למחקר בבריאות הציבור מטעם המכללה האקדמאית אשקלון בשיתוף עם בית החולים ברזילי שעוסק בשיקולי עלות תועלת בבחירת טיפול רפואי לסרטן דרושים\ות מתמודדים\ות עם מחלת הסרטן או בני משפחותיהם. המחקר מתמקד במטופלים\ות ללא ביטוח רפואי פרטי שלקחו חלק בטיפול ניסיוני או שנאלצו לשלם מכיסם בעבור טיפול שאינו כלול בסל. השתתפות במחקר כוללת שאלון קצר של פרטים אישיים וראיון טלפוני של 30 דקות בערך. משתתפים\ות יקבלו 100 שקלים בעבור ההשתתפות. נשארו רק עוד שישה מקומות במחקר.
לפרטים נוספים ניתן לפנות אליי
אורי גולדברג
urigoldberg662@gmail.com
טל': 0509010174
עלייה הדרגתית בתוצאות חריגות של בדיקות
אני בן 86 , במשך ארבע שנים האחרונות חלה עלייה בתוצאות חריגות של דם
HAPTGLOBIN 25.9
WBC 11.1-15.6
%MACRO 3.8-5
LYMP ABS 7-9.2
54-59 %LYMP
NEUT% 34.7-31.8
האם התוצאות מצביעות על דלקת או בעיות לימפה ?
שלום רב,חמותי בת 75 חולה כשבע שנים ב myeloproliferative רק במעקב.לאחרונה חלה החמרה במחלה והיא עברה בדיקת מח עצםשתוצאותיהזוהתה מוטצית vaf jak 2 82%זוהו שני שינויים ב hys483tyr – 50%ala98asp – 58%
hb 9.8 לאחר עירוי ונופר
טחול בגודל 22 ס"מ במרקם תקין/
אשמח לדעת אם יש מה לעשות במצבה ובגילה?
תודה מראש על המענה.
בדיקות שעשיתי בתאריך 22.4.2020 קבלתי ערכים שלא מובנים לי :
free kappa 28.60 mg/l
free lambda 16.66 mg/l
kappa/lambda ratio 1.71 ratio
יש לי פגישה עם הרופא רק בתאריך 4.6.20 ואני מבקש לדעת מה ערכים אלו אומרים .
תודה
שלום רב, יש לי פוליציטמיה ואני מטופל על ידי תרופה הדראה .
מה התדירות של בדיקות דם שישלבצע כמעקב על ערכי של המוטוקריט ,המוגלובין, טרומבוציטים?
האם יש צורך לעקוב אחרי השפעה של התרופה על דברים אחרים בגוך (כבד, לבלב ...)
תדירות הבדיקות נקבעת על פי מידת האיזון של הערכים. כלומר אם יש ספירות יציבות וטובות תחת מינון גבוה אפשר להסתפק גם בפעם בשלושה חודשים אם לא כך יש צורך בבדיקות תכופות יותר.
ההידראה בד"כ לא פוגעת בתפקודי הכליות או הכבד. הבעיה היחידה היא חשיפה לשמש כי התרופה מגבירה את הסיכון לגידולים עוריים. תופעת לוואי נוספת היא כיבים בעור בעיקר ליד הקרסול.
שלום פרופסור, לפני כשבועיים שאלתי פה שאלה לגבי אם אני יכול להרגע מהתשובות של הספירות דם אולטראסאונד וההמטולוג ואמרת שאפשר לעקוב ואני לא מצליח להרגע וכל היום חושב על זה ועל מה מוכיח שאין לי ומה מוכיח שיש לי אני ממש נכנסתי לדיכאון ואני בקושי אוכל ואז יורד במשקל ואז אני לא יודע אם אני יורד במשקל רק כי אני לא אוכל או גם כי יש לי סרטן, הלכתי ל4רופאי משפחה 2אולטראסאונדים 2ספירות דם 2בדיקות למחלות מין וכימיה 2 כירורגים והמטולוג אולג פיקובסקי באופן פרטי כי אני לא יודע מה זה, הנפיחות גדלה וקטנה עם כל מיני גושים קטנים סביבה (בערך 2) זה דו צדדי אבל צד אחד גדול יותר ומצאתי תמונות מלפני שנה וחודשיים שמראות את אותה נפחיחות באותו מקום אבל לא שמתי לב אליה וכמה חודשים אחרי נראה שזה עבר ושוב חזר
יש לי נפיחות בבלוטת הלימפה שלא עוברת במשך שלושה וקצת חודשים אין לי חום הזעות לילה וירדתי 3 קילו בחודש, האולטראסאונדים מראים קישוריות לימפה מוגדולות עד 0.5 ללא מאפיינים סונוגרפיים חשודים ללא LPD ללא שום סימן לשריטה או דלקת באיזור (למראית העין) הספירות דם יצאו תקינות עם LDH 107 וכל השאר כמעט לגמרי באמצע ללא שום חריגה הכירורג לא יודע מזה אז הוא שלח אותי להמטולוג וההמטולוג בדק אותי כמה דקות ואמר שאין קישרי לימפה מוגדלים בצואר ובבית שחי אין כבד וטחול מוגדלים הקישוריות לימפה עד 0.5 מאורכים רכים וניידים ושלח אותי לבית והמליץ מעקב של כמה חודשים לעשות עוד ספירת דם ואולטראסאונד ולחזור
עכשיו אני לא מבין יכול להיות שהוא לא שם לב לגידול שיש לי ושלח אותי ככה לבית?
יכול להיות שגם הספירות דם גם האולטראסאונד וגם הרופאים לא יעלו על זה?
יש דרך כלשהי לדעת מזה לפי הנתונים שיש לי כרגע?
יכול להיות זיהום או משו כלשהו שינפח את הבלוטות לימפה לכלכך הרבה זמן בלי סימנים בשום בדיקה וגם לא יגרום לתסמיני B?
לא יודע אם זה רלוונטי או לא אבל כשהייתה בן 4 היו לי הבעבועות רוח שהזדהמו בגלל מגע עם חייה והייתי מאושפז שבועיים עם דלקת קשה בבלוטות הלימפה
תודה על העזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלום רב,
בגיל 30 אובחנתי כחולה במנטל סל לימפומה בשקדים. אני קרוב ל-5 שנים בהפוגה. בשנים הראשונות הפט חזר נקי אולם בשנים האחרונות מופיעה שוב ושוב קליטה באזורים שהיו נגועים. ההמטולוג טוען כי מדובק בדלקת. כיצד ניתן לטפל בדלקת זו על מנת שתעלם?