פרופסור דינה שלום רב ,
אני בהפוגה מספר שנים .
האם יש הנחיות מסוימות / מיוחדות בגלל משבר הקורנה שעלי לאמץ לאור
המחלה הזו ?
האם אני פגיע יותר לדעתך ?
אודה לתשובה
אריק
שלום,
לאחר ביופסיה מגידול במוח אובחנתי כחולה בלימפומה מסוג DLBCL
כמו כן ממתינים עדיין לתוצאות של CT PET לדעת האם יש התפשטות לשלל הגוף.
מצורף מסמך עם אבחנה ,טיפול מיועד ואבחנה פתלוגית.
הייתי מעוניין להתייעץ האם כדאי לשלוח ממצא פתאלוגי לחוות דעת שניה ואשמח קצת להרחבה על המחלה .
האם יש הבדל בין הטיפולים בבתי החוליםשלח השונים ? מתלבט לגבי הסוג טיפול שקיבלנו והאם הוא האידיאלי למצב זה
תודה מראש על המענה.
עברתי על החומר צריך לוודא באמת אם המחלה מוחית בלבד או גם סיסטמית משנה בבחירת הטיפול במידה שמדובר במחלה ממוקמת במוח הטיפול המוצע הוא הטיפול שגם אנו משתמשים בו.
לגבי רביזיה על הביופסיה אפשר. איני יודעת מי הפתולוג החתום על הביופסיה יתכן ואין צורך
לשמוע בהרחבה על המחלה מציעה שתשמע מהרופאים שלך או שתתאם איתי שיחה טלפונית
תודה רבה על המענה
כיצד ניתן לתאם ?
אני חולת cml מזה כשנתיים
ה pcr שלי 0.03.
א. אשמח לדעת האם אני נמצאת בסיכון מוגבר לקורונה?
ב.האם אני יכולה ללכת לעבודה כרגיל?
ג. האם יש הנחיות מיוחדות לחולים המטולוגים
ד. התוצאות שלי קצת איטיות מבחינת pcr, האם יש לכך השלכה לגבי ההמשך? (בלי קשר לקורונה)
איני יודעת אם את באופן אישי בקבוצת סיכון כי איני יודעת את גילך ומחלות רקע אחרות. מבחינת ה-CML במצבים נורמאליים אנחנו יודעים ש-CML בשלב הכרוני או טיפול בטירוזין קינאז אינם מהווים סיכון לזיהומים יחד עם זאת יש לזכור שמדובר בזיהום חדש ואין לנו נתונים מדוייקים לגבי חולי CML או מטופלי טירוזין קינאז. לכן ההמלצה היא שחולי CML יהיו זהירים מאוד בכל ההנחיות הניתנות על ידי משרד הבריאות. ואנא זיכרו שחשוב ביותר להתחשב בגורמי סיכון אחרים כמו גיל ומחלות רקע אחרות. איני יודעת מהי עבודתך כך שאיני יכולה לעזור גם בזה. לגבי התוצאות של הבדיקה את בוודאי מבינה שאין לי תמונה מלאה על מנת לייעץ בצורה כזאת
שלוםיש לי CLL ברמת RAI0. עד היום ללא טיפול
נכון לבדיקה אחרונה רמת לימפוציטים=6.68, ורמת WBC = 14.6
לפני כשלושה חודשים עשיתי חיסון נגד דלקת ריאות (פרבנר, ולאחר מכן פנמווקס).
1. רציתי לדעת האם אני חלק מקבוצת חולים עם מחלות רקע שבסיכון גבוהה לסיבוכים מוירוס הקורונה??
2. לפי מיטב הבנתי הסיבוכים העיקריים של הקורונה הם סיבוכים נשימתיים כתוצאה מדלקת ריאות. רציתי לדעת האם החיסונים שלקחתי הם כלליים ומכסים גם את סיבוכי הקורונה, או האם הדלקת ריאות שמביא הקורונה שונה וחיסונים אלו אינם מכסים זאת?תודה
אתה בקבוצת סיכון בגלל המחלה אם כי לא ברמת סיכון גבוהה מאוד בהתחשב בשלב במחלה. יחד עם זה החיסונים שקיבלת אינם רלבנטיים לדלקת הריאות הנגרמת על ידי הוירוס. החיסון הוא כנגד קבוצת חיידקים שגם הם יכולים לגרום לדלקת ריאות.
שלום רב פרופ' בן יהודה,
בני אובחן לאחרונה כחולה הודג'קין. הוא בן 28.
אנו מעוניינים להגיע אליך עם כל הבדיקות שנעשו לחוות דעת בנושא הטיפול המומלץ.
האם ניתן להגיע אלייך מטעם קופ"ח מכבי?
תודה רבה,
איריס, אמא מאד מודאגת
בוקר טוב פרופ' בן יהודה,
תודה על התגובה המהירה.
כיצד ניתן לתאם פ=תור/פגישת התייעצות בהקדם האפשרי?
תודה רבה, איריס