שלום פרופסור דינה
אבא שלי שלום גרשום בן 76 מטופל מזה שנה וחצי במחלקה המטולוגי בבי"ח רמב"ם. סובל מ aml מטופל בוידזה וונטוקלקס. מצבו הוחמר בשבועות האחרונים והוא הפך לסיעודי, מאוד חלש ומוגבל. בשיחה היום נראה כי האופציות להמשך טיפול כמעט ולא קיימות. הייתי רוצה לשמוע את דעתך לטיפול והמלצה להמשך.
תודהרבה רונן גרשום
0507565784
Ronen@shekelonline.com
שלום רב,
לא יודעת אם זה הפורום הנכון אך אנסה,
בת 40 בהריון שני (אחרי ivf) , המוגלובין נמוך בד״כ אך בבדיקה אחרונה נמצא המוגלובין 9.7 ואילו ה הפריטין 133.בשלב זה הריון תקין. מה דעתך?
תודה רבה
חייבים להמשיך טיפול על מנת להקטין את סיכויי חזרת המחלה
היי. כפי שפרסמתי אתמול :
היי. שואל בשביל מכרה,
בת 28 בריאה בדרך כלל
בדיקת EOS ABS 1.3 כאשר המקסימום הוא 0.45
EOS% - 11.7%
WBC-11.1 k/ul
הבדיקות הללו תמיד היו תקינות אבל הפעם לא. אציין שבתקופה האחרונה יש לפעמים חולשה
טסטים לאלרגיה מאתמול- אלרגיה לברוש וקרדית אבק, בדיוק כמו הטסטים שנעשו בגיל ילדות.
אציין כי בעבר בדיקת הEOS הייתה תקינה למרות שהאלרגיה הייתה גם אז
אז מדוע הערכים גבוהים כיום?
האם יכול להיות שמדובר בסרטן?
תודה מראש
נכון ענית לי. ענית לי שצריך להמתין לתשובת התבחיני אלרגיה. והם הגיעו
אלרגיה לברוש ואלרגיה לקרדית האבק(שתיהן לא משהו חדש, אלא מגיל ילדות)
אז ניתן להסיק שהערכים הגבוהים לא נובעים מאלרגיה? (כי בעבר גם הייתה לי אלרגיה אבל הערכים של eos היו תקינים .
אם לא מאלרגיה אז ממה הם יכולים להיות? יכול להיות סרטן? האם עלי לעבור עוד בדיקות? תודה
התנודות במספר האיאוזינופילים קשורה לעונות שנה ולחשיפה. כשאין חשיפה משמעותית הם תקינים וכשיש חשיפה הם עולים והעליה אצלך היא מתונה.
אני כותבת זאת עם ההסתייגות שלא לקחתי ממך אנמנזה לא בדקתי אותך ולא ראיתי בדיקות מעבדה אחרות. אם אתה מודאג מציעה שתלך ליעוץ המטולוגי מסודר
אני בן 45 חולה סכרת מגיל 23 .כבד שומני דרגה בינונית.סובל 5 שנים ויותר מטחול בין 15 ל 16 סמ.טסיות גם ב 5 שנים האלו בין 100 ל 120.רציתי לשאול 2 שאלות ברשותך .האם טחול בגודל הזה לאדם ששוקל 110 נחשב לגדול .ושאלה שניה האם קיים קשר בין טסיות לטחול טיפה מוגדל ומה כדאי לבדוק תודה
EOS% תקין - 3.7%
מה הערכים האלה אומרים? האם יכול להיות שמדובר בסרטן?
טסטים לאלרגיה + אלרגיה לאוכל:(נעשו היום)
אלרגיה לקרדית אבק +אלרגיה לברוש. (ידוע מאז ומתמיד) (ובכל זאת פעם ערכי הEOS היו תקינים.)