איך ניתן למנוע גדילת כבד, מהתרופה שאני נוטל הכבד גודל.
תודה
שלום,
בת 60+ לאחר ניתוח בקע.
קיבלתי הנחייה להזריק קלקסן ברקמת השומן כדי למנוע קרישיות.
הזרקתי בבית אך לא בטוחה שזה היה ברקמת השומן, כי לא היה אח"כ כאב, וכשהזריקו בבי"ח כן היה כאב.
האם אין השפעה כאשר ההזרקה היא לשריר?
האם יכול להיות מסוכן במידה ולא הוזרק לרקמת השומן?
תודה רבה על כל העשייה שלך ובפרט בפורום הזה!
שבת שלום!
שלום רב
בת 41 הריון ראשון שבוע 9.
כל החיים wbc בין 11 ל 20 אלף וטסיות סביב 650.
התחלתי בירור המטולוגי רק בגלל ההריון עשיתי לאחרונה בדירת jak2 ו bcr.abl יצאו תקינות.
היום בספירת דם wbc 18 plt 750 מצרפת קובץ.
אני מודאגת ממש
האם זה יכול להיות תוצאה של הריון או שיש בעיה
לא יודעת מה לעשות
אודה לתשובה
תודה רבה על תגובתך המהירה.
אני בבירור המטולוגי יש לי תור עוד שבועיים האם זה סובל דיחוי????
האם צריך בדיקת מח עצם האם עושים זאת בהריון??
מממ לבקש טיפול לקרישה ליסוע למיון?
שלום לך פרופ' בן יהודה היקרה,
בן 50, 80 ק"ג, 186 סמ, עו"ד במקצועי, בריא בדר"כ, לא מעשן.
סובל מילדות מחסר ב G6pd.
אתחיל בזה, שאני פונה אלייך בשאלת השאלות - האם ע"פ הממצאים וכי לא נמצא הסבר הגיוני לעייפות והתשישות (גם תסמונת העייפות והתשישות נשללה) ראוי בעת הזאת, למרות גילי הצעיר, לפנות להמטולוג בבי"ח שיבצע לי בדיקת מח עצם כדי לשלול חו"ח המצאות של מיאלומה נפוצה?
אני מתלונן תקופה מאד ארוכה על עייפות מוגברת, חולשה, תשישות וישנוניות שלא מרפה מזה שלוש שנים.
נשללה תסמונת העייפות הכרונית.
לפרקים, כאבים בעצמות, בכפות הרגליים, וכאבי גב, אך לגב לא ייחסתי חשיבות שכן סובל מפריצת דיסק. החולשה מורגשת בעיקר בספורט.
בשנתיים האחרונות, הרבה אירועי הצטננות מה שאולי מצביע על מערכת חיסון חלשה.
בחודשים האחרונים, חלה החמרה, ובתקווה להרגיש יותר טוב, התחלתי לעשות ספורט על בסיס יוצי, רך הגוף נלחם בי, העייפות והתשישות לא מרפים.
במקום להיות ער 16 שעות ולישון 8, שזה הנורמל, אצלי זה הפוך. יותר מ 8 שעות לא יכול להחזיק מעמד. בקושי מתפקד בעבודה
.
ביצעתי אמש בדיקות דם כולל ויטמינים.
לצערי לא עשיתי קלציום (סידן).
רצ"ב תוצאות בדיקות דם, בעיקר החריגות מאמש:
המוגלובין= 13.7 (קרוב למינימום 13.5)
ההמטוקריט = 40.3% (מינימום 41)
4.23 = RBC (מינימום 4.5).
השניים האחרונים מתחת למינימום הנדרש והפעם האחרונה שהם היו נמוכים היה ב 2016, לפני 4 שנים.
אחוז הלימפוציטים שלי לראשונה בחיי גבוה 45.3% (מקסימום 43).
ומנגד, רמת הנויטרופילים 39.2 (מינימום 40).
אמנם לא אוכל הרבה בשר, אבל תמיד ויטמין B12 (כיום 343) היה נמוך יחסית.
ברזל 104.
חומצה פולית גדול מ 10 (לוקח כל יום כדור קטן). לפני כן היה פחות מ 3.4.
ויטמין D25 = 24 ng/ml
אגב, PSA = 0.35 (קרוב לגהול התחתון).
כל יתר המדדים בתוך התחום.
אם לדעתך אין צורך לבקש הפניה להמטולוג בבי"ח לבצע בדיקת מח עצם?
במידה ולא, האם תוצאות הבדיקות שלי עלולות להעיד על מחלה אחרת או שהן יותר מצביעות על חוסר תזונתי?
איך את ממליצה להמשיך מפה?
תודה רבה מראש על הקדשת הזמן היקר והעזרה.
איתי
שלום רב, האם האינטרפרון החדש (הרופג) יהיה זמין גם לחולי Et כתרופה שלא בהתוויה שכן היא יכולה להיות הרבה יותר נוחה לשימוש?
תודה!!
שלום רב, בת 42, מחזור סדיר.
ביצעתי לפני כחודש בדיקת דם. הברזל נמוך אבל ההמוגלובין והפריטין תקינים. אני יודעת שישנם סוגים של גידולים שמאפיין אותם דימום/חוסר ברזל. אני לא מבינה איך יכול להיות שהברזל שלי נמוך אבל הפריטין וההמגלובין תקינים. האם זה יכול להיות קשור לכך שעשיתי דיאטה לאחרונה?
1. האם תוצאות הבדיקות שלי עלולות להעיד על דימום פנימי או מחלה פנימית או שהן יותר מצביעות על חוסר תזונתי? פירטתי את התוצאות בהמשך ההודעה למטה.
2. התחלתי לקחת ברזל וB12. עבר חודש. האם זה מספיק זמן לבצע בדיקת דם חוזרת?
תודה רבה מראש על הקדשת הזמן והעזרה.
IRON 44.00 UG/DL
TOTAL PROTEIN 6.90 G/DL
ALBUMIN SERUM 4.30 G/DL
TRANSFERRIN SATURATION % 11.00 %
TRANSFERRIN 282.00 MG/DL
FERRITIN 20.74 NG/ML
FOLIC ACID 4.70 NG/ML
VITAMIN B12 277.00 PG/ML
RBC 5.26 M/UL
HEMOGLOBIN 13.40 G/DL
HEMATOCRIT 41.80 %
MCV 79.50 FL
MCH 25.50 PG
MCHC 32.10 G/DL
RDW 14.30 %
שלום,מאד מודה לך על התשובות והמידע הרפואי שאת נותנת לנו,מאד עוזר לנו,בכך שנדע להנהל נכון,לצערי לפעמים הרופאים המטפלים,אינם נותנים את הידע הדרוש.הרבה תודה על העבודה המבורכת שאת עושה.
ברצוני לשאול ,יש לי טרומבו ציטוזיס,התחלתי עכשיו הידראה,האם צריך להמשיך גם את האספרין?האם אין סתירה ביניהם?בנוסף רציתי לשאול בחודש הראשון מתי הספירה מתחילה לרדת?והאם בסוף החודש ,אחר בדיקת דם,אראה שהכדוריות הלבנות והנויטרופילים בנורמה,אפשר להתנהל רגיל במרחב הציבורי וכן לנסוע בתחבורה ציבורית?ושוב תודה רבה
תודה לך
צריך להמשיך אספירין הוא עובד על תפקוד הטסיות בעוד שההידראה עובדת על מספר הטסיות. הזמן לירידת הספירה הוא אישי לכל חולה ומצריך מעקב צמוד בהתחלה. את צריכה להיות מאוד זהירה כמו כולנו במרחבים הציבוריים.
מאובחן עם p.v עד היום מטופל בהידראה ומתחית מעבר לפג אינטרפרון.
ידוע כי לי כדאי להיות חשוף לשמש במיוחד בין 10:00-16:00.
נשאלת השאלה האם ניתן להיות בים או להסתובב בשעות הבעיתייות עם קרם הגנה ,הליכה בצל, והימנעות משמש באופן כללי.
כפי שאמרתי קרם לא לגמרי חוסם אפשר לזמנים קצרים בלבד בצל אין בעיה