הדברים יכולים להיות קשורים בעיקר אם רמת ההמטוקריט והטסיות גבוהה
שלום רב,
לפני כעשרה חודשים התגלה אצלי מלטומה בקיבה, בבדיקת גסטרוסקופיה עיוורת ואקראית. לא ראו כלום בבדיקת הגסטרו אך נלקחה דגימה עיוורת לביופסיה.
Extranodal Marginal Zone Lymphoma of MALT
הביופסיה נלקחה עקב כך שלפני מספר שנים התגלה לי מחסור בברזל. בזמנו, לאחר בדיקות גסטרוסקופיה, קולנוסקופיה וקפסולה ללא ממצאים מיוחדים, התבקשתי לבצע בדיקה נוספת לאחר מספר שנים וכך עשיתי.
בתיאור הביופסיה נכתב: תסנין לימפואידי כבד במוקוזת הכיבה עם חדירה לשכבת השריר של הרירית.
בשלב זה ביצעו PCR ובדיקות נוספות עם התוצאות הבאות:
קולונליות של תאי B עם IGH Rearangement.
בדיקת FISH הראתה שאין טרנסלוקציה של הגן MALT1.
KI67 פחות מ-5%.
בדיקות דם מקיפות תקינות.
בוצע PET-CT ללא ממצאים. אין מחלה פעילה.
אין עדות ל-HP.
בנוסף, אין לי סימפטומים כלשהם.
ביצעתי טיפול כנגד HP, ליתר ביטחון, ולאחר כחודשיים לקחו ביופסיה שוב. בביופסיה לא היה שום הבדל ביחס לפעם הקודמת והמלטומה נשארה.
בנוסף, הרופא ביקש שאבדק ע"י רופא אא"ג כדי לשלול מקומות נוספים של מלטומה.
בשלב זה, הרופא המטפל המליץ לבצע טיפול בקרינה מקומית..
הבנתי שמחלה זו מתפתחת בצורה איטית מאוד.
מה אומרים המחקרים לגבי מקרים מסוג זה? מהם הסיכויים שהמחלה לא תמשיך להתפתח לעוד שנים רבות?
רציתי לשאול האם לגיטימי, מבחינה רפואית, לנהוג במקרה זה בשיטה של מעקב Watch and Wait ולטפל רק כאשר יתברר שהמחלה ממשיכה להתפתח.
שלום, הבנתי שבחלק מהמקרים של לימפומה, חווים גירוד מתמשך בטרם הופעת סימנים אחרים שמאפיינים את המחלה.
רציתי לשאול- אם אדם חווה גירודים מתמשכים ומדובר בלימפומה בטרם הופיעו הסימפוטמים האחרים, עדיין ניתן לגלות את המחלה בבדיקת CT?
ושאלה נוספת- לפני שהולכים לבצע CT יש הדמיה אחרת שכדאי לעשות לפני בדיקה עם קרינה כמו CT?
תודה.
***עריכה***
לשאלתך פרופסור, לאמא בוצעה כבר ביופסיה מבלוטת לימפה במפשעה ואכן זוהי לימפומה פוליקולרית.
לגבי הפט המצורף הוא אינו קשור ואינני יודעת למה הוא מצורף.
אודה לך מאוד מאוד אם תוכלי לענות לי****
אמי בת 78, חולת לב ובעיות לחץ דם וגם חולת לימפומה פוליקולרית מ2006 כאשר לפני 7 שנים חלתה בהודגקין לימפומה ואחרי סידרת טיפולים החלימה. הפוליקולר לימפומה הייתה ברקע אך נסוגה כתוצאה מהכימו.
בפטסיטי האחרון יש כמה הקלטויות שאחת מהן והיא הגדולה בבית החזה בגודל של 5 ס"מ ובנוסף גם בלוטה חדשה בעורף בגודל חצי ס"מ. לפי הרופאה המטפלת היא צריכה טיפולים(כיוון שעלול ללחוץ על איברים אחרים).
השאלה שלי
אילו תופעות לוואי צפויות לה? האם זה ישפר השרדות לאורך זמן?
האם יש עדויות לאנשים בגילה של אמי עם מחלות רקע ששרדו והחלימו לאורך זמן מהמחלה?
מטריד אותי מאוד שאמי תסבול שוב טיפולים קשים ושאיכות חייה תיפגע מאוד אחר כך.
אודה לך מאוד על תשובתך הכנה
הי, אשמח להכוונה וייעוץ לגבי האולטרסאונד ולהמשך טיפולאני סובלת זמן רב (יותר משנה) מהתקפות לסירוגין של כאבי צוואר קשים שמקרינים גם לראש (בעיקר צד ימין) הרופאים לא ברורים ואומרים שזה לא נראה מדאיג אך הכאבים לא נעלמים בכלל אלא מתגברים והנפיחות מציקה לימצורף פה בדיקת אולטראסאונד הראשונה (שביקשתי לעשות) ועוד בדיקה שעשיתי אחרי חודש
כמו כן אין לי סימני B
השקיעת דם , הניוטרופילים וה-wbc קצת גבוהים כבר זמן רב
בעבר נחשפתי ל- cmv וכן ebv (לפני 3 שנים) היום בבדיקות זה שלילי
אולטראסאונד ראשוןבשרשרת צווארית קדמית משמאל צבר בלוטות לימפה מוגדלות עד 15*5 מ"מ.בלוטות הלימפה היפואקואיות, זרימות הדם אינן מוגברות.בשרשרת צווארית קדמית מימין צבר בלוטות לימפה מוגדלות עד 15*3 מ"מ.בלוטות הלימפה מעט היפואקואיות, זרימות הדם אינן מוגברות.באיזור תת ליסתי מימין בלוטת לימפה ג'וגולודגסטרי במידות 33*8 מ"מבאיזור תת ליסתי משמאל בלוטת לימפה ג'וגולודגסטרי במידות 26*8 מ"מ.בלוטת התריס בגודל צורה ומנה תקינים.בלוטת הפרוטיס והתת ליסתית משמאל תקינה.בלוטת הפרוטיס מימין בגודל תקין בתוכה בלוטות לימפה בודדות 17*5 מ"מ.בלוטות נוספות קטנות יותר.בלוטת הרוק התת ליסתית מימין תקינהאולטראסאונד שני אחרי חודשמימין -בלוטת הלימפה DJ מימין כעת 26*8 מ"מ.בתחנה 4 מספר בלוטות לימפה הגדולה ברוחב 3 מ"מ, לא חשודהמשמאל -בלוטת ה - DJ בגודל 22*5 מ"מ.בתחנה 4 בלוטות לימפה הגדולה ברוחב 5 מ"מ.פרט לכך , ללא לימפאדנופתיה צווארית חשודה
האולטראסאונד הראשון מלפני בערך חצי שנה
לאחרונה ממש מציק לי והרופא א.א.ג. מישש וראה שהן מוגדלות, הוא ייעץ לעשות שוב אולטרסאונד וללכת להמטלוג,
השאלה שלי ושל הרופא גם כן למה כ"כ הרבה זמן הן מוגדלות, אפילו שהן עם מרקם תקין וכו, ומה אפשר לעשות
היום עברתי טיפול שישי בגזייבה אחרי ארבעה חודשים שדחיתי בגלל הקורונה.
מחק הילדות שלי בגילאי 5 עד 11 אמורות לחזור לבית הספר
ומאוד מתלבטת.
נכון לשבוע שעבר הספירת דם תקינה.
האם להחזיר? ממה אני אמורה להישמר? האם אוכל לחבק ולנשק אותן?
כמה זמן מהגזייבה הספירה יורדת ואז אני צריכה להישמר יותר?
קצת בלחץ מצד אחד רוצים שגרה מצד שני מלחיץ.
אשמח למענה
תבורכי
תודה
שלום פרופ',
בפטסיטי האחרון יש כמה הקלטויות שאחת מהן והיא הגדולה בבית החזה בגודל של 5 ס"מ. לפי הרופאה המטפלת היא צריכה טיפולים.
אילו תו9עות לוואי צפויות לה? האם זה ישפר השרדות לאורך זמן?
האם יש עדויות לאנשים בגילה של אמי ששרדו והחלימו לאורך זמן מהמחלה?
תודה פרופ' שחזרת אליי....
הגידול הוא לימפומה פוליקולרית, נלקחה דגימה מהמפשעה ואכן זה פוליקולר לימפומה.
אם כך, מה יכולה להיות הפרוגנוזה לאישה בגיל של אמי עם מחלות רקע? מה ההשלכות לטווח הקצר והארוך שלטיפולים כאלה?
שלום רב.
לפני שבועיים החלו כאבים באזור הבטן עם שלשולים חזקים
הייתי במיון ובדיקות דם ואולטרהסאונד בטן יצא תקין
בMri בטן:
הבדיקה בוצעה בסדרות T1 ו-T2 במישורים שונים לפני ואחריהזרקת חומר ניגוד. כולל שחזור MRCP כולל הד כפול וסדרותהדיפוזיה . כולל החסרות.
אין בידינו בדיקה קודמת להשוואה
כבד בגודל ומבנה תקין ללא עדות להרחבת דרכי מרה תוך כבדיות אוחוץ כבדיות . 3 מוקדים ההיפו דנסיים אחרי הזרקה בקוטר עד 3 מ"מפזורים על פני הכבד קטנים מדי לאיפיון ככל הנראה חסרי משמעותקלינית.
כיס מרה בגודל תקין ללא אבנים .
טחול בגודל ומבנה תקין. מספר מוקדים היפראינטנסיים בקוטר עד 4 מ"מ פזורים על פני הטחול יכולים להתאים להמנגיומות זעירות .
לבלב בגודל ומבנה תקין ללא עדות להרחבת צינור הלבלב
ללא ממצא ראוי לציון בקיבה ובלולאות המעי הדק אשר נכללובסריקה בהסתייגות שלא ניתן לשתות חומר ניגוד .
שתי בלוטות בקוטר 8 מ"מ נראות במזנטריום הסמוך לאזור המסתםהאילאוצקלי., עיבוי מינימלי של אזור הקולון העולה ללא ממצא ודאי,.
תוספתן זוהה ורוחב 7 מ"מ עם אפנדיקוליט בתוכו.
כליות בגודל תקין ובמרקם תקין, ללא הידרונפרוזיס.
בלוטות לימפה קטנות ברוחב עד 7 מ"מ נראות ברטרו-פריטונאוםסביב האאורטה.
אדרנלים ללא ממצא.
ללא עדות לנוזל חופשי
סקוליוזיס לאורך עמוד שדרה מותני . קעורה שמאלה.
בסדרת הדיפוזיה ללא מוקדי רסטריקציה
לסיכום
לא נצפתה סיבה לכאבי הבטן או שלשולים בבדיקה זו.
ללא ממצאיםבלבלב .
מוקדים זעירים בכבד ובטחול קטנים מדי לאפיון.
בלוטות קטנות ברטרו-פריטונאום ובמזנטריום הסמוך לקולוןהעולה.
לפני כשמונה חודשים גסטרוסקופיה תקינה וקולונוסקופיה עם הכנה לא מספיק טובה לפרקים צואה נוזלית לאחר שטיפות ושאיבות דיברקוליטוזיס ומספר סעיפים מודלקים דיברקוליטיס.
מה פשר הבלוטות והעיבוי?
תודה מראש
שלום, כחולה פוליציטמיה טופלטי על ידי אקזות
מדצמבר 2019 עקב plt=900 התחלתי לקחת הדראה - כדור 1 ביום
בבדיקת ספירת דם שעשיתי ב- 20.02.2020 plt ירד ל 761. הרופא במרפאה המטולוגית אמרה שהמינון שאני מקבל לא גבועה והמליצה 3 ימים
בשבועה להוסיף עוד כדור .היום עשיתי בדיקות. הכדוריות האדומות ירדו לערך תחתון, אני מרגיש לעתים קרובות אייפות , כאבי ראש. הנתונים של קרישת דם:
pt-inr =1.21, pt-sec=14.3,pt, pt%=74,
האם להמשיך עם מונון כזה של הדראה?
שלום רב
לפני כשנתיים טופלתי בG-CHOP עקב לימפומה פוליקולרית. וכעת אני כשנתיים אחרי ומקבלת טיפול אחזקה של גזייבה ואני לקראת סיומו, אם בדיקות דם תקינות ותחושה כללית טובה מאוד (ב"ה)
רציתי לשאול, האם אני נמצאת בקבוצת סיכון לגבי הקורונה?
והאם המשפחה הגרעינית יכולה לחזור לשגרה רגילה? (הילדים מאוד רוצים לחזור ללימודים. וממש כואב לי עליהם).
גם בעלי בבית ורוצה לחזור לשגרה
וגם מה לגבי?
מחכה מאוד לתשובה ברורה, כי לא הבנתי כ"כ מה לבי טיפולים ביולוגיים