שלום רב
אימי לאחר TOTAL GASTRECTOMY עקב סרטן קיבה. בתוצאת בדיקה פתלוגית - בטן נקיה, שוליים נקיים, בלוטות לימפה נקיותלאחר הניתוח היה סיבוך של דלקת ראות שהחלימה ממנו וחזרה הביתה.בבדיקות דם כחודש לאחר הניתוח: אנמיה, המוגלובין, ברזל, סידן וחלבונים נמוכים - כל זה צפוי.שאלתי לגבי ערכים גבוהים של:546 LDH 142 GGT 207 ALK. PHOSPHATASE האם גם אופייני לאחר ניתוח כריתת קיבה וצפוי להתאוששות? מה הסיבה לערכים?
תודה רבה.
פרופ' חנוך קשתן שלום רב!אחותי בת 42 ,סובלת מגיל 33 מסוכרת נעורים, באמצע 2008 חלתה בסרטן אשר אובחן באיחור לאחר שהתפשט לשחלות וכל חלל הבטן כולל לרבדי השומן,ביוני 2008 עברה ניתוח גניאונקולוגי ובו הוסרו השחלות הרחם התוספתן וכמו כן הוסרו גידולים מחלל הבטן ומהשומן, הניתוח עבר בהצלחה גדולה,בבדיקה פתלוגית אובחן שמקור המחלה הגיע מהתוספתן,היא עברה טיפולים כימותרפיים כשישה במספר ומאחר ומצבה היה טוב מאוד המליצו לה לעבור ניתוח שטיפה כימותרפית חמה איזורית להבטיח לה החלמה מקסימלית מהמחלה ,ואכן בינואר 2009 היא עברה את הניתוח שהוגדר גם הוא כמוצלח, ומאז היא עברה עוד שני ניתוחים, האחד בפבואר 2009 להסרת הדבקויות ובמאי 2009 עברה ניתוח נוסף ובו בוצע מעקף ממעי דק מורחב אל מעי גס רוחבי כדי להקל על פעולת המעיים וכמו כן הוסר כיס מרה .מאז ינואר ועד היום היא בצום מוחלט (אכלה בימים בודדים ללא הצלחה) היא מאושפזת רוב הזמן הזה, מוזנת דרך פיקליין ב- T.P.N ומידי פעם זונדה וחוזר חלילה.לאחרונה עברה בדיקת גסטרוסקופיה ונצפו בה כיבים מוארכים בוושט קנדידה וקפלים מעובים בכיבה ובתריסריון.כמו שאני מבינה כל הסיבוכים נולדים מזה שהיא לא אוכלת בצורה הטבעית,ושרוב הזמן היא מאושפזת ללא כל פעילות גופנית.הכל מתחיל וניגמר בפעילות המעיים שכניראה "מערכת ההפעלה" נפגעה שם מהרעליים או "מי יודע מה קרה שם בניתוח" והמעיים גועשים רועשים נחסמים וחוזר חלילה .כיום היא מטופלת ע"י קונטרולוק , דיפלוקאן,קלקסן, פוסיד כי היא לא משתנת מספיק ונוסף יש לה מיימת בחלל הבטן ושאבו לה כשלוש ליטר נוזלים משתי הריאות. אציין בנוסף שכל הבדיקות שעשו לה יצאו תקינות כולל מרקרים תפליטים פליאורליים(ציטולוגיה+חידקים),כיח ,בדיקות רוטינה , תפקודי כבד,קרישה,חלבונים,צלומי רנטגן, סיטי וכו'. אין ספק שהרופאים המטפלים בה כיום עושים את המקסימום לעזור לה, הם משתדלים להקל עליה והם גם מצליחים לפעמים, אין לי טענות כלפי אף אחד. כל שאני שואלת אותך פרופ' קשתן הוא האם אתה חושב שיש בידך לעזור לנו והאם קיימות דרכים אחרות לטיפול במעיים המדוברים, אולי לייזר? אולי כל דבר אחר שאתה בעושרך המקצועי יודע עליו וששווה לנסות?תודה רבה לך פרופ' קשתןאיילה.
תודה רבה לך פרופ קשתן על המלים החמות. קבענו תור אצלך במרפאה בראשון הקרוב בערב. לא יכלו לתת לנו לפני ואנחנו לחוצים. יש לנו כמה תשובות של בדיקות שעשינו. נקווה לטוב. רחל
הנכם מוזמנים ליום עיון בנושא "התמודדות עם כאב של חולי סרטן" שיתקיים בתאריך 25.11.09, יום רביעי, מהשעה 14:30 באולם סוזי, בבית מטי, האגודה למלחמה בסרטן, רח' רביבים 7, גבעתיים.
יום העיון ייערך בהנחיית: גב' מנדי לייטון בלישה, יושבת ראש העמותה למאבק בכאב.
לתוכנית יום העיון ומידע נוסף - לחץ כאן