בטרם הגיעה לסף שציינתי.
בברכהף
שכחתי לציין שערכי ה - PSA היו נמוכים אצלי גם בשלב שהסרטן התגלה ( בבדיקה ידנית רקטלית ואחר כך ביופסיה). באותו זמן הערך היה רק 0.7 כך שערך של 0.4 הוא גבוה יחסית עבורי. לכן השאלה שלי היא האם במקרה שלי - PSA נמוך ולמרות זאת מתגלה סרטן - ( שהוא יחסית יוצא דופן ) ערך הסף לעליה ב - PSA שמחשידה חזרה של הסרטן שונה ?
תשובתי מתייחסת לנושא בכללותו לא לחולה הבודד. ברמות כאלו של PSA, הבדיקה תנודתית ואינה מדוייקת. יש להתייחס לשינויים לאורך הזמן.
אני גבר בן 73 ונבדק כל 6 חודשים אצל אורולוג וכן בדיקות מעבדה, עד שנת 2013 ערכי ה PSA היו מתחת ל 4, החל מ 2014
5.17, 8.1, 7.25, 4.85, 4.76, 6.22 ולפני שבוע 5.83
החלטתי לבצע בדיקה, מה עדיף ביופסיה או MRI אני מעדיף MRI או אולי לדעתכם אין מקום לדאגה,
פיטר
אין להמנע מביופסיה. אף טיפול לא יינתן ללא הוכחה לגידול בגבר בן 73. בנוסף, לביופסיה מידע חשוב בקביעת סוג הטיפול.
שלום רב
אימא שלי עברה כריתת כליה לפני שנה עקב גידול שהיה על אחוז הגבוה מהכליה. שלשום עברה סיטי בכדי לבדוק האם יש חזרה של הגידול.
אני בחרדה נוראית כתוצאה מכך משום שאני לא יודעת מה זה אומר במידה ויחזור..מה הטיפול...
אודה לכל עזרה
אין מספיק נתונים לענות על השאלה. צריך מידע על הממצאים הפתולוגיים, גודל הגידול בס"מ, דרגת בשילות התאים, מעורבות כלי-דם, קופסית הכליה, קשריות למפה (אם הוצאו).
אם המדובר בגידול מסוג RCC ישנן כיום אפשרויות טיפול מרובות.
ברשותנו תרופת וינפלונין לסרטן שלפוחית השתן
לצערנו לא הספקנו להשתמש עקב פטירת החולה
טלפון: 0526091798
Email: ohayanyc@gmail.com
קצב עליית ה PSA, הממצאים באולטראסאונד והסיפור המשפחתי מחשידים לנוכחות גידול. ממליץ על ביצוע ביופסיה של הערמונית.