פרופ' שלום,
אני בן 27. בילדותי לא חוסנתי נגד אבעבועות רוח ומעולם לא חליתי באבעבועות רוח, אך אימי חלתה השבוע בשלבקת חוגרת ועכשיו הנגעים פעילים. מה הסיכוי שלי להידבק ממנה אם אני לא בא במגע עם הנגעים אבל כן עם מגבות לניקוי ידיים במטבח ואוכל שהוכן על ידה ? עניין האוכל מטריד את הבית.
האם לדעתך כדאי לי לבקש מרופא המשפחה להתחסן נגד אבעבועות רוח כדי למנוע הידבקות? והאם החיסון, לאחר שאקבל אותו, יכול לגרום לי לחלות באבעבועות רוח? (כי הגוף שלי לא מכיר את הנגיף, לא חוסנתי בעבר ולא חליתי).
מתנצל אם השאלה לא מתאימה לפורום, הגעתי אליו כי מצאתי תגובה שלך פה בפורום על שלבקת משנת 2015.
לתשובתך אודה רבות :)
שלום,
יש לי כל הזמן פריטין נמוך בין אפס לארבע וחוסר ברזל שעולה או עי עירוי או כדורי ברזל אבל אז שוב יורד.
כולם ( רופאים) אומרים שזה לא אוכל. הייתי מאוד רזה כל חיי אז חשבתי שאולי חסר לי תוספים.כיום משקלי תקין ועדיין. עשיתי גסטרו ויצא תקין וגם הליקובקטר.
רופא משפחה לוחץ שוב על גסטרו- למרות שעשיתי לפני 4 שנים וגם מבקש קולנסקופיה.
בהנחה שקולנסקופיה תצא גם תקינה.
מה כבר יכולה להיות הסיבה???הרי אני מרגישה טוב מעבר לאנמיה אין לי בעיה בעיכול.
המחזור גם בסדר.
גם לאימי ואחותי יש חוסר ברזל. אנחנו לא צמחוניות.
יכול להיות שיש בעיה המטולוגית? או שבהכרח זה גידול?
תודה
הסיבות לחסר ברזל בנשים בגיל הפוריות הן וסתות הריונות ולידה
לאחר גיל הפוריות צריך לחפש מקור לדמם שהוא לרוב ממערכת העיכול אם הגסטרוסקופיה היתה תקינה צריך קולונוסקופיה. סיבה נוספת היא מחלת הצליאק שיכולה להופיע גם בגיל המבוגר. הבדיקה לכך היא בדיקת דם שתוכלי לבקש מרופא המשפחה
תודה רבה ! גם על המענה המהיר.
לגבי צילאק זה משהו שלא ידעתי. אני אבקש. לאחרונה תזונאית אמרה לי.
רופא המשפחה סירב לתת בדיקה.רוצה שאגש לגסטרו.
הבעיה שאני מגיעה לגסטרו כל מה שמעניין זה לעשות את בדיקת הקולונסקופיה או הגסטרו' כאילו שזה נעים לפציינט.
אגב מבחינה גניקולוגית- הבנתי שזה לא מונרגיה.
רציתי שאלה אחרונה: האם להערכתך כדאי לקחת גלולות ברצף כדי לוודא שזה לא מהמחזור?
אין קשר בין חומצה פולית ויטמין D והידראה. אם חסר לך מי מהויטמינים את צריכה להשלים בלי קשר.
לגבי חשיפה לשמש קודם כל כמו כולם עד 10 ואחרי 4PM וכשאת יוצאת לשמש להשתל להיות מה שפחות חשופה: כובע רחב שוליים ומה שפחות איזורי גוף חשופים ניתן להיעזר גם במסנן קרינה לא תמיד עוזר
שלום אני מזריקה מעל לשנה קלקסן, כל פעם בצד אחר של הבטן. לאחרונה יש לי כאבים די משמעותיים באזור ההזרקה. יש לי גם מעין "גולות" באזור זה. האם יכול להיות מצב שנוצרה לי באזור דלקת מרוב הזרקות, אני מרגישה באזור זה רגישות אפילו בזמן שאני צוחקת.
האם יש לשקול לעבור לטיפול בקרישיות באמצעות כדור בבליעה (קסרלטו)? תודה.
היי פרופ׳ בן יהודה, צרפתי להודעה קובץ עם סיכום ביקור של בן דוד שלי, חייל צעיר בן 19 שכעת מאושפז לצורך הוצאה של קשרית מבית השחי לצורך המשך בדיקות כתוצאה מפאנציטופניה. עשו לו המון בדיקות וביופסיות (התוצאות מופיעות בקובץ) ועדיין לא נראה שמבינים מה יש לו בדיוק. אמא שלו ממש בלחץ ולכן אני פונה אלייך בתקווה להפיג לה קצת את המתח ולהבהיר את המצב. אשמח להתייעצות לגבי השאלות הבאות:1. סריקת פט העלתה חשד למחלה לימפופרוליפרטיבית, ביופסיית לשד הינה ״לא ספציפית״ אבל עדיין נכתב שישנו חשד לmds. להבנתי mds זה מצב נדיר מאוד בגיל כזה והבדיקה לאשרר את האבחנה היא ביופסיית מח עצם. אם הרופאים לא הגיעו למסקנה חד משמעית שאכן מדובר בmds לאחר הביופסיה איזה עוד בדיקות אפשר לעשות כדי לאשש את זה? והאם זה סביר שאדם כזה צעיר יסבול מהמחלה הזו? 2. הביופסיה מהקשרית בבית השחי יכולה לעזור באבחנה לmds או שזה נועד לבדוק משהו אחר? הרופאים כלל לא הסבירו. מחלה לימפופרוליפרטיבית הולכת עם mds? כי איך יכול להיות שזה גם וגם? או שזה או או? 3. בהנחה שמדובר בmds, מה הטיפול המומלץ ואיזה צעדים כדאי לעשות?
4. הכי חשוב- לאור כל הנתונים שיש בדף המצורף להודעה אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך על המצב ואיזה בדיקות ואיזה צעדים כדאי לנקוט בהמשך? האם כדאי ללכת לבית חולים אחר (מאושפז כרגע ברמב״ם)? הכוונה היא האם יש בארץ מומחים שמתעסקים ספציפית במחלות המטולוגיות נדירות כאלה. תודה רבה רבה!!!!!
ערב טוב,
האם יש בעיה לחולה pv לשהות ליד אדם שעובר מיפוי לב עם חומר רדיואקטיבי? (ביממה לאחר הבדיקה)