היי פרופסור, לפני שנה הרגשתי בלוטה במפשעה שחשבתי שתעבור לבדה.אחרי חצי שנה עשיתי אולטראסאונד שם כתב הרופא:''נצפו מספר קשרי לימפה (כולל מיקום שעליו הצביעה נבדק משמאל , ) הגדול ביותר משמאל מגיע בציר האורך עד 27 מ"מ, מימין - עד 19 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין''.לאחר כחצי שנה עשיתי שוב אולטראסאונד על האיזור שם כתב הדוקטור:''בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2020/01/02 - אין שינוי מהותי''.הרופא שלח אותי לרנטגן שם נרשם:''אין עדות לשבר גבולות העצמות שמורים . מראה שמור של המפרקים אין הסתיידויות פתולוגיות ברקמות רכות''.אני סובל מכאבים באגן נוראיים. כשאני הולך, כשאני יושב, כשאני שוכב ובעצם כל הזמן.מה לדעתך מצבי? לאיזה מומחה עליי לפנות?
המון תודה
אבי בן 65 אובחן לפני שבוע בaml flt-3
הוא מתגורר בחול . השבוע התחיל טיפול ב desetabin וvenetoclex
משיחה עם אונקולוג שלו אבי אמור להכנס לרמיסיה ב75%
מה קורה אחרי שמגיעים לרמיסיה ? עד כמה שהבנתי מהרופא אבי ככל הנראה לא מתאים להשתלת מוח אצם בגלל מחלות רקע ( סכרת ,לחץ דם ,ופרפור פרוזדורים ) . מה ניתן לעשות במצבים כאלו ?
ונטוקלקס היא טבליה שיש לבלוע בשלמותה מבלי לרסק או לחתוך אותה. יש ליטול את התרופה מדי יום בשעה קבועה, עם מזון. במידה ושכחת ליטול את התרופה בזמן, יש לפעול כדלהלן: אם נותרו 8 שעות ומעלה עד לנטילת המנה הבאה, יש ליטול אותה בהקדם האפשרי, ואם נותרו פחות משמונה שעות, יש לדלג על המנה שהחסרת ולקחת את המנה הבאה כרגיל. המינון התרופתי יועלה בהדרגה במהלך חמישה שבועות.
בעת הטיפול בונטוקלקס יש להקפיד על שתייה מרובה, וזאת במטרה למנוע פגיעה כלייתית עקב פרוק מהיר של תאי הגידול (tumor lysis syndrome). הצוות הרפואי יעקוב אחר מצב בריאותך ויבצע בדיקות מעקב באופן שגרתי. מומלץ לשתות 8-6 כוסות שתייה לא אלכוהולית בכל יום, החל מיומיים טרם נטילת המנה הראשונה, ביום נטילת המנה הראשונה, ועם כל עלייה במינון התרופה. לפני ובמהלך הטיפול בתרופה תתבקש ליטול תרופות נוספות למניעת התפתחות סיבוך זה. ייתכן שתקבל גם נוזלים בעירוי לתוך הוריד במהלך הטיפול. במהלך הטיפול בונטוקלקס יש להימנע מאכילת קרמבולה, תפוז חושחש ואשכוליות או שתיית המיץ, שכן אלו עלולים להגביר את רמת התרופה בדם.
שלום פרופ' בן יהודה.
אני בת 68 ויש לי לימפומה mzl בריאות שנישנתה לאחר הפוגה ארוכה.
אני במעקב כבר 3.5 שנים ולאחרונה, לאור התקדמות המחלה, הוחלט שיש לטפל.
נמסר לי שבתקופת הקורונה לא ממליצים על הטיפול המקובל בבנדמוסטין +ריטוקסימאב והומלץ לי להשתתף במחקר שבמסגרתו אקבל 2 תרופות חדשות: אומברליסיב( TGR-1202) ו-UBLITUXIMAB.
אודה מאוד לדעתך .
רוב תודות.
כאשר התגלה שהמחלה חזרה הייתי כשנתיים במעקב ללא טיפול. ואז לפני כשנה טופלתי במבטרה 4 פעמים ללא תגובה והגוש ממשיך לגדול.
שלום פרופ בן יהודה, מה משמעות הבדיקה הזו? אני בלחץ
הודה לך מאוד
במחלת מעי דלקתית יכולות להיות בלוטות כתוצאה ממחלה זו וגרד יכול לנבוע מהרבה מאוד דברים יחד עם זה השילוב של השניים דורש התיחסות. מציעה להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג שלך לגבי הצורך בביופסיה
האם יכולה להיות השפעה במגע עם ההפרשות של החולה?
ואם יש בעיה, כמה זמן אחרי קבלת הטיפול ניתן לגעת/ להתקרב?
תודה
ברשתות מידע לא מוכח רב העלול להגביר חששות.
אחת האזהרות, שבעלות דם מסוג A:
יותר רגישות לתחלואה בקורונה,
וגם לחלות בסרטן . (או סרטן שד).
האם ידוע לכם על מידע זה שהוכח אמפירית?
קיים מחקר גדול ומבוסס על כך?