יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
לימפומה
מאי1
14/11/20 | 19:37
דבר ראשון תודה על בפורום המדהים רציתי לשאול לאשתי היה לימפומה הודגקין בשלב 2 והיא טופלה בabvd. מה הסיכויים שזה יחזור? כמו כן רציתי לברר עד כמה זמן זמן נורמלי שהיא מרגישה חלשה וכאבי ראש? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי . תודה מראש.
הוסף תגובה
מאי1
14/11/20 | 19:37
לימפומה
פרופ בן יהודה
15/11/20 | 06:32
רוב החולים בהודג'קין מבריאים ככל שעובר הזמן סיכויי החזרה קטנים. לאחר שנתיים בד"כ הסיכויים לחזרה קטנים מאוד ולאחר 5 שנים אנו מחשיבים זאת כהברה. החולשה יכולה להמשך מספר שבועות עד חודשים מסוף הטיפול. זה מאוד אינדיבידואלי.
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
15/11/20 | 06:32
נשירת שיער
חנה שץ
13/11/20 | 00:02
שלום, אני מתוכננת לקבל טיפול משולב כימי וביולוגי, רציתי לדעת האם יש דרך מומלצת לשמור על השיער מנשירה? שמעתי שיש קסדות וכל מיני שיטות, זה מאוד יקל עליי.
הוסף תגובה
חנה שץ
13/11/20 | 00:02
נשירת שיער
פרופ בן יהודה
15/11/20 | 06:35
איני יודעת לאיזה מחלה ואילו טיפולים את עומדת לקבל אבל אנחנו בכל מקרה לא ממליצים על שימוש באמצעי עזר למניעת נשירה כי הם כרוכים או במניעה מקומית של הגעת הכימותרפיה לאזור הקרקפת (קסדה) או הפרעה בפעילות הכימותרפיה בתרופות שניתנות דרך הפה וגם כך לא עוזרות. השיער צומח מחדש ואפילו בריא יותר ויפה יותר.
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
15/11/20 | 06:35
Gvhd
פרי רינה
12/11/20 | 20:04
שלום פרופסור בן יהודה. אני שנה אחרי השתלת מח עצם מאח שלי (לוקמיה aml חריפה עם שתי מוטציות) בדיקות הדם תקינות וגם מח העצם וגם המוטציות נעלמו. אני סובלת מgvhd פצעים בפה כבר 4 חודשים ומטופלת בפרדינזון בנססטין ובתרחיף סטרואידי לשטיפת הפה אבל זה לא עוזר... האם יש תרופה אחרת לטיפול בgvhd?
הוסף תגובה
פרי רינה
12/11/20 | 20:04
יש הרבה טיפולים אבל חייב לבוא מצד אנשי השתלת מח העצם
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 21:04
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 21:04
GVHD
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 21:05
ל-GVHD יש חשיבות במלחמה נגד חזרת הלויקמיה וצריך למצוא את האיזון הנכון בין הדיכוי שלו לבין שמירה על צורה קלה שלו. רק הרופאים המטפלים שלך יכולים לאזן זאת
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 21:05
Gvhd
רינה פרי
13/11/20 | 10:01
אני מבינה שצריך למצוא את האיזון אבל האם יש סיכוי שהgvhd יהפוך לכרוני? ואז אני לא אוכל לקבל את החיסונים ואשאר ללא מערכת חיסונית מה ההשלכות של זה? כל החיים להיזהר מאנשים עם וירוסים ואי יכולת להתקרב לנכדים הקטנים שלי שחוזרים מהגן עם חממה של חיידקים?
הוסף תגובה
רינה פרי
13/11/20 | 10:01
קלקסן/קסרלטו
AAAA1234
12/11/20 | 13:55
שלום, יש לי תסמונת apla, ובנוסף קרישיות יתר מולדת. אני מזריקה בכל יום קלקסן - אחת ליום. נאמר לי כי מי שיש לו תסמונת apla, רצוי שישתמש בקלקסן. האם קלקסן מתאים יותר לתסמונת apla או שאפשר לקבל טיפול בקסרלטו גם במצב כמו שלי מה עדיף? האם לעתים מוסיפים גם אספירין לקלקסן? לפי מה קובעים מהו הטיפול המתאים יותר למצבי ? תודה
הוסף תגובה
AAAA1234
12/11/20 | 13:55
זהו הפורום של האגודה למלחמה בסרטן את צריכה מומחה בקרישת הדם
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 15:19
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 15:19
NHL , M.F , CTCI ובלוטת לימפה
א'דוידי
12/11/20 | 00:31
לכבוד: פרופ' דינה בן יהודה תחילה. מבקש לומר תודה רבה על התייחסותך ותשובתך לפנייתי בנושא NHL , M.F , CTCI וההשפעה על לחץ דם . ------------------------------------------------------------------------ בן 48 מגיל 20 מאובחן M.F מיקוזיס פונגואידס לימפומה של העור מסוג -T מפושטת ללא חלק בריא. *מבקש לשאול- מה ההשלכות. התסמינים החריגים והנדירים של אחרי הסרת / הוצאת בלוטת לימפה מבית שחי שמאל(?) *על הגוף / תפקוד הגוף בכלל וצד שמאל יד - ורגל בפרט ? * עד כמה הירידה ביכולת החיסון באותו צד בשל הוצאת בלוטת הלימפה משמעותית ? -בתודה מראש- יישר כוח ובריאות איתנה בכבוד רב
הוסף תגובה
א'דוידי
12/11/20 | 00:31
יש עשרות בלוטות בבית השחי הוצאת בלוטה אחת אינה משפיעה כלל
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 06:34
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 06:34
בדיקת דם
יקי פרידמן
11/11/20 | 19:24
שלום רב, יש לי כאבי בטן עזים, בעיקר בלילה. כמוכן אני סובל מאי ספיקת לב, ומאי בפיקת כליות. הנפרולוגית שלי שלחה אותי לבדיקת דם עקב עליה בקריאטנין. להלן התוצאות: free light fh-kapa - 50.40 free light ch-lamb -25.9 free kappa\free lamb - 1.95 שאלתי: מה משמעות התוצאות, והאם נדרשת המשך ברור? אם כן, איזה ברור? בברכה יקי פרידמן
הוסף תגובה
יקי פרידמן
11/11/20 | 19:24
בדיקות דם
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 06:33
העובדה שגם הקאפפה וגם הלמבדה גבוהים מתאימה יותר לעובדה שיש לך אי ספיקת כליות והפינוי של החלבונים פחות טוב. אבל השילוב של כאב גב והחמרה כלייתית מחייב המשך בירור
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
12/11/20 | 06:33
בדיקת דם
יקי פרידמן
12/11/20 | 10:36
חן חן עבור התשובה המהירה. תבורכי. יקי פרידמן
הוסף תגובה
יקי פרידמן
12/11/20 | 10:36
MGUS
pablomagno
10/11/20 | 13:40
פרופזור שלום, בבדיקת דם שעשיתי יצע לי free kappa 28.46 free lambda 13.46 kappa/lambda ratio 2.11 albumin pep 54.8 alpha 1 pep 3.8 alpha 2 pep 12.1 beta1 pep 6.6 beta2 pep 5.5 gama pep 17.2 יכול להיות שמדובר בהתחלה של מיאלומה? או שאין סיבה לדאגה? בתודה מראש, פבלו
הוסף תגובה
pablomagno
10/11/20 | 13:40
איני מפענחת בדיקות דם בפורום זה בניתוק מהקליניקה זה קורה לטעויות
פרופ בן יהודה
11/11/20 | 06:20
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
11/11/20 | 06:20
מיאלומה נפוצה
בן29
10/11/20 | 01:24
היי פרופסור דינה, רציתי ברשותך לשאול שאלה לגבי אמא שלי אמא שלי סובלת כשלוש שנים מנמקים שונים בגוף . לפני כשלוש שנים התנפחה לה כף הרגל והראמוטולוג המליץ לה על סטרואידים מכיון שחשב שמדובר בדלקת מפרקים. איתי טופלה בכמות גדולה של סטרואידים בזמן קצר. לאחר מכן מצבה החמיר . הרופאים השונים העריכו שהאסטרואידים אחראיים להחמרה במצב. אימי המשיכה להתלונן על כאבים ב באזורים שונים בגוף. לאחרונה אמא שלי עשתה Mri בעקבות כאבים בברך. בmri הודגם שבר גדול עם מעורבות שטח המפרק. כמו כן צויין שקיים בצקת מוח עצם ניכרת. חשוב לציין נזק זה לא נגרם מנפילה. בעקבות הכאבים העזים החליטו במרפאה לעשות לה בדיקת b2m והתוצאה הייתה 3400 לפני שנה אותה בדיקה הייתה התוצאה 2700 ולפני שנתיים 3300. בנוסף נעשה בדיקת שרשראות קלות Kapa 48.72 ערכי ייחוס 3.30-19.40 Lambada 38.79 ערכי ייחוס 5.70-26.30 Kapa/lambada 1.26 ערכי ייחוס 0.26-1.65 IgG 1378 ערכי ייחוס 552-1631 IgM 57 ערכי ייחוס 33-293 IgA 497 ערכי ייחוס 65-421 מקריאה שלי הבנתי שבמקרה של מיאלומה חלילה היחס הוא זה מה שחשוב בשרשראות הקלות. והיחס הוא תקין אך במספר האבסולוטי שני הערכים די גבוהים. ולזה לא מצאתי תשובה בפורומים השונים. אשמח לשמוע מה דעתך לגבי הסיפור הנ״ל והאם זה אכן אמור לעורר דאגה. כן גם חשוב לציין שאימי עשתה בדיקת אלקטרוזה למיאלומה ועדיין לא הגיעו התשובות. האם לדעתך הסיפור הוא מקרה קלאסי למיאלומה? אשמח לתשובה ממך תודה רבה רבה על עבודת הקודש!
הוסף תגובה
בן29
10/11/20 | 01:24
מילומה נפוצה
פרופ בן יהודה
10/11/20 | 06:31
בדיקת השרשרות הקלות מראה על כך שאין חד שבטיות כלומר שאין שבט אחד של תאים ששולט ומייצר את חלבוני החיסון. גם הרמות עצמן אינן גבוהות כלל. במילומה רק אחד מהשרשרות עולה או קאפא או למבדא ואז יש שינוי ביחס. לגבי האבחנה של אמא אין לי נתונים על מנת להבין במה המדובר איני מבינה מה המשמעות של נמקים במקומות שונים בגוף. לגבי השבר מדובר בשבר פתולוגי ולכן לא ניתן על סמך הנתונים לשלול סופית מילומה שיכולה להיות מסוג שלא מפריש חלבוני חיסון. השימוש הממושך בסטרואידים והשבר מחייבים בדיקת צפיפות עצם לשלול אוסטאופורוזיס
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
10/11/20 | 06:31
מיאלומה
בן29
10/11/20 | 21:29
קודם כל תודה רבה על המענה המהיר. רק רציתי לוודא את העניין על המיאלומה הלא מפרישה. במילים אחרות את אומרת שלא יהיה ניתן לזהות את המחלה גם אם נעשה את הבדיקות הספציפיות למחלה? גם אם הבדיקה שעשינו תהיה שלילית לא נוכל לדעת בוודאות שהתשובה השלילית היא שלילית מוחלט? ואם ככה העניין אז איך נוכל לדעת? ושוב, תודה רבה לך
הוסף תגובה
בן29
10/11/20 | 21:29
אם יהיה חשד סביר תבוצע בדיקת מח עצם
פרופ בן יהודה
11/11/20 | 06:19
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
11/11/20 | 06:19
בדיקת צפיפות עצם
בן29
14/11/20 | 03:17
שוב תודה רבה על המענה המהיר אמא שלי קיבלה תוצאות לצפיפות עצם התוצאה הייתה -2.2 והאורתופד ציין שמדובר באוסטופניה עכשיו חשוב לי לדעת האם ממצא זה משנה במשהו את התמונה? ושאלה נוספת האם זה שהיחס של השרשראות הקלות והכבדות תקין והB2M גבוהה 3400 לא מצביע על המיאלומה? כי הבנתי מקריאה שהיחס זה מה שחשוב בבדיקה של השרשראות. אז את ציינת שיכול להיות שמדובר במיאלומה לא מפרישה בגלל השבר הפתולוגי אבל השאלה הB2M כה גבוה יכול להצביע על המיאלומה הלא מפרישה או שאין קשר ? תודה רבה ומצטער על עומס השאלות
הוסף תגובה
בן29
14/11/20 | 03:17
המשך שאלה
בן29
17/11/20 | 06:19
היי פרופסור דינה, רק רציתי לעדכן שחזרו לאימי אתמול תוצאות הבדיקה של אבחון המחלה . אשמח אם תוכלי רק להתייחס ולהגיד לי מה הכיון Protein total electrophoresis 72.17 לא רשום טווח Albumin /globulin electrophor 1.4 טווח תקין M spike protein blood לא נצפה M spike protein blood % לא נצפה Gammaglobulin electrophoresis 14.9 טווח תקין Beta globulin electrophoresis 13.6 טווח תקין המקסימום 14.1 Alpha 2 globulin electrophoresis 11.1 טווח תקין Alpha 1 globulin electrophoresis 2.6 טווח תקין Albumin electrophor % 57.8 טווח תקין. לאור תוצאות אלו ההמוטולג של אימי אמר לה שניתן כמעט סופית לשלול את העניין של המיאלומה אך הוא ביקש ממנה לעשות בדיקת ct כל גופי בקרינה נמוכה על מנת לוודא שמשהו לא התפספס. האם לדעתך נכון לעכשיו לאור תוצאות בדיקות של אימי אכן ניתן לקבל צפירת הרגעה בעניין? תודה רבה לך!
הוסף תגובה
בן29
17/11/20 | 06:19
בדיקות תוספת
גילעד
08/11/20 | 16:07
שאר בדיקות ספירה יצאו הכל בנורמה ברוך השם תודה
הוסף תגובה
גילעד
08/11/20 | 16:07
בדיקות
גילעד
08/11/20 | 09:33
נשלחתי עי רופא גסטרו בגלל כבד שומני ואינזימים מעט מוגברים לאחר חודש ביצעתי שוב הכל חזר לנורמה הוסיף גם אימונוגלובלין m יצא 75 בנורמה אימונוגלובלין g יצא 1367 נורמה אימונוגלובלין a יצא 500 הנורמה עד 400 מה זה אומר ואם יכול לחזור לנורמה .הבנתי שיכול להיות קשור להומטולגיה .האם כדאי לבקש עוד בדיקות לבדוק את הנושא למשל בדיקת אלטרופרזיס מה עוד לבקש מה כדאי מאוד מודה לך.
הוסף תגובה
גילעד
08/11/20 | 09:33
ערך זה בפני עצמו אינו מדאיג אפשר לחזור עוד כמה חודשים על הבדיקה
פרופ בן יהודה
10/11/20 | 06:26
הוסף תגובה
פרופ בן יהודה
10/11/20 | 06:26
1
...
112