ב-2015 עברתי ניתוח סרטן שד ב-2019 הקרנות ב D10 נאמר גרורות של סרטן שד וב 2020 ניתגלה גוש 6.5 ס"מ על הכבד וסרעפת .....דלקתי ותאי ck7 ו -18 /CK8 האם זה סרטני ומה הטיפול ניתוחי או הקרנות תודה
שלום, אני בן 21 ולפני כשלושה חודשים הבחנתי בנפיחות ״גולה״ בצד ימין של המפשעה שהציקה לי למשך שעתיים והתחושה עברה ומאז זה לא כאב והגולה קטנה יותר ויותר עד שנתקעה בגודל בינוני ומאז רק קטנה וגדלה במהלך היום בערך 10 פעמים, הלכתי לרופא המשפחה והוא טעון שזה קילה והפנה אותי לכירורג, הכירורג אמר שזה לא קילה אלא בלוטת לימפה והפנה אותי לאולטראסאונד וספירת דם חשוב לציין שלא היה לי חום,הזעות לילה,או ירידה של 10 אחוז מהמשקל גוף, בספירת דם הכל יצא תקין ללא חריגה מהנורמה ו אולטראסאונד יצא שהבלוטה לימפה בצד ימין היא 0.4 ובצד שמאל 0.3 שזה נחשב תקין, אחרי חודש הלכתי לעוד כירורג לי לא הייתי רגוע מהתוצאות וראיתי שהנפיחות עולה ויורד לי לאורך היום מספר פעמים,הלכתי לעוד כירורג שאיבחן אותי עם lymphadenopathy systemic ושלח אותי לעוד אולטראסאונד ספירת דם והמטולוג, האולטראסאונד יצא תקין וגם הספירת דם והלכתי עם התשובות להמטולוג והוא אמר שהכל בסדר ושאין לי סרטן הוא איבחן:״לא נומשו קשרי לימפה מוגדלים בצוואר ומבית שחי
לא נומשו כבד וטחול מוגדלים
במפשעות דו צדדיות נומשו קשרי לימפה עד 0.5ממ מאורכים בצורתם, רכים, ניידים, רגישים למגע (אפילו שאני לא רגיש באיזור ונראלי שהוא התבלבל)
קשרי לימפה תקינים במפשעה ללא עדות ל lpd
"ועוד כמה קטנות ואבחן אותי עם lymphadenitis nos ולעשות עוד אולטראסאונד עוד מספר חודשים למעקב וזהו, יש לי ממה לחשוש? התשובות של האולטראסאונד וההמטולוג זה משהו שאני יכול להרגע ממנו?
תודה מראש
הבנתי שזה יכול קצת לעזור בהבנה של המצב אז עשיתי 2 ספירות דם וכימיה באחרונה יצא
LDH 107
ALP 116
HGB 16.70
WBC 7.08
PLT 174
RCB 5.52
פרו בן יהודה שלום,
הגיע אליי מידע באופן לא פורמלי, שאנשים מחלימים שעברו כימותרפיה נחשבים גם הם בקבוצת סיכון לקורונה. האם??-- כיום אני בת 41. בהיותי בת 21 חליתי בהודגקינס ועברתי כימותרפיה חצי שנה, ללא הקרנות. ברמיסיה מלאה.
במקצועי מטפלת בתחום ברה"נ, עובדת גם במרפאה ציבורית, שיש בה במבנה שלה- מרפאות מתחומים שונים. עובדת עם מגון הגילאים. טרם עבדתי במרפאה פיזית מאז תחילת המגפה. אודה מאוד לחוות דעתך. תודה רבה.
פרופסור דינה בן יהודה שלום רב,
יש לי שאלה קטנה ואשמח לתגובתך.
במידה וסיימתי טיפולים לפני כ-6 שנים אך היה לי לימפומה הודגקין stage 4 עם מעורבות בריאות,
האם אני נחשבת בקבוצת סיכון בעקבות נגיף הקורונה?
אני מאוד חוששת ושמח לתגובתך.
חג אביב שמח,
גל
ערב טוב פרופסר יקרה מזה שנים מאובחנת בפולצטמיה ורה בשנה האחרונה מטופלת בהידראה כ 500 גרם 4 פעמים בשבוע 3 פעמים 1000 גרם
..במעכב לצערי מזה כשבועיים מאובחנת עם קורונה יש לי כאבי ראש חזקים ממש..בעקבות המטוקריט שהגיע ל 49 הוחלט לבצע הקזת דם..כרגע מרגישה חלשה עדיין כאב ראש סחרחורות מדי פעם..שאלתי כי זו שאלה שעלתה גם לרופאים האם להמשיך עם ההידראה? ייתכן וזה מוסיף לי לחולשה? לפני ההקזה ביקשו מימני להפסיק.
ערב טוב פרופסר בן יהודה..בהמשך לפנייתי הקודמת בנוגע לקורונה
אני מאובחנת בפולצטמיה ורה שנים ( מאוזנת בתקופה אחרונה) .. עדיין חיובית לקורונה מ 25/3.. במהלך אישפוז ..עקב עלייה בהמטוקיט בוצעה הקזת דם..נכון להיום חודש אחרי אני עדיין חיובית לקורונה..אתמול בוצעו לי בדיקות דם בבית ..ולהלן התוצאות (זאת לאחר לקיחת הידראה כל יום500 Leucoctes 9.7. Red blood 7.16. Hemoglobin14. Hematotocrit.- 50.3. Platelest -605 אני נמצאת באישפוז בית..התקשר אלי רופא (במסגרת הקורונה) ואמר לי להמשיך לקבל את התרופות ..ולחזור על בדיקת דם בעוד 3 שבועות...מה דעתך בבקשה..האם צריך לבצע הקזת דם בהקדם? אני לא מעונינת להיות ברמת סיכון..אודה לך מאוד על התיחסותך.
למחקר בבריאות הציבור מטעם המכללה האקדמאית אשקלון בשיתוף עם בית החולים ברזילי שעוסק בשיקולי עלות תועלת בבחירת טיפול רפואי לסרטן דרושים\ות מתמודדים\ות עם מחלת הסרטן או בני משפחותיהם. המחקר מתמקד במטופלים\ות ללא ביטוח רפואי פרטי. השתתפות במחקר כוללת שאלון קצר של פרטים אישיים וראיון טלפוני של 20 דקות בערך. משתתפים\ות יקבלו 100 שקלים בעבור ההשתתפות.
לפרטים נוספים ניתן לפנות אליי
אורי גולדברג
urigoldberg662@gmail.com
טל': 0509010174
שלום פרופ' דינה,
שאלתי בעבר כאן בפורום אודות תופעות הלוואי של כדורי אימברוביקה ואכן ענית.
אבא שלי לוקח את הכדור קצת מעל לשבוע ועד כה לא הרגיש תופעות לוואי.
השאלה שלי האם זה מגיע מאוחר יותר או שאכן יש גם אנשים שהכדור לא מסב להם תופעות קשות כמו שתארת?
דבר נוסף, היום הוא עשה בדיקות דם אצל הפרופ' המטפל שלו ואכן יש תוצאות קצת יותר טובות .
יש אפשרות לשלוח לך את התוצאות בכדי לעזור לי להבין יותר מה כתוב שם?
בברכת חג אביב שמח
יש הרבה חולים שאין להם תופעות לוואי כלל.
אני לא יכולה לפענח את הבדיקות שלא בא אלא אם כן תשלחי לי קובץ גדול וזו לא מטרת הפורום
תודה רבה על המענה המהיר.
לא אשלח את התוצאות אם זה לא מתאים לפורום.
סליחה, לא ידעתי.
שלום.האם לחולה מיאחומה מותר לקחת ויטמין c?(אמרו שזה טוב נגד הקורנה.
תודה יוסי אמיר