אני בן 60 וסובל מגרורות בעצמות
אני מקבל זריקות הורמונים פעם בחודש במשך שנה, שם הזריקה firgamon
וכל חודש אני משמין בקילו
האם זה קשור והאם יש פתרון?
הורדת הורמון המין הגברי מובלילה לעלייה במשקל והתפתחות תסמונת מטבולית (עלייה במשקל, עליית שומנים, התפתחות סוכרת).
בברכה,
האם אתה ממליץ על דרך התמודדות כלשהוא?
תודה
יש לחזור על מיפוי עצמות . לעיתים, כתוצאה מהטיפול התגובה סביב הגרורות יכולה להופיע.
הבעיה אינה במוסד, אלא בעובדה שלעיתים גרורות בעצמות נראות ב CT ולא במיפוי.
שלום רב,
כתבתי לך בעבר ואני חוזרת שוב.
בן 76 מקבל טיפול הורמונלי לסרטן העמרונית (סופרפאקט) כ-11 חודשים.
PSA התחלתי - 80
ירד לאחר חודשי ל-8 ולאחר חודשיים והגיע ל2.20.
הגיע למדד הכי נמוך - 1.20 ביולי השנה, כלומר 8 חודשים לאחר תחית הטיפול.
מיולי ועד היום התוצאות הן:
יולי - 1.20
אוגוסט - 1.64
ספטמבר - 1.84
אוקטובר - 1.65
נובמבר אתמול - 2.12
הטסטוסטרון היה לאורך כל התקופה מתחת ל0.9.
אתמול בבדיקה של נובמבר לראשונה הוא -עומד על 1.2
בבדיקות סי טי שבוצעו לפני חודש - תוצאות מצויינות, היה פיזור בבלוטות הלימפה שנמצא שהוא התכווץ וגם באגן התכווצו לחצי ויותר.
מה עושים בשלב הזה כרגע? האם יש טיפול הורמונלי נוסף שניתן לתת כרגע וכדאי למהר לקבל אותו?
התור לאונקולוג לעוד חודש וחצי האם חשוב להקדים אותו כמו שאנחנו רוצים או שהוא יחכה לבדיקה נוספת או שאלו נתונים שמאשרים כבר עמידות ודאית לטיפול?
תודה רבה.
יש אפשרות להצטרף למחקר קליני המתנהל כעת במספר מרכזים עם טיפול חיסוני. לחילופין, להתחיל אבירטרון (עם ביטוח פרטי מתאים, התרופה תמומן).
שלום
אבי בן 61 עבר לפני כשנה כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן (כולל ערמונית וכליה שלא תפקדה). מאז במעקב.
לפני כחודש ביצע בא ו וד דרכי שתן . פורש כתקין.
אך הציטולוגיה יצאה לא תקינה
atypical urothelial cells suspicious for malignancy (class 3)
numerous unpreserved cells and a few being appearing urothelial cells presents
האם בוודאות שבמחלה חזרה לפי תוצאות ציטולוגיה?
אם כן מה עושים?
קשה להתייחס לבדיקת שתן שנלקחה משלפוחית עשויה ממעי. יש לעקוב בהיעדר תימוכין רדיולוגי.
באם נמנעת ממגע מיני ואין חשד לזיהום בערמונית, העלייה קשורה לרקמת הערמונית- שפירה או ממארת.בברכה,
לשאול את החשוב מכל.
ה PSA של בן משפחתי בן 77 ירד ל1.20 מיד עם תחילת הטיפול בסופרפקט לס. ערמונית.
החזיק חצי שנה ובחודשים האחרונים עולה מעט ויורד מעט - 1.60 1.80 שוב 1.60.
שאלה אאחת - האונקולוג אומר שזה לא כזה טוב כי זה אומר שיש עמידות כשזה לא יורד מתחת לזה. מה זה אומר? האם בגיל מבוגר לא מצפים שמלכתחילה הערמונית תהיה מוגדלת וערך זה יהיה סביר?
ומתי מתחילים לדאוג כשה PSA מתחיל לעלות? הבדיקה האחרונה נעשתה לפני חוד שוחצי, מתי אמורים לעשות בדיקת דם חוזרת?
שאלה שנייה - ענית לי למטה שאין בעיה לקחת מירו שזה כדור שאסור לתת אותו כשיש הגדלה שפירה של הערמונית. יש הרבה כדורים אנטי דכאוניים שאסורים לסובלים מהגדלה שפירה, כשאתה אומר שאין חשש הכוונה שאפשר לקחת כל כדור שיש בו התווית נגד של הגדלה שפירה בערמונית כי זה לא קשור בכלל לסרטן בערמונית ולהגדלה ממאירה??
אשמח אם תסביר למה בכלל יש איסור כזה כזה מופיע בלא מעט תרופות וזה תמיד מדאיג אותנו..