שלום דר
אבא שלי בן 70 + גילו גידול חיצוני על ראשו , בפתולוגיה הודיעו לו על כך שהתגלו תאים של לימפומה סוג b . בבדיקות שערך ההמטולוג אין כל ממצא בבדיקות הדם ב ct pet נקי וגם בדיקת מח עצם נקיה . בכל זאת המלצת ההמטלוג לעשות טיפול מונע בכימו + מבטרה למשך חצי שנה . שאלתי היא האם זאת האפשרות היחידה (טיפול בכימו) והאם לא לטפל זה סיכון משמעותי או סיכון מחושב שניתן לקחת.
שלום רב,
הרופא אמר שזה כבר שנה, שנה שנתיים.
ההמטולוג רושם: בלוטות לימפה מוגדלות עם קורטקס מעובה במפשעות, בתי שחי, טחול מוגדל 20 ס"מ. לציין אנמיה טרומבוציטופניה שסוכמו ע" המטולוג כנובעים מטיפול תרופתי פסיכיאטרי שקיבל. הטיפול הופסק לפני מס חודשים ויש שיפור בבדיקות.
הפניה לUS איברים-תלונות:
מפשעות 6865
בתי שחי 6602
ביופסיה FNA
בן 46, לימפאדנופטיה כלל גופית וטחול מוגדל משמעותית ללא סימני B, חשוד ללימפומה.
כלומר יש לי סרטן לפי מה שאני מבין ופשוט מנסים להבין לפי הביופסיה איזה סוג? כמה זה חמור?(אני מעשן קופסה וחצי ליום ונמצא תחת לחץ רגשי.
אשמח לתשובה ותובנות כלשהן להבין היכן אני עומד(אפילו בתשלום)
בס"ד
אמי בת 78 מאושפזת בבית אבות סיעודי גבעת השלושה בפתח תקוה
לאחר אירוע מוחי. היא מרותקת לכסא גלגלים ואינה מסוגלת לאכול בכוחות עצמה.
בבדיקת דם שהתקבלה נמצאו הערכים של כדוריות הדם הלבנות, האדומות, וטסיות הדם גבוהים וחורגים מהנורמה.
כמו כן אמא סובלת מקרישיות יתר אשר נגרמת כתוצאה מהפקטור 2
הרופאה בבית האבות הציעה לטפל באמצעות הידראה להבנתי מדובר בתרופה כימותרפית אשר נועדה להאט את קצב ייצור כדוריות הדם .
הרופאה הבינה כי אנחנו מעדיפים שלא לפנות את אימי לבית החולים לכן החליטה לתת את הטיפול הנזכר בנוסף לקלקסן לדילול דם אשר מסייע למניעת פקקת.
הרופאה ציינה כי אינה המתולוגית , לכן להבנתינו יש צורך להתייעץ עם המתולוג.
לצערי במצבה של אימי אין טעם להתחיל בבירור האם מדובר בסרטן לכן אנחנו אובדי עצות. להתחיל טיפול בהידראה או לא . האם יש טעם לפנות לבית חולים...
אודה לך על חוות דעתך
הדברים יכולים להיות קשורים בעיקר אם רמת ההמטוקריט והטסיות גבוהה
לפני כעשרה חודשים התגלה אצלי מלטומה בקיבה, בבדיקת גסטרוסקופיה עיוורת ואקראית. לא ראו כלום בבדיקת הגסטרו אך נלקחה דגימה עיוורת לביופסיה.
Extranodal Marginal Zone Lymphoma of MALT
הביופסיה נלקחה עקב כך שלפני מספר שנים התגלה לי מחסור בברזל. בזמנו, לאחר בדיקות גסטרוסקופיה, קולנוסקופיה וקפסולה ללא ממצאים מיוחדים, התבקשתי לבצע בדיקה נוספת לאחר מספר שנים וכך עשיתי.
בתיאור הביופסיה נכתב: תסנין לימפואידי כבד במוקוזת הכיבה עם חדירה לשכבת השריר של הרירית.
בשלב זה ביצעו PCR ובדיקות נוספות עם התוצאות הבאות:
קולונליות של תאי B עם IGH Rearangement.
בדיקת FISH הראתה שאין טרנסלוקציה של הגן MALT1.
KI67 פחות מ-5%.
בדיקות דם מקיפות תקינות.
בוצע PET-CT ללא ממצאים. אין מחלה פעילה.
אין עדות ל-HP.
בנוסף, אין לי סימפטומים כלשהם.
ביצעתי טיפול כנגד HP, ליתר ביטחון, ולאחר כחודשיים לקחו ביופסיה שוב. בביופסיה לא היה שום הבדל ביחס לפעם הקודמת והמלטומה נשארה.
בנוסף, הרופא ביקש שאבדק ע"י רופא אא"ג כדי לשלול מקומות נוספים של מלטומה.
בשלב זה, הרופא המטפל המליץ לבצע טיפול בקרינה מקומית..
הבנתי שמחלה זו מתפתחת בצורה איטית מאוד.
מה אומרים המחקרים לגבי מקרים מסוג זה? מהם הסיכויים שהמחלה לא תמשיך להתפתח לעוד שנים רבות?
רציתי לשאול האם לגיטימי, מבחינה רפואית, לנהוג במקרה זה בשיטה של מעקב Watch and Wait ולטפל רק כאשר יתברר שהמחלה ממשיכה להתפתח.
שלום, הבנתי שבחלק מהמקרים של לימפומה, חווים גירוד מתמשך בטרם הופעת סימנים אחרים שמאפיינים את המחלה.
רציתי לשאול- אם אדם חווה גירודים מתמשכים ומדובר בלימפומה בטרם הופיעו הסימפוטמים האחרים, עדיין ניתן לגלות את המחלה בבדיקת CT?
ושאלה נוספת- לפני שהולכים לבצע CT יש הדמיה אחרת שכדאי לעשות לפני בדיקה עם קרינה כמו CT?
תודה.
***עריכה***
לשאלתך פרופסור, לאמא בוצעה כבר ביופסיה מבלוטת לימפה במפשעה ואכן זוהי לימפומה פוליקולרית.
לגבי הפט המצורף הוא אינו קשור ואינני יודעת למה הוא מצורף.
אודה לך מאוד מאוד אם תוכלי לענות לי****
אמי בת 78, חולת לב ובעיות לחץ דם וגם חולת לימפומה פוליקולרית מ2006 כאשר לפני 7 שנים חלתה בהודגקין לימפומה ואחרי סידרת טיפולים החלימה. הפוליקולר לימפומה הייתה ברקע אך נסוגה כתוצאה מהכימו.
בפטסיטי האחרון יש כמה הקלטויות שאחת מהן והיא הגדולה בבית החזה בגודל של 5 ס"מ ובנוסף גם בלוטה חדשה בעורף בגודל חצי ס"מ. לפי הרופאה המטפלת היא צריכה טיפולים(כיוון שעלול ללחוץ על איברים אחרים).
השאלה שלי
אילו תופעות לוואי צפויות לה? האם זה ישפר השרדות לאורך זמן?
האם יש עדויות לאנשים בגילה של אמי עם מחלות רקע ששרדו והחלימו לאורך זמן מהמחלה?
מטריד אותי מאוד שאמי תסבול שוב טיפולים קשים ושאיכות חייה תיפגע מאוד אחר כך.
אודה לך מאוד על תשובתך הכנה
הי, אשמח להכוונה וייעוץ לגבי האולטרסאונד ולהמשך טיפולאני סובלת זמן רב (יותר משנה) מהתקפות לסירוגין של כאבי צוואר קשים שמקרינים גם לראש (בעיקר צד ימין) הרופאים לא ברורים ואומרים שזה לא נראה מדאיג אך הכאבים לא נעלמים בכלל אלא מתגברים והנפיחות מציקה לימצורף פה בדיקת אולטראסאונד הראשונה (שביקשתי לעשות) ועוד בדיקה שעשיתי אחרי חודש
כמו כן אין לי סימני B
השקיעת דם , הניוטרופילים וה-wbc קצת גבוהים כבר זמן רב
בעבר נחשפתי ל- cmv וכן ebv (לפני 3 שנים) היום בבדיקות זה שלילי
אולטראסאונד ראשוןבשרשרת צווארית קדמית משמאל צבר בלוטות לימפה מוגדלות עד 15*5 מ"מ.בלוטות הלימפה היפואקואיות, זרימות הדם אינן מוגברות.בשרשרת צווארית קדמית מימין צבר בלוטות לימפה מוגדלות עד 15*3 מ"מ.בלוטות הלימפה מעט היפואקואיות, זרימות הדם אינן מוגברות.באיזור תת ליסתי מימין בלוטת לימפה ג'וגולודגסטרי במידות 33*8 מ"מבאיזור תת ליסתי משמאל בלוטת לימפה ג'וגולודגסטרי במידות 26*8 מ"מ.בלוטת התריס בגודל צורה ומנה תקינים.בלוטת הפרוטיס והתת ליסתית משמאל תקינה.בלוטת הפרוטיס מימין בגודל תקין בתוכה בלוטות לימפה בודדות 17*5 מ"מ.בלוטות נוספות קטנות יותר.בלוטת הרוק התת ליסתית מימין תקינהאולטראסאונד שני אחרי חודשמימין -בלוטת הלימפה DJ מימין כעת 26*8 מ"מ.בתחנה 4 מספר בלוטות לימפה הגדולה ברוחב 3 מ"מ, לא חשודהמשמאל -בלוטת ה - DJ בגודל 22*5 מ"מ.בתחנה 4 בלוטות לימפה הגדולה ברוחב 5 מ"מ.פרט לכך , ללא לימפאדנופתיה צווארית חשודה
האולטראסאונד הראשון מלפני בערך חצי שנה
לאחרונה ממש מציק לי והרופא א.א.ג. מישש וראה שהן מוגדלות, הוא ייעץ לעשות שוב אולטרסאונד וללכת להמטלוג,
השאלה שלי ושל הרופא גם כן למה כ"כ הרבה זמן הן מוגדלות, אפילו שהן עם מרקם תקין וכו, ומה אפשר לעשות
היום עברתי טיפול שישי בגזייבה אחרי ארבעה חודשים שדחיתי בגלל הקורונה.
מחק הילדות שלי בגילאי 5 עד 11 אמורות לחזור לבית הספר
ומאוד מתלבטת.
נכון לשבוע שעבר הספירת דם תקינה.
האם להחזיר? ממה אני אמורה להישמר? האם אוכל לחבק ולנשק אותן?
כמה זמן מהגזייבה הספירה יורדת ואז אני צריכה להישמר יותר?
קצת בלחץ מצד אחד רוצים שגרה מצד שני מלחיץ.
אשמח למענה
תבורכי
תודה
שלום פרופ',
בפטסיטי האחרון יש כמה הקלטויות שאחת מהן והיא הגדולה בבית החזה בגודל של 5 ס"מ. לפי הרופאה המטפלת היא צריכה טיפולים.
אילו תו9עות לוואי צפויות לה? האם זה ישפר השרדות לאורך זמן?
האם יש עדויות לאנשים בגילה של אמי ששרדו והחלימו לאורך זמן מהמחלה?
תודה פרופ' שחזרת אליי....
הגידול הוא לימפומה פוליקולרית, נלקחה דגימה מהמפשעה ואכן זה פוליקולר לימפומה.
אם כך, מה יכולה להיות הפרוגנוזה לאישה בגיל של אמי עם מחלות רקע? מה ההשלכות לטווח הקצר והארוך שלטיפולים כאלה?