הטסיות הגיעו לפני חודש ל921 אלף,התחלתי טיפול בהדראה,כדור אחד ביום,לאחר חודש עשיתי בדיקת דם,והטסיות היו 615 אלף,רציתי לדעת באם ממשיכה חודש נוסף עם כדור אחד ליום,הטסיות ממשיכות לרדת?,לאחר כמה זמן הטסיות מפסיקות לרדת?האם באופן עקרוני יש ערך רצוי למספר הטסיות?בנוסף רציתי לדעת מה מטרתה של בדיקת הLDH? התוצאה שלה יצאה בנורמה.
הרבה תודה,שנה טובה.
הטיפול בהידרוקסיאוראה הוא טיפול מתמשך כי עם הפסקתו הטסיות עולות שוב השוני היחיד שעושים הוא במינון. לגבי מהו המספר ששואפים להגיע אליו הוא אישי לכל חולה ומתבסס מהם גורמי הסיכון שלו מהו גילו ומהם הערכים של תאי הדם האחרים בספירה.
ה-LDH הוא מדד של התחלת הצטלקות במח העצם
היי!
אני בהפוגה מלימפומה. רופא המשפחה המליץ לי לקחת רמוטיב.
רמוטיב מדכא את מח העצם? הוא יכול להעיר מחדש את הלימפומה? הרופא הזהיר שרמוטיב גורם לנשירת שיער (עד שגידלתי מחדש את השיער, אני פוחד לוותר עליו שוב...), אם אקח עם הרמוטיב אבץ, אשאר עם השיער? יש סכנה של מינון יתר של אבץ או רמוטיב?
משנה שאני גר באילת (תנאי חום)?
אני לא יודעת מהי הסיבה להמלצה של רופא המשפחה אבל מהנסיון שלי שיחות מועילות הרבה יותר בשלב שבו אתה נמצא
שלום
בהמשך לשאלתי לבעלי בחודש 8/2019 התגלה לימפומה tוb ברגל ביצע הקרנות
כעת ב 8/2020 יש לימפומה t בעלי סובל מאוד מגרד ומסחיבת הרגל
כעת הרופא עור טוען שלא נראה לו שהקרנות יעזרו הינו אצל ההמטולוגית אונקולוגית היא רשמה שלא נראה שיעזור הקרנות חוזרות אך הרופא מרדיותרפיה כן אומר הקרנות . אני מבינה שעדיף הקרנות ממוקדות השאלה עם זה יעזור בעבר עבר 15 הקרנות כל יום באותו המקום .
האם יש טיפול אחר אפילו שלא בסל שניתן לעזור לו
שלום,
אני בן 36, אחרי כמעט שנה מסיום שישה מחזורים ב-abvd.
בבדיקת אולטראסאוד שביצעתי לא הודגמו בלוטות רוק, ונשאל האם הן אטרופיות.
הבדיקה נבעה משינוי שחשתי בפה, ככל הנראה בבלוטות הרוק. אני חושב שהשינוי התחיל תוך כדי הכימותרפיה. אני לא מרגיש מחסור ברוק או יובש בפה.
האם מדובר בתופעת לוואי מוכרת של הטיפול?
תודה!
בעלי אובחן עם לימפומה עש' הודג'קינס ומטופל ע"י דר' שאולוב בהמטולוגיה בהדסה עין כרם. אנחנו מחפשים רפואה משלימה כדי להקל על התופעות הנילוות לטיפול הכימותראפי.
האם יש בהדסה מרפאה לרפואה משלימה? איך אני משיגה אותם?
על איזה טיפול משלים יש המלצות בסוג הזה של סרטן?
השגתי שני מספרי טלפון שאמורים לקשר אותי לרפואה המשלימה אבל אני מגיעה למרפאת פלסטיקה וכלי דם.
תודה רבה.
הייתי רוצה לבדוק לגבי המחלה קיבלתי בשורה עכשיו לאחר בדיקות מרובות שאני חולה במחלה, כרגע אני בשלב 1 לכן טיפולים לא אקבל האם זה תקין?
אני רוצה להוציא שתלים בשד שקיימים אצלי שנתיים האם יש לזה קשר למחלה?
מאז שעשיתי ניתוח שתלי סיליקון יש לי נשירת שיער ומרגישה חולשה האם זה מהמחלה? מהשתלים?
שאלתי את הרופא בביקורת כירורגיה פלסטיקה לטענתו 50% יכול להיות שארגיש טוב יותרויכול להיות שאריג רע יותר?
אין לי מושג מה לעשות כרגע,
האם לימפומה פוליקולרית שקטה היא סופנית?
אודה לתשובתך
שלום רב, פרופ' בן יהודה
הנני מביאה בפניך תוצאות אחרונות של גלובולין בטא 1 :
ביולי 2019 - 6.8
בדצמבר 2019 - 7.1
באוגוסט 2020- 7.5
הערכים הללו הם של גבר.
האם הם עלולים להצביע על מחלה ממארת ?
אודה לך על תשובתך בהקדם