אם מאבחנים אותך עם LPD (LYMPHO-PROLIPHERATIVE DISORDER) זה אומר שיש לך מחלה ממהרת בדרגה נמוכה כגון "indolent lymphoma" או כל מיני מחלות בסגנון או שזה סוג שונה לגמרי של מחלות
והשאלה השניה היא האם ניתן לגלות low grade lymphoma בבדיקות דם אולטראסאונד או ביופסיה, תודה!
LPD כולל גם סרטן או רק מחלות לא סרטניות
ואת סוג הלימפומה אני יודע שאפשר לדעת רק עם ביופסיה אני מתכוון שיש רמזים בבדיקות דם על הימצאות low grade lymphoma או שהסוג הזה לא משאיר רמזים בכלל
ה-P ב-LPD עומד למילה לימפופרוליפרטיביות כלומר התרבות לא נשלטת של לימפוציטים וזה מתקשר ללימפומות ולא למחלות שפירות. מה שאמרתי שבתוך הLPD יש גידולים עם דרגת ממאירות נמוכה ביותר שאפשר לחיות איתן ללא טיפול שנים רבות. בלי ביופסיה לא נדע
שלום רב
ברצוני לשאול
אני ברוך השם בן אדם בריא
גליתי בפליטת זרע 2 [שנפלה בזמן השינה) נקודות אדומות מזעריות ממש (נקודה כשל ראש סיכה) שהיו קצת קרושות מנגיעה בנקודה התברר שזה נקודת דם האם יש להתייחס לנושא
שלום דוקטור בן יהודה,אבא שלי, בן 81, פעיל וצלול ופרט לסכרת שמאוזנת בכדורים הוא בריא ומרגיש מצוין. אחרי כך וכך ימים שהרגיש חלש ומסוחרר, הוא אושפז בבלינסון, נבדק ממושכות ותוצאות הביופסיה שנערכה היום היתה אבחנה של לוקמיה AML. אבא מתחיל טיפול ב-Hydrea כי הקריאטנין שלו גבוה והכליות לא יעמדו בעומס של כימו בעירוי.האם תרופה זו נחשבת בעינייך לטובה ויעילה? לאילו תופעות לוואי עלינו לצפות? ובכלל... האם יש משהו שלדעתך עלינו לדעת ו/או לעשות כרגע?מודות לך מקרב לב -אפרת, שתי אחיותיה וגם אימא שלה.
מה זה אומר למעשה שאחוז הבלסטים הוא 18% בבדיקות? זה רע? זה טוב? זה לא משנה?
זהו להפעם - מבטיחות!
תודה
ב-2015 עברתי ניתוח סרטן שד ב-2019 הקרנות ב D10 נאמר גרורות של סרטן שד וב 2020 ניתגלה גוש 6.5 ס"מ על הכבד וסרעפת .....דלקתי ותאי ck7 ו -18 /CK8 האם זה סרטני ומה הטיפול ניתוחי או הקרנות תודה
שלום, אני בן 21 ולפני כשלושה חודשים הבחנתי בנפיחות ״גולה״ בצד ימין של המפשעה שהציקה לי למשך שעתיים והתחושה עברה ומאז זה לא כאב והגולה קטנה יותר ויותר עד שנתקעה בגודל בינוני ומאז רק קטנה וגדלה במהלך היום בערך 10 פעמים, הלכתי לרופא המשפחה והוא טעון שזה קילה והפנה אותי לכירורג, הכירורג אמר שזה לא קילה אלא בלוטת לימפה והפנה אותי לאולטראסאונד וספירת דם חשוב לציין שלא היה לי חום,הזעות לילה,או ירידה של 10 אחוז מהמשקל גוף, בספירת דם הכל יצא תקין ללא חריגה מהנורמה ו אולטראסאונד יצא שהבלוטה לימפה בצד ימין היא 0.4 ובצד שמאל 0.3 שזה נחשב תקין, אחרי חודש הלכתי לעוד כירורג לי לא הייתי רגוע מהתוצאות וראיתי שהנפיחות עולה ויורד לי לאורך היום מספר פעמים,הלכתי לעוד כירורג שאיבחן אותי עם lymphadenopathy systemic ושלח אותי לעוד אולטראסאונד ספירת דם והמטולוג, האולטראסאונד יצא תקין וגם הספירת דם והלכתי עם התשובות להמטולוג והוא אמר שהכל בסדר ושאין לי סרטן הוא איבחן:״לא נומשו קשרי לימפה מוגדלים בצוואר ומבית שחי
לא נומשו כבד וטחול מוגדלים
במפשעות דו צדדיות נומשו קשרי לימפה עד 0.5ממ מאורכים בצורתם, רכים, ניידים, רגישים למגע (אפילו שאני לא רגיש באיזור ונראלי שהוא התבלבל)
קשרי לימפה תקינים במפשעה ללא עדות ל lpd
"ועוד כמה קטנות ואבחן אותי עם lymphadenitis nos ולעשות עוד אולטראסאונד עוד מספר חודשים למעקב וזהו, יש לי ממה לחשוש? התשובות של האולטראסאונד וההמטולוג זה משהו שאני יכול להרגע ממנו?
תודה מראש
הבנתי שזה יכול קצת לעזור בהבנה של המצב אז עשיתי 2 ספירות דם וכימיה באחרונה יצא
LDH 107
ALP 116
HGB 16.70
WBC 7.08
PLT 174
RCB 5.52