מדדים כלליים למחלות אחרות גם כמו אנמיה שקיעת דם מוחשת עלייה בידן הפרעה בתפקודי כליות. כל אלו אינם מאבחנים מילומה.
עליה חד שבטית באחד מחלבוני החיסון IGG IGA IGM או FLC קאפפא למבדא או היחס ביניהם
שלום רב פרופסור דינה בן-יהודה
שאלתי נוגעת לחבר שחולה ב CLL שחולה גם בסרטן ערמונית גרורתי מקבל טיפול הורמונלי באבירטרון, הוא סובל מאד מבעיית סרטן הערמונית ושוקל לעשות טיפול כימותרפי מטרונומי כנגד סרטן הערמונית. מכיוון ששימוש בTAXOTERE הוא הטיפול הסטנדרטי כנגד סרטן הערמונית, אני שואל האם הטיפול בחומר זה יכול להחמיר את בעיית ה CLL או שזה יכול לשפר במידת מה אף על פי שזה לא מיועד לכך?
בתודה והערכה
אליעזר יהושע
תודה רבה ויום טוב
ערב טוב פרופסר בן יהודה..בהמשך לפנייתי הקודמת בנוגע לקורונה
אני מאובחנת בפולצטמיה ורה שנים ( מאוזנת בתקופה אחרונה) .. עדיין חיובית לקורונה מ 25/3.. במהלך אישפוז ..עקב עלייה בהמטוקיט בוצעה הקזת דם..(ב 7/4) נכון להיום חודש אחרי אני עדיין חיובית לקורונה..אתמול בוצעו לי בדיקות דם בבית ..ולהלן התוצאות (זאת לאחר לקיחת הידראה כל יום500 Leucoctes 9.7. Red blood 7.16. Hemoglobin14. Hematotocrit.- 50.3. Platelest -605 אני נמצאת באישפוז בית..התקשר אלי רופא (במסגרת הקורונה) ואמר לי להמשיך לקבל את התרופות ..ולחזור על בדיקת דם בעוד 3 שבועות...מה דעתך בבקשה..האם צריך לבצע הקזת דם בהקדם? אני לא מעונינת להיות ברמת סיכון..אודה לך מאוד על התיחסותך
שלום, הבנתי שבחלק מהמקרים של לימפומה, חווים גירוד מתמשך בטרם הופעת סימנים אחרים שמאפיינים את המחלה.
רציתי לשאול- אם אדם חווה גירודים מתמשכים ומדובר בלימפומה בטרם הופיעו הסימפוטמים האחרים, עדיין ניתן לגלות את המחלה בבדיקת CT?
ושאלה נוספת- לפני שהולכים לבצע CT יש הדמיה אחרת שכדאי לעשות לפני בדיקה עם קרינה כמו CT?
תודה.
למחקר בבריאות הציבור מטעם המכללה האקדמאית אשקלון בשיתוף עם בית החולים ברזילי שעוסק בשיקולי עלות תועלת בבחירת טיפול רפואי לסרטן דרושים\ות מתמודדים\ות עם מחלת הסרטן או בני משפחותיהם. המחקר מתמקד במטופלים\ות ללא ביטוח רפואי פרטי שלקחו חלק בטיפול ניסיוני או שנאלצו לשלם מכיסם בעבור טיפול שאינו כלול בסל. השתתפות במחקר כוללת שאלון קצר של פרטים אישיים וראיון טלפוני של 30 דקות בערך. משתתפים\ות יקבלו 100 שקלים בעבור ההשתתפות. נשארו רק עוד שישה מקומות במחקר.
לפרטים נוספים ניתן לפנות אליי
אורי גולדברג
urigoldberg662@gmail.com
טל': 0509010174
עלייה הדרגתית בתוצאות חריגות של בדיקות
אני בן 86 , במשך ארבע שנים האחרונות חלה עלייה בתוצאות חריגות של דם
HAPTGLOBIN 25.9
WBC 11.1-15.6
%MACRO 3.8-5
LYMP ABS 7-9.2
54-59 %LYMP
NEUT% 34.7-31.8
האם התוצאות מצביעות על דלקת או בעיות לימפה ?
שלום רב,חמותי בת 75 חולה כשבע שנים ב myeloproliferative רק במעקב.לאחרונה חלה החמרה במחלה והיא עברה בדיקת מח עצםשתוצאותיהזוהתה מוטצית vaf jak 2 82%זוהו שני שינויים ב hys483tyr – 50%ala98asp – 58%
hb 9.8 לאחר עירוי ונופר
טחול בגודל 22 ס"מ במרקם תקין/
אשמח לדעת אם יש מה לעשות במצבה ובגילה?
תודה מראש על המענה.