שלום פרופ',
אמי בת 78, חולת לב ובעיות לחץ דם וגם חולת לימפומה פוליקולרית מ2006 כאשר לפני 7 שנים חלתה בהודגקין לימפומה ואחרי סידרת טיפולים החלימה. הפוליקולר לימפומה הייתה ברקע אך נסוגה כתוצאה מהכימו.
בפטסיטי האחרון יש כמה הקלטויות שאחת מהן והיא הגדולה בבית החזה בגודל של 5 ס"מ. לפי הרופאה המטפלת היא צריכה טיפולים.
השאלה שלי
אילו תו9עות לוואי צפויות לה? האם זה ישפר השרדות לאורך זמן?
האם יש עדויות לאנשים בגילה של אמי ששרדו והחלימו לאורך זמן מהמחלה?
מטריד אותי מאוד שאמי תסבול שוב טיפולים קשים ושאיכות חייה תיפגע מאוד אחר כך.
אודה לך מאוד על תשובתך הכנה
תודה פרופ' שחזרת אליי....
הגידול הוא לימפומה פוליקולרית, נלקחה דגימה מהמפשעה ואכן זה פוליקולר לימפומה.
אם כך, מה יכולה להיות הפרוגנוזה לאישה בגיל של אמי עם מחלות רקע? מה ההשלכות לטווח הקצר והארוך שלטיפולים כאלה?
שלום רב.
לפני שבועיים החלו כאבים באזור הבטן עם שלשולים חזקים
הייתי במיון ובדיקות דם ואולטרהסאונד בטן יצא תקין
בMri בטן:
הבדיקה בוצעה בסדרות T1 ו-T2 במישורים שונים לפני ואחריהזרקת חומר ניגוד. כולל שחזור MRCP כולל הד כפול וסדרותהדיפוזיה . כולל החסרות.
אין בידינו בדיקה קודמת להשוואה
כבד בגודל ומבנה תקין ללא עדות להרחבת דרכי מרה תוך כבדיות אוחוץ כבדיות . 3 מוקדים ההיפו דנסיים אחרי הזרקה בקוטר עד 3 מ"מפזורים על פני הכבד קטנים מדי לאיפיון ככל הנראה חסרי משמעותקלינית.
כיס מרה בגודל תקין ללא אבנים .
טחול בגודל ומבנה תקין. מספר מוקדים היפראינטנסיים בקוטר עד 4 מ"מ פזורים על פני הטחול יכולים להתאים להמנגיומות זעירות .
לבלב בגודל ומבנה תקין ללא עדות להרחבת צינור הלבלב
ללא ממצא ראוי לציון בקיבה ובלולאות המעי הדק אשר נכללובסריקה בהסתייגות שלא ניתן לשתות חומר ניגוד .
שתי בלוטות בקוטר 8 מ"מ נראות במזנטריום הסמוך לאזור המסתםהאילאוצקלי., עיבוי מינימלי של אזור הקולון העולה ללא ממצא ודאי,.
תוספתן זוהה ורוחב 7 מ"מ עם אפנדיקוליט בתוכו.
כליות בגודל תקין ובמרקם תקין, ללא הידרונפרוזיס.
בלוטות לימפה קטנות ברוחב עד 7 מ"מ נראות ברטרו-פריטונאוםסביב האאורטה.
אדרנלים ללא ממצא.
ללא עדות לנוזל חופשי
סקוליוזיס לאורך עמוד שדרה מותני . קעורה שמאלה.
בסדרת הדיפוזיה ללא מוקדי רסטריקציה
לסיכום
לא נצפתה סיבה לכאבי הבטן או שלשולים בבדיקה זו.
ללא ממצאיםבלבלב .
מוקדים זעירים בכבד ובטחול קטנים מדי לאפיון.
בלוטות קטנות ברטרו-פריטונאום ובמזנטריום הסמוך לקולוןהעולה.
לפני כשמונה חודשים גסטרוסקופיה תקינה וקולונוסקופיה עם הכנה לא מספיק טובה לפרקים צואה נוזלית לאחר שטיפות ושאיבות דיברקוליטוזיס ומספר סעיפים מודלקים דיברקוליטיס.
מה פשר הבלוטות והעיבוי?
תודה מראש
שלום, כחולה פוליציטמיה טופלטי על ידי אקזות
מדצמבר 2019 עקב plt=900 התחלתי לקחת הדראה - כדור 1 ביום
בבדיקת ספירת דם שעשיתי ב- 20.02.2020 plt ירד ל 761. הרופא במרפאה המטולוגית אמרה שהמינון שאני מקבל לא גבועה והמליצה 3 ימים
בשבועה להוסיף עוד כדור .היום עשיתי בדיקות. הכדוריות האדומות ירדו לערך תחתון, אני מרגיש לעתים קרובות אייפות , כאבי ראש. הנתונים של קרישת דם:
pt-inr =1.21, pt-sec=14.3,pt, pt%=74,
האם להמשיך עם מונון כזה של הדראה?
תודה
שלום רב
לפני כשנתיים טופלתי בG-CHOP עקב לימפומה פוליקולרית. וכעת אני כשנתיים אחרי ומקבלת טיפול אחזקה של גזייבה ואני לקראת סיומו, אם בדיקות דם תקינות ותחושה כללית טובה מאוד (ב"ה)
רציתי לשאול, האם אני נמצאת בקבוצת סיכון לגבי הקורונה?
והאם המשפחה הגרעינית יכולה לחזור לשגרה רגילה? (הילדים מאוד רוצים לחזור ללימודים. וממש כואב לי עליהם).
גם בעלי בבית ורוצה לחזור לשגרה
וגם מה לגבי?
מחכה מאוד לתשובה ברורה, כי לא הבנתי כ"כ מה לבי טיפולים ביולוגיים
מדדים כלליים למחלות אחרות גם כמו אנמיה שקיעת דם מוחשת עלייה בידן הפרעה בתפקודי כליות. כל אלו אינם מאבחנים מילומה.
עליה חד שבטית באחד מחלבוני החיסון IGG IGA IGM או FLC קאפפא למבדא או היחס ביניהם
שלום רב פרופסור דינה בן-יהודה
שאלתי נוגעת לחבר שחולה ב CLL שחולה גם בסרטן ערמונית גרורתי מקבל טיפול הורמונלי באבירטרון, הוא סובל מאד מבעיית סרטן הערמונית ושוקל לעשות טיפול כימותרפי מטרונומי כנגד סרטן הערמונית. מכיוון ששימוש בTAXOTERE הוא הטיפול הסטנדרטי כנגד סרטן הערמונית, אני שואל האם הטיפול בחומר זה יכול להחמיר את בעיית ה CLL או שזה יכול לשפר במידת מה אף על פי שזה לא מיועד לכך?
בתודה והערכה
אליעזר יהושע
תודה רבה ויום טוב
ערב טוב פרופסר בן יהודה..בהמשך לפנייתי הקודמת בנוגע לקורונה
אני מאובחנת בפולצטמיה ורה שנים ( מאוזנת בתקופה אחרונה) .. עדיין חיובית לקורונה מ 25/3.. במהלך אישפוז ..עקב עלייה בהמטוקיט בוצעה הקזת דם..(ב 7/4) נכון להיום חודש אחרי אני עדיין חיובית לקורונה..אתמול בוצעו לי בדיקות דם בבית ..ולהלן התוצאות (זאת לאחר לקיחת הידראה כל יום500 Leucoctes 9.7. Red blood 7.16. Hemoglobin14. Hematotocrit.- 50.3. Platelest -605 אני נמצאת באישפוז בית..התקשר אלי רופא (במסגרת הקורונה) ואמר לי להמשיך לקבל את התרופות ..ולחזור על בדיקת דם בעוד 3 שבועות...מה דעתך בבקשה..האם צריך לבצע הקזת דם בהקדם? אני לא מעונינת להיות ברמת סיכון..אודה לך מאוד על התיחסותך
שלום, הבנתי שבחלק מהמקרים של לימפומה, חווים גירוד מתמשך בטרם הופעת סימנים אחרים שמאפיינים את המחלה.
רציתי לשאול- אם אדם חווה גירודים מתמשכים ומדובר בלימפומה בטרם הופיעו הסימפוטמים האחרים, עדיין ניתן לגלות את המחלה בבדיקת CT?
ושאלה נוספת- לפני שהולכים לבצע CT יש הדמיה אחרת שכדאי לעשות לפני בדיקה עם קרינה כמו CT?
תודה.