שלום
חולה פוליציטמה בן 48
מטופל באינטר פרון לאחר מעבר מהידראה.
האם יש מניעה לעשות קעקוע?
תודה
לא הבנתי מה המניעה תמיד?
אסתטיקה או בריאות?
שלום, לפני מספר ימים אבי בן ה60 אובחן כחולה בmds. רציתי להבין האם זו מחלה כרונית שניתן לחיות איתה שנים ארוכות וטובות והסכנה היחידה היא ההתפתחות ללוקומיה, או שמא גם המחלה בפני עצמה עלולה לגרום למוות?
תודה ובריאות
המחלה מתבטאת בהפרעה ביצירת תאי הדם במח העצם ולכן היא כשלעצמה יכולה לגרום לירידה בהמוגלובין (ניתן לתיקון במתן דם וזריקות של אירטרופויטין -חומר ביולוגי שמעודד יצירת תאים אדומים), ירידה בתאים הלבנים עם נטיה לזיהומים וירידה בטסיות הדם עם נטיה לדימומים. בנוסף לכך כפי שהזכרת יש לה פוטנציאל להתפתח ללויקמיה חריפה.
MDS יכולה להיות מחלה כרונית של שנים רבות ללא צורך בטיפול איני יודעת את המדדים של אביך כך שלא אוכל לפרט מעבר לכך
שלום,
אני בת 20 חולה בלימפומה גרייזון, לימפומה מיצרית.
אני כרגע אחרי מחזור חמישי של כימו. מטופלת בפרוטוקול DA-EPOCH
רציתי לשאול האם מותר לי להחשף לתינוקת שקיבלה חיסון מחומשת (המנה השניה לגיל ארבעה חודשים) ללא טיפות פוליו. וכן לצהבת A ו-B
תודה רבה!!!
לפרופ' בן-יהודה, שלום
אני מחלים מלמפומה, וכבר שנה ללא טיפול. עם זאת בעקבות הרעה שחלה בהרגשתי, באזור הצוואר והוושט, עברתי לאחרונה בדיקת סי טי שבה נמצא שהכל כשורה. האם אפשר לסמוך על תוצאות בדיקת הסי טי לגבי אזורים אלה, או שהיא אינה אמינה במאה אחוז?
לתשובתך אודה!
היי!
אני בהפוגה מלימפומה, ותזונאית המליצה לי לקחת אנשור אדוונס. בעבר לקחתי את האנשור, ממש לפני שהלימפומה שלי עברה התמרה.יכול להיות קשר בין הדברים? אנשור יכול לעודד צמיחת, החרפת או התפרצות לימפומה??
שנה טובה
שלום.
יש לי במשפחה היסטוריה של בעיות במערכת הדם(מקווה שאני מתאר זאת נכון)
לסבתי יש סרטן לימפה אך הוא כנראה לא התפרץ.כבר בת 94.
לאבא שלי ,שהוא הבן שלה היה cll שהשתנה ל Mzl ולבסוף השתנה למשהו אחר אבי נפטר מהמחלה.
לי יש פוליציטמה ורה מה שמעיד שענייני הדם לא להיט אצלנו במשפחה.טופלתי בהידראה כ4 שנים וכרגע במעבר לאינטרפרון.
שאלתי היא האם ניתן לעשות בדיקות כלשהן לראות שאני לא סובל חס וחלילה מאותה מחלה?
שואל שוב
שלום דינה היקרה, לפני 4 חודשים דיברנו לגבי החשש שלי מלימפומה (low grade) הסברתי לך את הסיפור שלי והרגעת אותי אבל אחרי חודש הפחד שוב חזר ונפגשתי עם המטולוג בסורוקה לביקורת (המטולוג דר פורגס צבי) שהתרשם מבלוטת לימפה בגודל 1סמ לאחר שנפגשתי עם המטולוג דר אולג פיקובסקי שהתרשם מבלוטה בגודל 0.5סמ והייתי אמור להפגש איתך אבל ביטלתי (וחבל) את התור כי חשבתי שהנושא מאחורי, הסיפור שלי בקצרה הוא שה29.1.2020 הרגשתי בלוטה במפשעה שכאבה לי בשבועיים הראשונים היא קטנה ואז הפסיקה לקטון ונשארה בגודל שלה (לפחות למראית עין) עד היום עשיתי 2 אולטראסאונדים 1 בחודש שלישי ו1 בחודש רביעי עשיתי במצטבר 5 בדיקות דם (הראשונה ב7/2/2020 האחרונה ב 2/8/2020) לס'ד, כימיה, TSH, תפקודי כבד כליות אלקטרוליטים גלובלין אלבומין LDH (שיצא נמוך מהנורמה) והכל יצא תקין חוץ מALK שהיה גבוה (152) אין לי חום הזעות לילה ירידה במשקל (אפילו שקשה לי לעלות במשקל) הגולה במרקם שמור בלי הפרשות רכה ניידת ללא פתולוגיה ועם מבני סונוגראפי שמור וצורה מאורכת אבל לא משנה מה הגולה הזאת נשארת אצלי בולטת (סוג של גדלה קטנה לפחות במראה במהלך היום 10 פעמים) אז ניסיתי להתעלם ממנה וכל דבר הכי קטן כמו גרד ברגל או זיעה בשמש מכניס אותי לסטרס של כמעט להתעלף, בדקתי אצל עשרה חברים שלי (במישוש) אם אצלהם זה מוגדל וחוץ וחבר אחד שהוא ממש רזה חברה אחת שהיא ממש רזה ואח שלי (שאצל כולם הרגשתי גולה אבל קטנה משלי במעט) אצל אף אחד לא הייתה גולה כמו אצלי פרופסור אני יודע שאני חופר ואני זה שביטל את הפגישה אבל אני באמת לא יודע מה לעשות ואני חושש מאוד מNHL שמתפתח אצלי לאט ואני כרגע בשלב ללא תסמינים (חשוב לציין שמצאתי תמונות שלי עם אותן גולות באותו מקום באותו גודל פחות או יותר בתמונות שלי מלפני שנתיים
תודה רבה פרופסור דינה!
בדקתי גובה ומשקל: 1.83, 70קג
השאלות שלי הן איך אפשר לדעת שלא פיספסו אותי ובטעות לא איבחנו אותי
ואיך יכול להיות ש רופא לרופא הערכה של כמה הכדור גדול שונה (הכירורג הראשון אמר 2 סמ ההמטולוג השני 0.5סמ ההמטולוג השלישי 1סמ
והאם לפי דעתך טיפול נפשי הוא באמת הפיתרון או שזה בעיה גופנית שצריכה בירור נוסף?
אורן היקר,
כדאי שתבוא וארגיע אותך שוב
שלום רב, בעלי בן 75 עבר כריתת אונה שמאלית בעקבות גידול סרטני בריאה ,לאחר שנה וארבעה חודשים התגלה ב-PCT נמצאו לימפוצטים,קטעי סחוס מושבות חיידקים ורבדים של תאים אפיתליאליים ממאירים,מקורנים שמתאים מורפולוגית לקרצינומה בבלוטת הלימפה בבית החזה ויש לנו הפניה להקרנות ממוקדות על הבלוטה . במקביל הומלץ לנו לערוך טיפול מונע באמצעות כימו אימוני - 4 פעמים , פעם בשלושה שבועות . האם לקבל את ההמלצה של הטיפול המונע . מציינת שבעלי שומר על שגרת הליכה ושחיה שלוש פעמים בשבוע והוא מרגיש טוב.
תודה על ההתייחסות .