היי
בעלי אובחן כחולה בלימפומה הודגקין טרם עשה פט סיטי לוידוי הדרגה
אני בהריון מתקדם ויש לנו ילד בן שנתיים
האם לאחר טיפול כימו מותר לו להיות בקרבתנו?
האם זה מסוכן לעובר או לי או לילד?
תודה רבה מראש
שלום .
בן 48 מאובחן עם פוליציטמה ורה כ-5שנים
עד לפני מספר חודשים טופלתי בהידראה וכעת במעבר לאינטרפרון
אמור להגיע למינון של 180 שבועי.
השאלה שלי היא האם ניתן לטייל בחו״ל, כשיתאפשר כמובן,לפרק זמן שעולה על שבוע מכיוון שהדבר מצריך לקיחת הזריקות ושמירתו בקירור כל הזמן?
תודה רבה
שלום רב,
אימי עתידה בעוד כשבוע ב"ה לעבור השתלת מח עצם, טיפול כימותרפי של כ5 ימים ולאחר מכן ההשתלה.
אני אהיה איתה למשך כל האשפוז, ובחוברת שקיבלנו מטעם בית חולים
כתוב כי לא מומלץ לשהיה של אישה בהריון במהלך ימי הכימותרפיה.
אינני בהריון, ( עך שוקלת לעתיד הקרוב )
מה החשש כלפי מלווה הנמצא בחדר 24/7?
בעת קבלת הכימותרפיה?
האם ישנם דרכים בהם ניתן להימנע מהשפעה?
הבנתי שזה יותר ענין של מגע ישיר עם הפרשות המטופל, האם מניעה משימוש בשירותים משותפים יפתור עת הבעיה?
אחיות בהריון מטפלות בחולים המטופלים בכימותרפיה והן עושות הכל עם כפפות חד פעמיו והיום כמובן עם מסכות. אמצעי הזהירות הם שימוש בכפפות במגע עם הפרשות ובאשר לשירותים המשותפים נטילת ידיים וניקוי האסלה מספיקים.
היי , אבי חלה בלימפומה , עשה טיפולים כימיים וביולוגיים במשך חצי שנה ונראה רגרסיה של המחלה.
לאחר כחצי שנה הייתה הישנות של המחלה , שוב עשה טיפולים ובהמלצת האונקולוגית עשה השתלה עצמית.
בן 54 עם מחלות רקע (סוכרת , אחרי אירוע מוחי בגיל 40 ומעשן כבד , הפסיק לעשן בהשתלה)
ההשתלה בוצעה לפני 4 חודשים ולפי ספירות הדם הגוף לא מתאושש והרופאה ממליצה על השתלה חוזרת.
האם את ממליצה לקבל חוות דעת נוספת ? האם השתלה חוזרת זה אותה פרוצדורה כמו הראשונה ? כימותרפיה ואז שוב השתלה ? אותם תופעות לוואי?
אשמח למענה
שיחזרנו עכשיו שב6/9 לאחר שהתייעצנו עם הרופאה שלה אם אפשר לתת לה משהו לחום שקצת עלה (היה וירוס של יממה שרץ במשפחה), שאלתי אם ניתן לתת לה נורופן יהתשובה היתה רק אקמול!. קיבלה אקמולי בסירופ במינון לפי גילה.
האם זה יכול להסביר את העליה באינזים של הכבד?
האם ניתן לתת משהו לזירוז החזרה לערכים תקינים?
שלום רב פרופסור דינה.
מזה כשנה יש לי בלוטת לימפה נפוחה באגן:''נצפו מספר קשרי לימפה (כולל מיקום שעליו הצביעה נבדק משמאל , ) הגדול ביותר משמאל מגיע בציר האורך עד 29 מ"מ, מימין - עד 21 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין''.(רנטגן אגן וחזה- תקינים. אולטראסאונד איברים פנימיים (לא כולל כליות)- תקינים. מיפוי עצמות אגן- תקין).
ולפני כשבועיים עשיתי אולטראסאוונד צוואר:''US בלוטת המגן ============= מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 15 מ "מ האונה השמאלית : העובי 16 מ"מ, הרוחב 14 מ "מ האיסת'מוס : העובי 2.4 מ"מ באיסת'מוס הודגם נגע ציסטי בקוטר כ 3 - מ"מ . מירקם הבלוטה: הטרוגני, עם נגעים ציסטיים עד קוטר כ 4 - מ"מ בשתי האונות . נוכחות קשרי לימפה : משני הצדדים תחנות 3 ו 2 מידות 5*20 מ"מ מימין תחנה 2 וכ 4*23 - מ"מ תחנה 3 צורה: אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין לציין קשר לימפה תת עורי מאחורי האוזן משמאל בגודל כ 2*9 - מ"מ, במראה סונוגרפי תקין . בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים''.
אשמח לדעת מה דעתך? או כל טיפ אחר אפשרי?
(יש לי עוד כשלוש חודשים MRI לאגן)
המון המון תודה מראש
תינוק בן חודש. כשנולד היתה צהבת חמורה על רקע ABO incompatibility.
הספירת דם מהיום מראה על
bilirubin direct 0.67
bilirubin total 2.8.
מדוע הבילירובין הישיר כל כך גבוה? תפקודי כבד תקינים
בנוסף ספירת הדם הראתה:
HB 10.1
HCT 29.2
LYMPhocytes 53%
Monocytes % 13
Giant platelets +
myelocytes dif 0.5
Atypical Lymph% dif 18.5