שנה וחצי שאני לוקחת הידראה ואספרין לאחר שהתברר שאני סובלת מפוליצטמיה ורה. הרגשתי מצויין ומאוזנת. לפני כשבוע חזרו לי התחושות המציקות בגוף שהרגשתי לפני שהתחלתי בטיפול כלומר תחושה של שריפה בכל הגוף, הזעה וקשיים בהרדמות. הבדיקות מאוזנות. אבל ההרגשה הכללית מאוד לא נוחה. על מה זה מעיד ומה ניתן לעשות.
אודה מאוד על תשובה בהקדם
שלום, אני חולה פולציטמיה, לאחר שבבדיקות דם plt היה 941, הרופא המליצה להתחיל טיפול בהידרעה, להתחלה , כדור 1 ביום.
לאח חודשיים, בבדיקות חוזרות, plt ירד לרמה של 740.
המטוקרית בשתי הבדיקות היה 47
הרופא אמרה שכדור 1 ביום - זה מינון קטן, והמליצה להוסיף עוד כדור 1 ביום 4 ימים בשבוע.
מה דעתך בנושא ?
תודה
שלום, מאובחן חדש בן 40 חיובי ל BCL2 bcl6, CD10, cd20
שלילי לmyc
האם זה נופל תחת ההגדרה של double hit lymphoma ?
Ki67 90% האם האמד הזה יכול להיות אמד לפרוגנוזה?
מהקריאה באינטרנט אני מבינה שלbcl6 יש קשר לפרוגנוזה טובה, האם נכון? והפוך לbcl2
תודה רבה, אין הרבה מידע קיים בעברית
את רופאה ואדם מופלא/ה
תודה על עזרתך. [כמו כן, בטעות צירפתי קובץ שיש בו חשיפה של אמי לעיני כל הגולשים. האם יש אפשרות להוריד אותו? תודה]
בינתיים אמי ביקרה אצל כירורג בכיר בשר"פ, כהכנה לניתוח להוצאת הגידול, והוא טוען במוחלטות אחרי שמישש את המקום, שממש אין צורך לנתח, כיון שזה לא נימוש, ולדעתו אכן מדובר במשהו תגובתי (אציין שיש לה גם בצקת רצינית בשוק של אותה רגל). מה דעתך לאור הממצאים שראית? תודה רבה.
תודה.
האם באפשרותך לענות על שאלתי ביחס להמלצת הכירורג?
תודה רבה
שלום פרופ" בן יהודה !
כ- 10 שנים עם PV , קיבלתי הידראה שלא איזנה אותי כל כך והיום עם ג'אקבי כשנה בערך ומאוזן טוב יותר.
בבדיקה לפני כ-חודש יש הופעה של בלסטים בודדים בלשד. לדברי הרופאה קרוב לוודאי MF
צריך לעבור בדיקת לשד מח.
אני בן 69.5 ומרגיש בסך הכל מצויין . גם הגירודים אחרי מקלחת פחתו וזיעת הלילה הינה פחות מרובה .
שאלתי : האם אפשר עקרונית לחיות שנים רבות עם הג'אקבי והאם יש החמרה גדולה במצבי ?
אני מאוד מאוד לך לתגבוה הכי מהירה שאפשר עקב לחץ יתר !!
בברכה רבה מאוד !
יהודה !
מבקש להוסיף ולשאול גם מה את מציעה או כיצד להתנהג ?
המון תודות !
פרופ" בן יהודה !
ראשית אני מאוד מודה לך על רצונך לעזור לי !!!!
אני מבקש בכל זאת לשאול האם עקרונית יש טיפול למחלה זו או שאין לרפואה מה להציע הרבה מלבד ג'אקבי ?
ושוב תודה וליל מנוחה !
שכחתי לשאול , האם יש מקום לאופטימיות ?
ושוב ממש תודה והערכה ענקית לפועלך והצלחת מעט להרגיע !
הנני נכה צה"ל שקשה לי להתמודד עם דברים נוספים !
שאסיים את הבדיקה אשלח לך את תוצאותיה !
המון שאפו !
שלום,
אבא שלי לאחר תהליך אבחון ממושך היה אמור להתחיל ליטול אתמול גליבק אך מסמכי ההמלצה מהאנוקולוגיה של בית החולים תקועים מ מתינים בקופת החולים לאישור התחייבות לפחות עד יום ראשון. חבל לי על כל יום שעובר עם גידול ממאיר ענק שיש לו ואם יש כאן מישהו שיכול לעשות מצווה להשאיל 5 כדורים שנחזיר לאחר שנקבל את המרשם הרי הוא מבורך! 🙏
שלום רב.
בבדיקות דם :
rbc 4.96 (בעבר היה פחות)
המטוקריט : 43.6 (בעבר היה פחות)
טסיות דם: 500. (בעבר היה פחות)
המוגלובין 14
מרגישה חולשה.
שלום וברכה - בהמשך לשאלתי מאתמול בבוקר.
אבחנת הפתולוגיה היא - atypical lymphold hyperplasia.
בהערה כתוב - normal lymph node tissue is not seen. there is a diffuse proliferation of small lymphold cells. large atypical cells are not seen.
כמו"כ הומלץ שתעשה בכל זאת כריתה של הגוש במפשעה לצורך ביופסיה.
בסיכום הבדיקה כתבו - התמונה מתאימה לקשר לימפה תגובתי.
האם תוכלי להבהיר לנו קצת את התמונה? במה מדובר האם יש כאן חשש משמעותי לגידול, או שהביופסיה שהומלצה היא ליתר ביטחון?
תודה רבה.