שלום פרופסור, אני בן 53 מאובחן כחולה et מוטציה calr type1. כרגע הטסיות 850000. נאמר לי על ידי ההמטולוג שכאשר הטסיות יגיעו למיליון אצטרך לקחת כדור הידראה. שאלתי האם בשלב של מיליון צריך לקבל טיפול? אם כן האם לא עדיף peginterfiron? האם הקופה מממנת את הפג אינטרפרון?
בתודה מראש
שלום האם אפשר לפרט על הטיפול בלימפומה מסוג t cell ?
האם יש עוד טיפולים חוץ מ chop?
מה לגבי טיפולים חדשניים בנושא ?
אם הנקודה הממאירה זה בכבד מה זה אומר ?
אנחנו לא מטפלים במחלה אלא בחולה. הלימפומות מסוג T הן קבטוצה נרחבת מאוד של מחלות ולא רק מחלה אחת לכן איני יכולה לענות כך על שאלתך.
יש טיפולים חדשניים במחלה זו
שלום,
סיימתי טיפולים כימותרפיים לפני כתשעה חודשים בעקבות לימפומה מסוג הודג'קין בבית החזה ובצוואר.
ביצעתי היום אולטראסאונד צוואר. בזמן הבדיקה נאמר לי שראו מספר בלוטות לימפה קטנות בצוואר ושלא מדובר במשהו שמצריך התייחסות. בפענוח רשום-
"מספר בלוטות לימפה קטנות במשולש קידמי צוואר שמאלי בגודל מירבי 9*3 מ"מ."
ללא ידע רפואי, 9 מ"מ באחד הצירים נשמע לי די גדול. האם באמת אין צורך להמשיך ברור במצב שכזה?
המטרה בבדיקה היתה בחינה של בלוטות הרוק, שבפני עצמן נראו תקינות.
תודה
לא מצויין דבר על מרקם או זרימת הדם. הפענוח המלא של האולטראסאונד הוא-
"""
בלוטת התריס בגודל תקין, המרקם תקין, הווסקולריות רגילה, ללא קשריות.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר.
מספר בלוטות לימפה קטנות במשולש קידמי צוואר שמאלי בגודל מירבי 9*3 מ"מ.
לא הודגמו בלוטות פאראתירואיד מוגדלות בצוואר.
שלחבלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס ללא ממצא.
""""
ביצעתי פעם אחרונה פט בחודש נובמבר, כשבועיים לאחר הטיפול הכימותרפי האחרון. לא היו שם ממצאים בצוואר. בפענוח של הפט רשום "איברי הצוואר בגדר הנורמה. אין לזהות לימפאדנופתיה באזור".
ערב טוב,
לאחר אבחנה חדשה של follicular lymphoma grade 3a. עדיין לא בוצע PET. רציתי לברר כמה רצוי לקבל חוות דעת שניה על הביופסיה, כי הבנתי שקביעת הgrade משפיעה מאוד על ההחלטה על טיפול.
תודה רבה!
מאיה
האם jak2 יכול להופיע כחיובי בבדיקות דם גם עבור מחלות אלו ולא רק עבור mpns..? תודה
אני בן 48 ומטופל כבר כ-4 שנים בהידראה. בעבר הייתי אצלך לייעוץ ואישרת כי זה אכן הטיפול הנכון עבורי לפי כל המדדים.
כיום אני רואה שאת וגם הרופאה שלי מעודדות מעבר לאינטרפרון.
ראיתי שאת ממליצה לחולים צעירים מתחת לגיל 65 לקחת אינטרפרון.
1. האם ישנה בעיה עם שימוש ממושך לאורך שנים בהידראה?האם עלול לגרום למחלות אחרות כתוצאה מכך?
2. האם מומלץ מעבר לאינטרפרון בתקופה זו כי למיטב הבנתי יש מעט תופעות לוואי כמו חולשה והרגשה של חולי?
תודה ושבוע טוב
אבל אם הידראה מוגדרת ככימותרפיה האם אין לה את אותן תוםעות לוואי?
פגיעה במערכת החיסונית?
שמעתי בהרצאה שהתקיימה בזום מטעם עמותת חליל האור, שלאור מחקר שהתקיים בשנים האחרונות, הוחלט שכדאי בנוסף לאספירין והקזות, להוסיף איזו תרופה לחולים בסיכון נמוך (מתחת גיל 60 וללא ארועים טרומבוטיים).
באיזו תרופה מדובר?
האם רלוונטי גם לחולה צעיר - 35+- ?
מה בעצם ההשפעה של תרופה זו? הורדת ספירות?
אצלי טסיות מעל מיליון בנוסף לכדוריות אדומות גבוהות.
האם זו תרופה שניתן לקחת בהריון/ הנקה?
השאלה אם טסיות מעל מליון זו סיבה לטיפול?
או מה כן ?
לאמי בת ה 76 יצא בדיקת גלובלין אלפא 2 גבוה מהנורמה 14.1.
שאר הבדיקות יצאו בטווח הנורמה.
יש לציין שהיא תקופה ארוכה חשה ברע ונלקחו גם מס מרקרים לגילוי מיאלומה הכל יצא בטווח הנורמה.
האם המדד הזה יכול להצביע על המחלה?
היי, אני בת 20, חיילת בסדיר ובריאה לגמרי עד עכשיו. בתחילת פברואר נדבקתי בebv וחליתי במחלת הנשיקה לבערך חודש. במהלך המחלה התנפחה לי בלוטת לימפה בצוואר אבל היא גם נעלמה אחרי כשבוע מההחלמה שלי (בחודש מרץ). לפני כחודש וחצי התנפחה לי בלוטת הלימפה הזו שוב ולוותה בחום שעולה ויורד, פריחה וגרד בכל הגוף וירידה במשקל של כ-4 ק"ג, ללא שינוי הרגלי האכילה. הלכתי לרופא שביצע ספירת דם ובדיקת תפקודי כבד וcrp וכל הבדיקות יצאו תקינות לגמרי. הרופא בדק אותי ואישר שבלוטת הלימפה נפוחה מאוד ושיש לי עוד בלוטות לימפה נפוחות מתחתיה מעל החזה ושיש לי חום גבוה. חזרתי אליו עם תוצאות הבדיקות והוא אמר שבגלל שהתוצאות תקינות אין לי ממה לדאוג ושזה יעבור לי מתישהו ושלפי בדיקות הדם זה לא מחלה זיהומית. אני עדיין עם פריחה וחום לסירוגין וממשיכה לרדת במשקל ולהרגיש מאוד חלשה. יש לי ממש גרד רציני כמעט בכל הגוף שלא עובר וכמובן בלוטות לימפה נפוחות שלא מתכווצות. האם אני צריכה לדאוג וללחוץ על הרופא לקבל הפניה לאולטראסאונד? או שזה שתוצאות בדיקות הדם תקינות אומר שבאמת הכל בסדר ושאין סיבה להמשך בירור? אני מודאגת מלימפומה מכיוון שיש לי היסטוריה משפחתית בנושא ואני מודעת לתסמינים שנשמעים מאוד דומה למה שיש לי...
תודה מראש על התשובה