שלום לפרופסור היקרה,
עברתי למפומה בדרגה 4, אגרסיבית שלא הגיבה מספיק טוב לכימותרפיה, אח"כ עברתי טיפול התאי CAR T ללא השתלת מח עצם אח"כ.
ב"ה שנה וחצי אחרי,
במהלך הטיפולים כ 9 חודשים- ירדתי 30 ק"ג במשקל, עליתי אותם בחזרה- אני במשקל גבוה- 98 ק"ג, האם זה מדאיג? בדיקות הדם והפט בסדר, אבל לא מצליחה להוריד במשקל, מה לעשות? יצוין כיל פני כ 6 שנים עברתי נתוח שרוול, שגם לאחריו עליתי במשקל. תודה רבה מאד
תודה, משתדלת ועושה, בינתיים ללא תוצאות..
מבקשת לשאול דבר נוסף- עקב היותי בקבוצת סיכון גבוה-
האם אפשרי לקחת למען החסינות מהקורונה ויטמין D/C/B
אודה לתשובתך.
בעקבות FLC RATIO=3.5 נשלחתי לבדית מח עצם והתשובה היית שלילית. בבדיקה חוזרת עדיין היה FLC RATIO=3.5.
מה יכולה להיות הסיבה? מה ניתן לעשות?
שלום,
בת 35. ב 3 שנים האחרונות ישנה עליה בערכי ההמוגלובין שלי וההמטוקריט.
לפני 3 שנים ההמוגלובין שלי היה 12.5, שלושה חודשים לאחר מכן עלה ל 13.7 והיום 14.9 (באמצע היה במגמת עליה רוב הזמן, לפעמים ירד קצת אבל נשאר בטווח הזה בין 12.5 ל 14.9).
ההמטוקריט לפני 3 שנים היה 38.8, שלושה חודשים לאחר מכן עלה ל 41.5 והיום 44.8.
MCV היה לפני 3 שנים 88, לאחר שלושה חודשים עלה ל 90 והיום 95.
MCH היה לפני שלושה שנים 28.4, לאחר שלושה חודשים עלה ל 29.7 והיום 31.6.
MCHC היה לפני 3 שנים 32.2, לאחר שלושה חודשים עלה ל 33 והיום 33.3
RDW היה לפני 3 שנים 13.6, לאחר שלושה חודשים עלה ל 13.7 והיום 12.6
בספירה לבנה ובטרומבוציטים לא היתה עליה.
הברזל והפריטין תקינים (פריטין קצת נמוך אבל בטווח הנורמה).
אציין שמדי פעם אני לוקחת כדור ברזל כי בעבר הייתי עם פריטין נמוך.
למרות שלפי הקופת חולים הערכים כולם בטווח הנורמה אני מאוד מוטרדת מהעליה המשמעותית בערכים.
האם זה מצב הנחשב תקין? מה יכולות להיות הסיבות לעליות המשמעותיות בערכים?
תודה!
אני בת 30, תמיד היתה נטיה לפתח שטפי דם בקלות. בחודשים האחרונים, שמה לב שכל פצע קטן שיש לי, לא מחלים במשך חודשים! לדוגמא חתך ברגל מסכין גילוח, שעברו למעלה מ 3 חודשים ועדיין נראה ממש אדום ודי גדול והגליד באיטיות מרובה.
האם יש מה לדאוג? נראה לי שרופא המשפחה לא יתרגש, האם יש צורך לפנות לרופא המטולוג? רופא עור?
בדיקת דם שגרתית לפני כחצי שנה לא הראתה שום דבר חריג בספירת דם.
תודה רבה על האופציה לשאול פה, תודה.
שלום פרופ׳
האם ישנן תרופות שהן מחוץ לסל ללוקמיה במידה והונטוקלקס הפסיק לעבוד? האם כדאי להפעיל לשם כך ביטוח פרטי במידה ויש? ווהאם מדובר בתרופות שהן יעילות כמו ונטוקלקס?
תודה מראש -אני
בעלי בן 42 עבר ארוע מוחי לפני חודשיים ואחרי בדיקות אובחן פוליצטמיה ורה
jak- 2 חיובי, טסיות 700,000, הוא מקבל אספירין ופלביקס לדילול דם וטרייטסט וואזודיפ ללחץ דם וכעת הומלץ לו להתחיל הידראה, רקמת מח העצם נמצאת בין דרגה 1 ל 2.
מה זה אומר לגבי מח העצם שהוא 1-2
ומה לגבי תוחלת החיים עם הידראה בפוליצטמיה ורה?
תודה
המדד של 1-2 מתיחס להצטלקות מח העצם וזה לא רלבנטי. לגבי הטיפול בהידראה צריך להתחיל באמת יתכן שכשאי לשאול את הרופא המטפל לאור הגיל הצעיר של בעלך:
1. האם יש גורמים נוספים לקרישיות יתר?
2. האם ניתן להתחיל טיפול בPEG INTERFERONE שזה חמור ביולוגי