האם בדיקה רקטלית עלולה או מועדת לפגיעה בערמונית או בכל איבר אחר באזור אם היא מבוצעת באורח בלתי תקין ובתנועה חדה מדי? והאם הפגיעה עשויה להיות גם מעין טראומה או פגיעה או פציעה באותו איבר? אם כן מה מידת הסכנה של בדיקה כזאת ובאיזו מידה ידועים מקרים כאלה בספרות הרפואית בכלל או בישראל בפרט והאם הנבדק יכול להיות מודע לסכנה כזו לפני או לאחר מעשה? כלומר האם ידוע על מקרים שבהם בוצע מעקב אחר תוצאות חריגות של הבדיקה?
שאלה נוספת מה יעשה נבדק החש שלא בנוח ולפיכך גם מתקשה מאוד לתקשר עם הרופא לגבי מכלול שאלות נוספות שמטרידות אותו בנושא האורולוגי אך אינו מצליח להגיע לכך לא לפני הבדיקה ולא לאחריה בשל אי-הנעימות הקשה הנלווית לה?
שאלה אחרונה האם בדיקת אולטרה סאונד של איזור הכליות ושלפוחית השתן כוללת ממילא גם שיקוף של איזור הערמונית עצמה? ומהי בדיקת CT של האזור הזה?
1- לא, אין כל נזק לערמונית בבדיקה רקטלית.
2- שיחה עם רופא קשורה בחשיפה, שייתכן אישית לגביך, אך לגבי הרופא
המדובר בנושא מקצועי.
3- אזור הערמונית מודגם בצורה הטובה ביותר ב MRI ערמונית.
בברכה,
עשון הינו גורם מסרטן. חשוב פרק הזמן העישון וקיים גם מרכיב של עישון פאסיבי. אם הופיע סרטן שלפוחית השתן יש להתמקד בטיפול ולא בכל מיני חישובים לא מדויקים.
שלום,
ניתוח להסרת ערמונית בינואר 2013, עליה הדרגתית עקבית של PSA מקטן מ- 0.03 לכיום 0.2.
ביופסיה לפני הסרה/אחרי הסרה בקבצים מצורפים.
אבקש לדעת מה עלי לעשות בהמשך כדי למזער את הסיכונים.
תודה מראש על תשומת הלב,
ג'ואי
:
בשל שולי הניתוח החיובית, המהלך חשוד להישנות במיטת הערמונית. כדי להוכיח זאת יש לבצע MRI ערמונית. בהתאם לקצב עליית ה PSA לשקול עם הרופא המטפל ביצוע PET-PSMA. אני מניח שהבדיקות תראינה מקור העלייה. אם הבדיקות יוצאות שליליות, לשקול תוספת קרינה מקומית. בכל החלטה טיפולית יש להתייחס למצב כעת מבחינת שליטה על השתן, תפקוד מיני וגיל. נתונים שלא נמסרו בשאלה.
שוב שלום, ותודה על תגובתך המהירה,
השלמת מידע: אני בן 73, יש שליטה מלאה על השתן, תפקוד מיני לקוי - יש רצון אך אין יכולת.
מבקש לדעת מה פירוש "שולי הניתוח חיובית" - האם פירושו שלאחר הסרת הערמונית גילו בה תאים נגועים על השוליים?
כי עד כה אמרו לי כל הגורמים אליהם פניתי שאין מקום לדאגה מפני שבבדיקה לאחר הסרה לא נמצא כל ממצא של המחלה על שולי הערמונית.
אודה על התיחסות נוספת לשאלתי לעיל,
תודה ויום טוב,
לפי הדו"ח שצירפת ב Rt. apex הגידול הגיע לשוליים הצבועים ביוד- משמעות המשפט- שוליים נגועים.
בכיליה הימנית מודגם מוקד קורטיקלי בגודל 0.8 עם רסטריקציה בדיפוזיה והאדרה חשוד לתהליך סולידי.
כבד מוגדל במידה קלה חשד לציסטה זעירה 0.3 בסגמנט 4A
בגוף חוליה T7 מודגם מוקד היפר אינטנסי בT2 בגודל 1.3
למי פונים ? לאורולוג ? אונקולוג ?
יש עוד ממצאים
אורולוג.
לא ברור מה הממצא בחוליה גבית שניה.
אני משער שפענוח MRI כולל יותר מידע ממה שציינת וגם אבחנה מבדלת. צריך להתחיל מזה, אם המפענח אינו נותן אבחנה מבדלת בורוה, לפנות לאורטופד אונקולוג, לא אורטופד כללי בקופה.
שלום רב. אני נשא של BRCA1. יש לי ערמונית מוגדלת וערכיי PSA משתנים סביב 15, וזאת כבר יותר מ-10 שנים. לפני כחודש היה לי דם בשתן (לא גושים) עם כאב בזמן נתינת השתן בסוף ההתלה. נשלחתי לבדיקוץ ציטולוגיה ו CT.
ציטולוגיה: 2 צנצנות האבחנה ATYPICAL UROTHELIAL CELLS. צנצנת שלישית אובחנה NEGATIVE FOR HIGH GRADE UROTHELIAL CARCINOMA.
תוצאות ה CT מצורפות כקובץ.
האם נדרש בירור נוסף ?
בתודה מראש
קשה לענות על השאלה מבלי לדעת את הגיל והאם קיים רקע עישון. ברור שצריך לבצע ציסטוסקופיה. אם היא תקינה, לשקול MRI ערמונית.
תודה רבה.
הגיל שלי הוא 73. עישנתי עד גיל 50.
ממתיץ לבצע מה שהמלצתי.
בגבר מעל גיל 50 ורקע של עישון עם דימום בשתן, יש לשלול גידול בשלפוחית השתן, זה עוד בולט בגלל הציטולוגיה החשודה. אם בירור יהיה תקין, בשל ה BRCA1, יש לבצע MRI של ערמונית לשלול גידול בערמונית.
השיטה מאפשרת הקטנת שדה הקרינה ע"י לקיחת מרווח ביטחון של 3 מ"מ. אין המדובר בפחות קרינה לאיבר המטרה, אלא פחות קרינה לאברים בסביבה. שילוב עם החדרת Spacer, המרחיק את הרקטום מהערמונית, תורם לשיפור הפחתת הקרינה לרקטום. הטיפול ממושך יותר מקרינה באמצעות CT, וניתן רק בשיטת Hypofractionation. מספר מוסדות בארץ משתמשים ב MRI לתכנון קרינה, אך ללא הקרנה עם MRI, ולכן לוקחים מרווח ביטחון של 5 מ"מ. ככל שמרווח הביטחון יותר קטן, מופחתת הקרינה מחוץ לאיבר המטרה - ערמונית. איני מכיר כעת עבודות המשוות טווח ארוך שח יעילות ורעילות.
למיטב ידיעתי המידע הזה צריך להגיע לחולה, ללא קשר ניתן להשיגו מגיליון הניתוח. מעבר לכך, ייתכן וכדאי שתפנה לעו"ד במוסד בו אתה רוצה מידע זה לבירור החוק.
שאךה רחבה מדי, יש לצמצמה.
שלום, אשמח לכל אינפורציה אפשרית.
אבי, בן 67, אובחן עם גידולים סרטניים בשלפוחית השתן. הוא עבר ניתוח להסרה שלהם, ולאחריו טיפולי מניעה של שטיפות עם חיידקי שחפת. הגידולים חזרו אחרי פחות מחצי שנה, ושוב עבר ניתוח להסרתם.
מאחר והשטיפות הראשונות לא הועילו והסרטן חזר, הוא עובר עכשיו סדרת שטיפות עם חומצה מאוד חזקה. הוא לא יודע בדיוק איזו חומצה זו, הרופאים לא ממש נותנים לו תשובות. אבל הטיפולים ככ קשים, שהוא סובל מעצירות ומצריבות בלתי פוסקות ולחץ למתן שתן כל 10 דקות. הוא לא ישן כבר שלושה שבועות ואני מאוד דואגת כי יש לפניו עוד שלושה טיפולים נוספים. שום כדורים משככי כאבים לא משפיעים על הכאבים.
ניסיתי לקרוא ולהבין מה החומר שאיתו שוטפים לו את השלפוחית, זה לא טיפול כימותרפי. אין לו בחילות או הקאות או סחרחורות, רק כאבים איומים וצריבה.
אשמח לכל עזרה והכוונה, תודה!
לא מבין.
אין כיום מתן אונקולוגי ללא כתב הסכמה של החולה, ואין מצב שהרופאים אינם נותנים תשובות. אם את מתקשה לקבל מידע, דרשי סיכום מחלה מפורט לצורך ייעוץ נוסף.
ממליץ מעקב אונקולוגי אחת לשנה. המעקב צריך לכלול בדיקה רקטלית ורמת PSA. הסיבה לבדיקה הרקטלית היא שכנראה הייתה הישנות במיטת הערמונית.
הייתי חוזר על PSA בעוד 3 חודשים להבין את הדינמיקה.
ברמות הנוכחיות של PSA ממליץ על מעקב בלבד.