פרופ' בן יהודה שלום
אימי בת 72 סיימה בפברואר טיפול כימוטרפי בשל dlbcl ועל פי פט סיטי נלא הייתה אין מחלה פעילה ב 15/03/20 פרט למלאות קטנה עם קרינה קלושה שהומלץ לה לעשות הקרנות
לפני גילוי המחלה לאמא היו הזעות לילה חמורים והיא הרגישה גודש בשדיים
בזמן כימוטרפיה היו לה גם הזעות לילה ולפעמים הרגישה גודש .
הזעות לילה ממשיכים עד היום ( לא כל יום ולא כאלה שדורשים ממנה להחליף בגדים ) ובזמן האחרון חזרה תחושה של גודש בחזה.
בדיקת דם בסוף מרץ הייתה תקינה
האם סימפטומים האלה דורשים בירור מקיף?
בכבוד
רונית
שלום פרופ' דינה בן יהודה,
לאחר ימים של מתח וציפייה לתוצאות סיטי של אבא היקר,אני קוראת ולא מוצאת ערכים דומים למרקר שקיבל.
CEA- 5200,האם הגיוני המספר הזה?
יש הערה לחזור על הבדיקה,בנתיים רופאת המשפחה שלחה לסיטי
אשמל לדעתך
בברכה
נועה
תודה רבה
לצערי בדיקת ה סי טי מאשרת את ממצא המרקר
שלום רב.
אני חולה פוליציטמה כ-5 שנים.
מטופל בהידראה 6,5 גרם שבועי ומתכנן לעבור לאינטרפרון.
בתקופה האחרונה התחלתי לאכול תזונה טבעונית.
רציתי לדעת האם ישנן מגבלות מסויימות ועל מה יד לשים דגש בתזונה שכזו.
תודה ובריאות טובה לכולם
אם מאבחנים אותך עם LPD (LYMPHO-PROLIPHERATIVE DISORDER) זה אומר שיש לך מחלה ממהרת בדרגה נמוכה כגון "indolent lymphoma" או כל מיני מחלות בסגנון או שזה סוג שונה לגמרי של מחלות
והשאלה השניה היא האם ניתן לגלות low grade lymphoma בבדיקות דם אולטראסאונד או ביופסיה, תודה!
LPD כולל גם סרטן או רק מחלות לא סרטניות
ואת סוג הלימפומה אני יודע שאפשר לדעת רק עם ביופסיה אני מתכוון שיש רמזים בבדיקות דם על הימצאות low grade lymphoma או שהסוג הזה לא משאיר רמזים בכלל
ה-P ב-LPD עומד למילה לימפופרוליפרטיביות כלומר התרבות לא נשלטת של לימפוציטים וזה מתקשר ללימפומות ולא למחלות שפירות. מה שאמרתי שבתוך הLPD יש גידולים עם דרגת ממאירות נמוכה ביותר שאפשר לחיות איתן ללא טיפול שנים רבות. בלי ביופסיה לא נדע
שלום רב
ברצוני לשאול
אני ברוך השם בן אדם בריא
גליתי בפליטת זרע 2 [שנפלה בזמן השינה) נקודות אדומות מזעריות ממש (נקודה כשל ראש סיכה) שהיו קצת קרושות מנגיעה בנקודה התברר שזה נקודת דם האם יש להתייחס לנושא
שלום דוקטור בן יהודה,אבא שלי, בן 81, פעיל וצלול ופרט לסכרת שמאוזנת בכדורים הוא בריא ומרגיש מצוין. אחרי כך וכך ימים שהרגיש חלש ומסוחרר, הוא אושפז בבלינסון, נבדק ממושכות ותוצאות הביופסיה שנערכה היום היתה אבחנה של לוקמיה AML. אבא מתחיל טיפול ב-Hydrea כי הקריאטנין שלו גבוה והכליות לא יעמדו בעומס של כימו בעירוי.האם תרופה זו נחשבת בעינייך לטובה ויעילה? לאילו תופעות לוואי עלינו לצפות? ובכלל... האם יש משהו שלדעתך עלינו לדעת ו/או לעשות כרגע?מודות לך מקרב לב -אפרת, שתי אחיותיה וגם אימא שלה.
מה זה אומר למעשה שאחוז הבלסטים הוא 18% בבדיקות? זה רע? זה טוב? זה לא משנה?
זהו להפעם - מבטיחות!
תודה